З наступного року в Україні починають діяти нові вимоги до виробів із какао та шоколаду. Вони будуть обов'язковими для всіх виробників. Про це повідомили у прес-службі Мінагрополітики. Зазначають, що це має наблизити українські норми до європейських.
Так в темному шоколаді обов’язково має бути не менше 35% какао-продуктів. А в молочному – понад 25%, та не менше 14% молочних продуктів.
Білий шоколад має містити не менше 20% какао-масла та понад 14% молочних продуктів.
Якщо ж шоколад не відповідатиме вимогам, то його не можна називати "шоколадом". Його називатимуть "солодким батончиком" чи наприклад "глазурованою цукеркою".
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.
Николай Коваль
Sasha Emelchuk reply Николай Коваль
Намордник для пса