Велосипедистам, які їдуть по пішохідному переходу, дають усне попередження

Велосипедистам, які їдуть по пішохідному переходу, дають усне попередження

Дорогу переїжджати не можна. На зелене світло для пішоходів потрібно переключатися на «пішого велосипедиста». Цього хмельницьких байкерів намагалися навчити активісти і патрульні.  

Велолюбителі діляться на дві категорії: ті, хто катається по парках і тротуарах, і ті, хто їде проїжджою частиною. Останніх відверто недолюблюють автомобілісти і пішоходи. Щодня, патрулюючи місто, більше десяти зауважень велосипедистам роблять полісмени. Але роверисти не завжди погоджуються, що порушують, мовляв, велоінфраструктура у Хмельницькому бажає кращого. 

Забезпечити безпечні та зручні умови для тих, хто їде на велику на роботу чи навчання у місті не можуть. Отож, вирішили провести профілактичну роботу на дорозі. 

Нагадаємо, в червні на перехресті Проскурівської і Свободи імпровізували декілька ДТП за участю велосипедистів. На акції активісти намагались показати водіям, що роверисти є повноцінними учасниками руху. 

Цього разу організатори на показовому навчанні перейшли до більш рішучих заходів. Для цього обрали те ж саме перехрестя. Спільно із кількома працівниками патрульної поліції та громадським об'єднанням "Критична маса" активісти соціальної ініціативи "Хтось не зробить" «ловили» порушників-велосипедистів, які їхали через дорогу на зелене світло для пішоходів. Хмельначанам, які «попалились на гарячому», патрульні давали усне попередження.  

- Ми вирішили запросити патрульних для дачі хоча б усного попередження. От за перші 15 хвилин акції вже «піймали» шість порушників, - пояснює організатор акції, координатор соціальної ініціативи "Хтось не зробить" Сергій Коваль.

Відео дня

Незважаючи на те, що по обидва боки дороги стояли патрульні поліцейські та громадські активісти, більшість велосипедистів перетинали пішохідний перехід верхи на двоколісному.

Хоча окремі любителі все ж переходили пішохідку як годиться – пішки поруч із великом. Кожному хто порушив, окрім попередження, давали листівку із 10 заповідями безпечної їзди на велосипеді та запрошення на безкоштовні теоретично-практичні заняття до школи велосипедистів. Таким чином організатори акції планують зменшити кількість ДТП за участю велосипедистів. 

Підготувала Олена Похитун

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:09 Загинуло семеро воїнів з Хмельниччини. Наймолодшому було 21 17:04 На заводі у місті-супутнику ХАЕС готові платити 32 тисячі гривень 16:13 З якими хворобами не мобілізують до армії. Оновлений перелік 15:25 У Хмельницькому відбудеться свято гаївок: де та коли Від читача 18:27 АРТЕРІАЛЬНА ГІПЕРТЕНЗІЯ. Чим небезпечна? Що потрібно знати? 14:39 Горіло сміттєзвалище. Три пожежі загасили цієї доби рятувальники на Хмельниччині 13:53 У Хмельницькому відключатимуть газ наступного тижня: адреси 13:06 На Хмельниччині у лісі та на полі знайшли артснаряди 12:21 Хмельничани можуть задати питання заступнику Симчишина: як звернутись 11:31 У Хмельницькому чоловік впав з висоти на будівництві багатоповерхівки 10:41 Закон про мобілізацію: що зміниться для жителів Хмельниччини 09:55 Погодинних відключень сьогодні, 18 травня, на Хмельниччині не буде, – обленерго 09:13 У Хмельницькому відкрили виставку, присвячену полеглим за Україну білорусам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up