Відпочинок на природі. Правила поведінки, яких треба дотримуватися

Відпочинок на природі. Правила поведінки, яких треба дотримуватися
  • Під час відпочинку на природі варто дотримуватися певних правил, щоб уникнути оплати штрафу. 
  • Рятувальники попереджають жителів області про високий рівень небезпеки. 
     

 

Травень - пора пікніків, тож любителі шашлику точно не прогавлять нагоди відпочити просто неба та посмакувати улюбленим м’ясом. Та як би не манило бажання нарешті скуштувати шашлик, передусім варто дізнатися, як правильно організувати відпочинок на природі. Тим паче, що штраф за розведення багаття може добряче “вдарити” по кишені.

Рятувальники пояснюють, що більшість лісових пожеж виникає саме з вини людини.

Враховуючи, що сьогодні, 30 квітня, та завтра, 1 травня, майже у всіх регіонах України буде зберігатися надзвичайний рівень пожежної небезпеки - п'ятого класу, варто пам’ятати кілька правил поведінки на природі.

Відео дня

 Розпалюючи багаття, необхідно:

  • очищати місце, призначене для вогнища, від сухої трави, листя та гілля;
  • по можливості розпалювати вогнище на місці попереднього;
  • не розкладати вогнище в хвойних молодняках, серед сухого очерету, на торфовищах;
  • не залишати вогнище без нагляду;
  • місце розпалювання вогню потрібно обкладати камінцями чи обсипати землею або піском;
  • після відпочинку, необхідно обов'язково заливати вогнище водою чи засипати піском.

Вирушаючи на пікнік, прихопіть пакети, щоб прибрати сміття. При цьому ліпше користуватися багаторазовим посудом для пікніку, адже одноразовий, хоч він і дешевший, шкодить природі. Для того, щоб поліетилен розклався у природі знадобиться від 100 до 200 років.

Читайте також: 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up