“Він має відповісти за скоєне”. Мама загиблої 11-річної Софії Чорнобай про вирок мотоциклісту

“Він має відповісти за скоєне”. Мама загиблої 11-річної Софії Чорнобай про вирок мотоциклісту
  • Два роки тому через зіткнення мотоцикла й легковика, загинула 11-річна Софія Чорнобай.
  • Мотоцикліста засудили до 6 років позбавлення волі. Його адвокат подав апеляцію.
  • Як все коментує мама загиблої дівчинки, яка знепритомніла після оголошення вироку?

Судова тяганина по цій справі тривала понад рік. За цей час заслухали багатьох свідків й вивчили чимало доказів. Все це стало результатом зіткнення мотоцикла й легковика ще два рому тому, на перехресті Старокостянтинівського шосе і Водопровідної. Внаслідок цього загинула 11-річна Софія Чорнобай, яка поверталася додому після прогулянки й чекала зелений сигнал світлофора на тротуарі. За версією очевидців, мотоцикл відкинуло просто на дитину. Її життя обірвалося через отримані травми. Софія померла в лікарні.

Один з учасників - водій автомобіля “Mercedes” Токур Абдулазіз. Він втік за кордон. По ньому відкрили окреме кримінальне провадження й тривають слідчі дії. Прокурор по цій справі Марія Мельничук відмовилася надавати будь-які коментарі й повідомляти деталі щодо цього.

Інший учасник ДТП, мотоцикліст Сергій Владико, був обвинуваченим у ДТП. Справу розглядали у міськрайонному суді понад рік. Своєї вини він не визнавав. Подробиці судових засідань зможете прочитати за посиланнями в кінці матеріалу. 

Відео дня

Адвокат мотоцикліста подав апеляцію на вирок

9 березня цього року Сергію Владико оголосили вирок. Йому призначили покарання за частиною 2 статті 286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Чоловіка засудили до 6 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. 

Суд вирішив стягнути з Сергія Владико на користь сім’ї Чорнобай 33 736,90 гривень матеріальної шкоди і 500 000 гривень моральної. А також на користь держави - 25 550,77 гривні. До вступу вироку в законну силу Сергій Владико перебуватиме у СІЗО. Під варту його взяли в залі суду. 

Адвокат мотоцикліста Вадим Макаров подав апеляцію на вирок. Її вже розглянули в Хмельницькому апеляційному суді. Такі дані є в єдиному державному реєстрі судових рішень. 

Захисник сім’ї Чорнобай Олександр Лисинчук розповів, що вони подали заперечення на апеляційну скаргу. Тому судові засідання триватимуть. Змінювати запобіжний захід Сергієві Владико не будуть. Він залишатиметься під вартою у хмельницькому СІЗО.

Лисинчук Олександр Олександрович | Єдиний реєстр адвокатів України- Сім’я Чорнобай і прокуратура вирок не оскаржували. Провадження відкрилося за апеляційною скаргою адвоката Вадима Макарова. При цьому суд встановлює 10 днів для надання іншим учасникам своїх заперечень проти апеляційної скарги. Тож ми це заперечення подали. Судове засідання буде проходити в такому ж порядку, як в суді першої інстанції, але з певними особливостями. Наприклад, ми будемо досліджувати не всі матеріали, а лише ті, що подані в апеляційній скарзі. Допоки апеляція буде розглядатися, запобіжний захід Сергієві Владико не змінюватимуть, - пояснив адвокат сім’ї Чорнобай Олександр Лисинчук.

 

“Він має відповісти за скоєне”

Майже під час кожного судового засідання батьки загиблої Софії не стримували сліз. Під час озвучення травм, що отримала 11-річна дівчинка, мама Наталія Чорнобай не витримала й залишила залу. Після цього вона не приходила в суд тривалий час. Важко дався жінці день, коли озвучували вирок мотоциклісту. Пані Наталія знепритомніла в коридорі суду. Журналістам vsim.ua вона розповіла, що трималася до останнього, аби не впасти з ніг у той день.

Наталія Чорнобай каже, що за весь цей час ані мотоцикліст, ані його дружина не просили вибачення у їхньої сім’ї. Жінка із надією в серці чекає на справедливий вирок, навіть попри подану апеляцію. Вона додає: “Дитину вже не повернеш, але залишати все це просто так не можна”.

Судове засідання по цій справі призначено на 22 липня. Ми розповімо вам, як розгортатимуться події. Тож слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Читайте також:

Батьки плакали, а мотоцикліст не визнав вини: що відбувалося на суді по справі Софії Чорнобай

“Мамочко, в мене дуже болить животик”: Наталія Чорнобай розповіла про останні слова її донечки

“Дівчинка була вся в крові й при пам’яті”: свідки про ДТП, в якій загинула 11-річна Софія Чорнобай

Батько плаче, адвокат мотоцикліста не вірить свідкам: подробиці “справи 11-річної Софії Чорнобай”

Непритомна мама й мотоцикліст під вартою. Оголосили вирок у справі 11-річної Софії Чорнобай

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (33)
  • Tetiana Zhulkevska

    Боже, як же співчуваю мотоциклісту і його сім‘ї. Сил вам пережити це все. З вас Зробили крайнього, і тішаться!

    А ті, що втратили дитину, скажіть, вам реально легше жити від того, шо ви відібрали в дітей батька і вимагаєте ше немислиму суму??! Вам не соромно?? Нема більш на чому нажитися??
  • Оксана Богач

    Турок заплатил скорей всего ментам ,чем родителям.
  • Сергей Мишаков

    А тот кто купил детям которые не знают и не соблюдают правила движения мопед не должен отвечать???? Если бы не купил дети не ехали и были бы живы и водителю меньше проблем!!!!! В первую очередь за такое родители должны отвечать!!!! До балывали детей дорогими игрушками!!!!(((((
  • Оксана Богач

    Мама загиблої дівчинки ,ще находилась в лікарні,як турка відпустили ,і вже перитинав кордон,все оплочено ,а мотоцикліст остався винен.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up