Військова техніка і кілометрова колона. Фоторепортаж з Дня Героїв у Хмельницькому

Військова техніка і кілометрова колона. Фоторепортаж з Дня Героїв у Хмельницькому
  • Марш на честь героїв України пройшов з Майдану Незалежності до кінотеатру Шевченка.

  • Долучилися ветерани російсько-української війни, родини загиблих, волонтери.

День Героїв відзначають вже понад вісімдесят років. 23 травня згадують усіх, хто боровся за волю та незалежність України. Це лицарі Київської Русі, козаки, гайдамаки, січові стрільці, військові ОУН та УПА, а після 2014 року, -  Герої Небесної Сотні та учасники російсько-української війни.

Затвердила цей день, ще у 1941 році, Організація Українських Націоналістів. Приурочили до дня загибелі Євгена Коновальця (полковник армії УНР, перший голова ОУН, один з ідеологів українського націоналізму). 

До 1991 року святкували цей день підпільно. Після здобуття незалежності, з 1992 року, українці шанували своїх героїв відкрито. 

Відео дня

З 2014 року, початку російсько-української війни, свято стало масштабним - організовують марші, проводять масові заходи. 

 Як відзначили День Героїв у Хмельницькому 

Сьогодні, 23 травня, заходи розпочались з виставка військової техніки та озброєння військових частин міста. Їх розташували біля кінотеатру Шевченка. 

З 14 години почали формувати колону для проходження центральними вулицями. На Майдані Незалежності зібрались учасники АТО/ООС, їхні сім’ї, родини загиблих, волонтери й місцева та обласна влада. Вони поклали квіти біля стели Героїв Небесної Сотні та загиблих у російсько-українській війні. Військовий капелан Архімандрит Даниїл Тарнавський зачитав молитву зі словами: “Господи, не допусти, щоб жертва їхня була марною. Благослови нас на спільну велику перемогу”.

 Далі кілометрова колона рушила від Майдану Незалежності, через вулицю Кам’янецьку, до кінотеатру Шевченка. До маршу долучились курсанти-прикордонники, представники всіх силових структур, військових частин та залучили військову техніку. Найменшим учасникам маршу близько трьох років - це діти військових. Найстаршим учасника АТО/ООС - за 70.

На Проскурівській привітали військовослужбовців квартирами та нагородами. Виступали курсанти Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б Хмельницького, зокрема представники кафедри кінології й народний колектив мажореток «Альфа». 

Радник міського голови з питань АТО Тарас Бойцерук повідомив, військовослужбовці  отримали відзначення міського голови “Воля та мужність” й “Мужність і відвага”.  Іванчук Сергій відзнаку “Мужність та відвага” отримав пожиттєво. Три посмертних - Віктор Пасєка, Богдан Бігус і Олександр Фарина. Також отримали одну 100-відсоткову компенсацію за придбання квартири, одну 50-відсоткову та два сертифікати на отримання квартири.

Чоловік і сам з 2014 по 2015 рік проходив службу в першій танковій бригаді на посаді навідника. З 2017 по 2020 рік служив у силах спеціального призначення. Каже, для нього День Героїв, в першу чергу, пам’ять за тими, хто віддав своє життя у різні часи. Заради того, аби українська держава була присутня на карті.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Oksana Stahova

    Героям Слава! Україна понад усе!

    Карлос Кастанеда reply Oksana Stahova

    Какие же вы смешные...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up