Водій 24-ої маршрутки вигнав пасажира, бо той поступився місцем пільговику (ЕКСКЛЮЗИВ)

Водій 24-ої маршрутки вигнав пасажира, бо той поступився місцем пільговику (ЕКСКЛЮЗИВ)
Пасажирка доводила водієві своє право безкоштовного проїзду, але він все одно наполягав на тому, щоб вона вийшла, мовляв, вільних сидячих місць немає. А хлопця, який уступив пільговику своє сидіння, водій вигнав з маршрутки.

Свідками події стали журналісти «ВСІМ».  Жінка зайшла в маршрутку №24 близько 12:00 на зупинці біля "Офіс-центру". Сидячих місць в автомобілі не було.  Пасажирка попросила водія проїхати за посвідченням інваліда, але той, не дивлячись на документи,  відмовився перевозити пільговика.  Жінка відстоювала свої права. Почалася сварка.

- У вас в салоні немає двох пільговиків, яких по закону ви повинні перевозити безкоштовно. Я одна, дозвольте проїхати без плати. Чому я повинна платити?, - обурювалася жінка.

- Ви бачте вільні місця? Нема. Тому виходьте…, - кричав водій.

Відео дня

- Як же так? До чого ж тут вільні місця, ви ж за плату стоячих берете?, - продовжує пасажирка.  

У сварку втрутився молодий чоловік, який поступився своїм місцем жінці. Але водій маршрутки не заспокоївся. свою злість він спрямував на  хлопця.

- Якщо ви встали з свого місця, то або платіть три гривні за проїзд,  або виходьте з автомобіля.

Усі пасажири мовчали, а хлопець спокійно вийшов з маршрутки. Жінка подякувала юнаку.  Але на тому скандал не закінчився. Водій продовжував обурюватися.  На зупинці «Оазис» жінка вийшла.  

Останнє слово за водієм

У подібних випадках потрібно звертатися до міського управління транспорту і зв’язку.  В одному з інтерв’ю «ВСІМ» начальник управління Петро Кузьмін  обіцяв розібратися з кожним водієм, який відмовиться перевозити пільговика.

Маючи номера автомобіля, журналісти «ВСІМ» подзвонили в управління за номером 79-55-77 . Жінка, яка відповіла на дзвінок, відмовилася приймати скаргу. Із зверненнями вона направила  до  підприємства, якому належить даний маршрут. Перевізником виявилося ПМП «Купава».

 Директор підприємства Петро Стецюк каже, що водій сам може визначати перевозити йому пільговика чи ні, мовляв, кошти за перевезення пільгових категорій держава приватним перевізникам не відшкодовує.

-За отримані кошти ми утримуємо автобуси, ремонтуємо їх.  Ніхто ж не компенсує кошти приватним перевізникам за перевезення пільгових категорій, - каже Петро Стецюк. -  Водії на власний розсуд можуть перевозити пасажирів-пільговиків.   В межах можливості, якщо  є вільні місця в салоні, такого пасажира можуть взяти.  Але вже більше 10 років приватні перевізники в Хмельницькому не отримували компенсації з держави за перевезення пільговиків.  Лише «Електротрансу»  частково відшкодовують ці перевезення. У нас є  два автобуси, які здійснюють пільгові перевезення у місті за маршрутом №9.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (34)
  • Spetscommando

    Сама наявність совкових пільг на хамство при відсутності міського комунального господарства в принципі - це саме хамство й породжує.
  • PAL

    Глядя, как развивается наша экономика, через 20-30 лет эти хамы-водители будут нищими пенсионерами. Об этом они еще не думают.
  • прокурор

    мудак
  • Брончковська Крістіна

    Водію заборонено перевозити стоячих пасажирів дивлячись на те що, вільних місць у маршрутному таксі не було, на те пільговик на прохання водія не заходити не відреагував. Водій вчинив правильно, віддавши гроші пасажиру,який звільнив місце пільговику,та попросив звільнити салон. При зупинці інспектора ДАІ за стоячих пасажирів відповідальність несе водій мінімальний штраф 170 грн.

    Хмелевская Ольга reply Брончковська Крістіна

    Крістіна, ви схоже маршрутку бачили тільки із вікна власного авто..Спробуйте для різноманітності вранці потрапити на роботу маршрутними таксі. Зараз там жах коїться - тест на виживання. Не тільки стоячі пасажири, а й напівлежачі, висячі і в три погибелі зігнуті люди.

    Зауважу , що влітку такого кошмару майже нема. А зараз дуже мріється, щоб існували шкільні автобуси і дітисьок кожен ранок не тягнули до школи усім складом сім*ї - мама, тато, дід і баба..Ще б кота прихопили прокататися..Ясно, що такий ранок - мрія кожного перевізника - не встигає бабло рахувати.

    Раз уже зачепила цю тему, то шановні батьки, зараз не мінус 20 на дворі. Вашим дорогоцінним чадам корисно перед уроками прогулятися зо дві зупинки. І  людям не створите проблем . А то коли ваше дитятко з вами  і з  портфелем у 10 кг запхалося в маршрутку, але спізнилося на урок - то не страшно. А коли доросла людина спізниться на роботу - зовсім інша ситуація.

    Хмельничанка reply Брончковська Крістіна

    Та що Ви кажете? Маршрутки ходять забиті, а водії кричать, щоб "втрамбувалися", бо ще хоче людей взяти. І тільки тут Ви раптом згадали про якісь правила, штрафи. А те, що майже кожна маршрутка їде зі стоячими пасажирами, то цього ніхто не бачить? Та вони ж на зупинках спеціально стоять довше, щоб людей більше набрати. А тут водій інваліда не взяв, думає, певно, що так доля його обмине. Та він вже інвалід - на голову. Просто хамло. І той Стецюк, якого потрібно судити. А хлопцеві, котрий поступився місцем - респект, таких би людей побільше, а не отої мразі

    Рашпіль reply Брончковська Крістіна

    Крістіна, ти з іншої планети? покатайся зранку в громадському транспорті, потім скажеш беруть вони стоячих (і скільки) чи не беруть.

    Рашпіль reply Брончковська Крістіна

    ДЕ тут написано "водій віддав гроші пасажиру" ?!

    Правдолюб reply Брончковська Крістіна

    І завжди всі сидять? Стоячих водії не беруть ніколи?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:09 Загинуло семеро воїнів з Хмельниччини. Наймолодшому було 21 17:04 На заводі у місті-супутнику ХАЕС готові платити 32 тисячі гривень 16:13 З якими хворобами не мобілізують до армії. Оновлений перелік 15:25 У Хмельницькому відбудеться свято гаївок: де та коли Від читача 18:27 АРТЕРІАЛЬНА ГІПЕРТЕНЗІЯ. Чим небезпечна? Що потрібно знати? 14:39 Горіло сміттєзвалище. Три пожежі загасили цієї доби рятувальники на Хмельниччині 13:53 У Хмельницькому відключатимуть газ наступного тижня: адреси 13:06 На Хмельниччині у лісі та на полі знайшли артснаряди 12:21 Хмельничани можуть задати питання заступнику Симчишина: як звернутись 11:31 У Хмельницькому чоловік впав з висоти на будівництві багатоповерхівки 10:41 Закон про мобілізацію: що зміниться для жителів Хмельниччини 09:55 Погодинних відключень сьогодні, 18 травня, на Хмельниччині не буде, – обленерго 09:13 У Хмельницькому відкрили виставку, присвячену полеглим за Україну білорусам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up