Як на Хмельниччині учасникам АТО безкоштовно отримати земельну ділянку

Як на Хмельниччині учасникам АТО безкоштовно отримати земельну ділянку
За участь у антитерористичні операцій солдати можуть отримати безкоштовну земельну ділянку як у межах свого міста, так і області. У Хмельницькому зареєстровано уже понад 2 тисяч заяв від військових та їх родичів.

Законодавством України передбачено систему пільг для учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них, зокрема, це стосується і надання земельних ділянок.  Писати заяви на отримання землі хмельничани почали ще з червня.

Заявники стають у чергу

 Із заявою про безоплатне надання земельної ділянки у власність необхідно звернутись до органу, уповноваженого здійснювати розпорядження земельними ділянками державної або комунальної власності.

Відео дня

Отримати землю для   будівництва і обслуговування жилого будинку можна тільки у межах населеного пункту. Для цього треба звертатися у сільську, селищну або міську раду. Як повідомили журналістам «ВСІМ» у Центрі надання адміністративних послуг, станом на 8 жовтня отримати землю у межах міста хочуть більше 2000 бійців АТО. Втім, як кажуть у мерії, жоден заявник землі досі не отримав.

-Зараз іде процес прийому заяв від громадян, - каже перший заступник Хмельницького міського голови Олександр Вінніков. – Воєнкомами, командирами надаються довідки про участь в бойових діях, вони подають заяви. Але ще не розроблений єдиний порядок надання цих земельних ділянок. Можливо, нова Верховна Рада прийме законодавчий акт, який регламентує надання земельних ділянок для учасників АТО. Наразі землі нікому не давали, усі стоять в черзі.   

Виділяють для садівництва

Солдати АТО також можуть  отримати ділянку для ведення сільськогосподарського господарства.  Ці землі надаються поза межами населених пунктів, вони є державною  власністю.   Для ведення садівництва або особистого селянського господарства заяви подаються у Головне  управління Державного земельного агентства у Хмельницькій області. За інформацією територіальних органів Держземагентства України, станом на 24 липня  у Хмельницькій області біло  7 заяв, зараз їх більше 100.

- Уже виділено понад 120 гектарів землі у всіх районах області, - каже керівник Головного управління Державного земельного агентства у Хмельницькій області Руслан Лещишин. -  Найбільше заяв було по Хмельницькому районі, але там виділяються менші ділянки. Намагаємося усіх заявників задовільними. Ми  рекомендуємо людям самим знайти ділянку, яка їм підійде.  Є кадастрова картка, де вони можуть знайти вільну ділянку. Якщо людина не знає яку ділянку хоче, то ми їм пропонуємо вільні землі.

Учасники АТО можуть отримувати ділянки у таких розмірах:

- для ведення фермерського або особистого селянського господарства - до 2 га;

- для ведення садівництва - до 0, 12 га;

- для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибної ділянки) – до 0,25 га у селах, до 0,15 га – у селищах та до 0,10 га – у містах;

- для індивідуального дачного будівництва – до 0, 10 га;

- для будівництва індивідуальних гаражів – до 0, 01 га.

При собі заявникам необхідно мати документи:

- що посвідчують участь у антитеррористичній операції (посвідчення, наказ, довідка тощо) – оригінал;
- копію паспорта;
- копію ідентифікаційного коду;
- графічні матеріали, на яких зазначене бажане місце розташування ділянки

На правах реклами:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Artem Kapitsa

    БРКХНЯ. Вже 3-й рік чекаю
  • Бакинська Бакинська

    Аби справжнім бійцям вони дісталися, а не пузатим чиновникам.
  • Звичайна людина

    Все то брехня. ніхто нікому не виділяє. більше скажу, що звичайна людина навіть не може отримати відповідь на просте запитання: "Де в Хмельницькому районі є вільні земельні ділянки". У них одна відповідь вже два роки - "Вільних земельних ділянок немає". Цьогоріч для них з"явилася нова "відмазка" - всі вільні землі для учасників та родичів учасників АТО. Боляче коли вже війною спекулюють. Безсоромні! А самі потайки виділяють землю тим, хто дасть на лапу!!! Скільки вже земель за сприянням прокуратури повернуто!!! Але ж у них одна відповідь - земель немає. Гидко і бридко дивитися на те зухвале обличчя, що говорить ці фрази. Вони ніби насміхаються над нами, простими людьми. які не мають доступу до цих земель. А ви, журналісти, тільки зробіть моніторинг працівників, що працюють в обласному управлінні Державного земельного агентства та управлінні в Хмельницькому районі. Там працюють як не родичі, то чоловіки з дружинами і, що найгірше, обоє на провідних посадах. Проте з"явилася нова влада, але нічого не змінилося. Без хабарів ніхто і нічого не отримає, а та гидка пика ще довго буде там сидіти і надсміхатися над нами, людьми, які законно хочуть отримати СВОЄ!

    Оруджев Рашад reply Звичайна людина

    Муж недавно приехал с АТО,,,у нас двое детей и живем на сьемной квартире,денег практически нехватает!!!Живем от получки до получки!!!ми зарегестрировались,сказали ждать минимум 5 лет!!!Мы регистрировались с участников седьмые,а в очереди1979-е.Я представляю какими по щету будут те атошники ,которые зарегестрировались последними!!!ето не реально!!!зачем создавать такие законы,если вы не можете их исполнять!!!
  • Толстихин Сергей

    Правильный шаг.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:01 З понеділка погодинні відключення будуть за графіком, – Хмельницькобленерго 19:04 Якою буде погода в Хмельницькому 20-24 травня 18:11 «Болюча звістка з фронту»: загинув Олександр Андрощук з Шепетівщини 17:05 «Герої серед нас»: у Хмельницькому презентують твори військових Від читача 18:27 АРТЕРІАЛЬНА ГІПЕРТЕНЗІЯ. Чим небезпечна? Що потрібно знати? 16:02 Де у Хмельницькому не буде світла 20-24 травня (ГРАФІК) 15:13 День сімейного лікаря: зібрали 5 історій хмельницьких медиків 14:07 «Жива вишиванка»: 8 років тому в Хмельницькому встановили рекорд play_circle_filled photo_camera 13:19 У пам’ять про Віктора Решетюка: на Кам’янеччині відкрили меморіальну дошку photo_camera 12:33 Хто найдовше керує комунальними підприємствами Хмельницького 11:04 Хмельницький в Instagram: підбірка фото за тиждень photo_camera 10:01 Померла вишивальниця та онкохвора хмельничанка Наталія Гурська 09:02 У Хмельницькому відбулася фотовиставка дружин та матерів загиблих photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up