Як на Хмельниччині 29 листопада відключатимуть світло

Як на Хмельниччині 29 листопада відключатимуть світло

Енергетики закликають економити та вимкнути всі зайві електроприлади.

Ситуація з електроенергією в країні від минулої доби істотно не поліпшилась. Станом на ранок, 29 листопада, в Укренерго довели величину потужності на Хмельницьку область на рівні 57% від того, скільки область споживала до масованих атак. 

Сьогодні енергетики застосовуватимуть в регіоні графік аварійних відключень для уникнення перевищення доведеної величини потужності. Графік погодинних відключень наразі не діє, адже періодично доводиться знеструмлювати споживачів за трьома чергами одночасно, повідомляють в Хмельницькобленерго

Додамо, що спершу енергетики подають електрику на критичну інфраструктуру: лікарні, об’єкти водоканалу, каналізаційне господарство тощо. Решту потужності, що залишається, розподіляють між споживачами.

Відео дня

Якщо ж Укренерго збільшить кількість потужності на регіон, то енергетики обіцяють оперативно подати світло в більшу кількість домівок.

— Шановні споживачі, громадо! Якщо у вашій оселі або офісі, торговому центрі тощо є світло, використовуйте його максимально раціонально, вимкніть зайві прилади та освітлення, — закликають в Хмельницькобленерго. 

Нагадаємо, зранку у понеділок на Хмельниччині оголосили відключення електроенергії за двома чергами. Та через 2 години в Укренерго повідомили, що в енергомережі стрімко зріс дефіцит потужності. Відтак, працівники обленерго змушені застосувати по всій країні аварійні відключення.

До слова, що загальний дефіцит в енергосистемі – це наслідок вже 7 хвиль ракетних ударів росіян по енергетичній інфраструктурі. Масштаби та складність пошкоджень дуже великі. Ремонти тривають цілодобово.

Поради на випадок аварійних відключень 

Важливо максимально зменшити обсяг споживання електричної енергії. Якщо у вашій оселі є світло, не вмикайте одночасно енергоємні пристрої, перенесіть використання таких пристроїв на нічний час з 23.00 до 07.00.

У патрульній поліції дали поради для населення на випадок аварійного відключення електроенергії.

Що придбати, щоб підготуватися:

  • свічки, ліхтарики, сірники, адаптер для зарядки телефонів у автомобілях
  • павербанки та акумулятори, батарейки
  • сухий спирт, туристичні примуси та балони з газом для них.

Дії під час аварійної ситуації:

  • вимкніть усі електричні побутові прилади, відімкніть з розеток
  • будьте особливо обережними під час використання свічок та сухого спирту
  • під час перебування поблизу проїзної частини, або її перетину обов'язково користуйтесь світлоповертальними елементами
  • в разі обриву та обвисання дротів не наближайтеся до них
  • будьте особливо обережними, коли знаходитесь в неосвітлених місцях в темну пору доби, не відпускайте дітей без супроводу дорослих.

Якщо ж ви потрапили у надзвичайну ситуацію, або стали її свідком копи радять звертатися до екстрених служб. 

 

Нагадаємо, в Україні розгорнули новий проект – «Пункти незламності». Його створили задля підтримки людей, які через масовані російські обстріли залишаються без базових потреб. Це місця, куди кожен зможе прийти в разі тривалого відключення електроенергії. До слова від вчора відкритими по всій країні є більше 3 тисяч таких пунктів. 

При таких “Пунктах Незламності”, незважаючи на відключення електроенергії, передбачається наявність: 

Дізнатися детальніше про "Пункти" та переглянути де вони знаходяться можна за посиланням. 

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (59)
  • Євгенія Чиж

    Хто придумав таку схему виключення? В одних горить весь час а інші не  встигають телефон зарадити . Виключіть ліхтарі на стовбах а то з п'яти годин включаєте кому ви світите. ? Дайте дітям уроки повчити Совість де?.

    Лілія Курій reply Євгенія Чиж

    Євгенія Чиж 💯💯💯 постійно нема світла і тепла
  • Галина Гаврилюк

    Хто може пояснити чому на Озерній по Кармелюка 8 світло включають тільки на пару годин після 23 години, а в будинку поряд по Кармелюка 10 не відключають взагалі. І так по всьому місту, в одних будинках відключають а в інших ні. Це що, такий збочений спосіб дратування людей? Чи в нас в енергоструктурах працюють такі невігласи, що навіть не можуть справедливого графіка відключення зробити?  Я не проти відключення світла, але я за справедливість.
  • Олена Фаренюк

    Аналогічна ситуація на вул.Прибузька.Світло подають на пару годин,зате в житловому масиві "Академмістечко",що по вул.Шевченка,46 горить цілодобово.Там навіть навколо будинку  повноцінне вуличне освітлення як біля Верховної ради.
  • Оксана Михальчук

    Стільки сил і енергії витрачаєте ,шановні.Якщо маєте стільки вільного часу,ідіть краще сітки маскувальні плести!Для наших хлопців!Яким і не холодно ,і не голодно, і не темно!!Можна і потерпіти у своїй хаті і у свому ліжку.Для декого це тільки мрії!!А ви тут починаєте панікувати,давайте "возмущайтесь"!Хай хуйло тішиться,що українці панікують!
    Слава ЗСУ!!

    Галина Гаврилюк reply Оксана Михальчук

    Пані Оксано, я думаю що тут люди не проти відключення. Тут більше за справедливість. Якщо відключати, то у всіх будинках почергово, а не так як вони роблять. В одних будинках дають світло тільки на 2-3 години і то вночі, а будинки поряд не відключають зовсім. Гадаю що це роблять спеціально, щоб людей будоражити. Інакше я не знаю для чого так робити.

keyboard_arrow_up