Як вимикатимуть світло 29 січня на Хмельниччині (ГРАФІК)

Як вимикатимуть світло 29 січня на Хмельниччині (ГРАФІК)
Фото: Depositphotos
  • На неділю енергетики запровадили дві схеми відключення електрики. 

  • Світло відключатимуть за схемою «6 на 2».

  • Дізнавайтеся коли у вашій оселі не буде світла. 

У неділю, 29 січня, енергетики відключатимуть електрику за двома схемами. Нагадаємо, з початком холодів дозволена величина навантаження, яку формує Укренерго трішки зменшилася.

Як вимикатимуть світло в неділю

Тому погодинні відключення відбуватимуться сьогодні так: 

Менша кількість відключень викликана звичним зменшенням споживання електричної енергії на вихідних, повідомляє Хмельницькобленерго

Відео дня

Для перегляду адрес, які наразі знеструмлені або будуть невдовзі знеструмлені, слід перейти на сторінку «Відключення». Там потрібно ввести свою адресу та подивитися результат. Для перегляду адрес, які наразі знеструмлені або будуть невдовзі знеструмлені, у розрізі районів електромереж — перейдіть на сторінку «Актуальні відключення».

Опитування

А у вашій оселі графіки відключень співпадають з часом вимкнення електрики?

Схеми «6 на 2» та «6 на 3»

Додамо, що віднедавна енергетики запровадили одночасне відключення трьох черг (з чотирьох існуючих). Вони вимикатимуть світло за схемою «6 на 2». Тобто, без світла споживачі сидітимуть 6 годин, а тоді електрику вмикатимуть на 2 години.

— Розподіл області на 6 черг дає змогу, при доведеному ліміті на рівні 50% від потрібного обсягу, а саме такий ліміт був весь тиждень, реалізувати схему «6 на 3» (де друге число – це кількість годин із світлом), — пояснюють енергетики. 

Вони кажуть, хоч на перший погляд оновлений Графік погодинних відключень виглядає лячно, бо відображає найгірший варіант – ліміт покриває лише 50% потреб області – він дозволяє подавати світло впродовж трьох годин замість двох. 

Якщо ж рівень споживання дозволятиме, то енергетики вмикатимуть світло тим, хто був знеструмлений найдовше.

31 січня вимикатимуть світло

Також додамо, що в Хмельницькобленерго зазначали, що 31 січня не вимикатимуть електрику. Та вони скасували анонсований день режимних замірів, про який ми повідомляли раніше. Це зробили через дефіцит електроенергії. Заміри проведуть згодом, коли саме обіцяють повідомити додатково. Отже, 31 січня на Хмельниччині будуть погодинні відключення.

Нагадаємо, енергетична галузь пережила 13 ракетних атак та 15 атак ворожих безпілотників. І навіть якщо під час останніх атак не було влучань в енергооб’єкти Хмельниччини, то енергосистема України – об’єднана. Ураження об’єктів у будь-якій частині країни мають вплив на всю систему.

Фахівці закликають споживачів зменшити обсяг електричної енергії, вимкнути зайве освітлення, прилади та підсвітки.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Читач91

    Дуже рано почали, з 00.00 повинна бути електрика 6 годин, але написали що буде дві с половиною. Для кого ви складете графіки.( шоста черга,Гуків.)
  • Vadik Verst

    https://sies.gov.ua/forma-dlya-podannya-elektronnih-zvernen-gromadyan-do-derzhavnoyi-inspekciyi-energetichnogo-naglyadu-ukrayini?fbclid=IwAR3yNvn_seNoxUQLOwtRxVMtj-yvYZBrfYY-ue2KtyPOMss0sO396gO4aDw

    Пишемо скарги на несправедливий розподіл е/е,  вказуємо адреси об"єктів, які не відносяться до крит. інф-ри, але завжди із світлом. Хоча, на мою думку, це вже мало допоможе, потрібно виходити та запитувати наших "керманичів" як виживати при мінусових температурах без опалення, як вчитися дітям без інтернету та світла.
  • Оксана Коробчук. Тюкова

    А коли уже тії можновладці Хмельницькі, будуть по графіку по 11-16 годин сидіти без світла??? Цікаво, чи буде уже якась справедливість у цій державі????
  • Лора Лорхен

    Напевно знову з'являться дома, приєднані до інфраструктури, не просто так графік змінили. За чийсь рахунок і будемо сидіти без світла довше.

keyboard_arrow_up