Габінет вважає, що його вирішили звільнити за «сприяння» нардепів

Габінет вважає, що його вирішили звільнити за «сприяння» нардепів
  • Звільнення чинного голови погодив Кабмін, далі слово за Зеленським.

  • Причини звільнення Габінету не пояснили.

  • Втім, він сам вважає, що цьому посприяли народні депутати.

  • Голова ОДА розповів, що рік тому перед призначенням його намагалися «нагнути» у Верховній Раді.

Голову Хмельницької ОДА Дмитра Габінета найближчим часом, ймовірно, звільнять з посади. У середу, 18 листопада, таке кадрове рішення погодили на засіданні Кабінету міністрів. Останнє слово залишається за Володимиром Зеленським. Відомо також, кого можуть призначити на цю посаду. Це підприємець з Хмельниччини Сергій Гамалій.

Сьогодні, 20 листопада, Дмитро Габінет зібрав пресконференцію, аби розповісти про свої досягнення про рік роботи, а також відповісти на питання щодо свого звільнення. За словами поки діючого голови ОДА, ніяких причин такого рішення йому не пояснили. У вівторок, 17 листопада, його запросили до Офісу президента, де й розповіли про звільнення. Далі наводимо пряму мову Дмитра Габінета, де він переказує розмову в Офісі.

— Я вам розкажу, як це відбулося, я хочу про це говорити, тому що про це треба говорити. У вівторок (17 листопада — прим. авт.) мене запросили, я підкреслюю, запросили, в Офіс президента. Чому запросили, тому що коли викликають, то викликають на якийсь певний час. Тут запросили — коли приїдете, тоді й приїдете, тільки приїдьте сьогодні. Я приїхав о шостій годині до заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка. Він мене зустрів, напоїв чаєм, потім каже — «Прийнято рішення — ми вас звільняємо». Я питаю — «Чому?» «Я не можу вам пояснити причину, не я приймав рішення, я просто доводжу це рішення» Я кажу — «Можливо, у вас є до нас якісь претензії, до мене як голови адміністрації?» «Ні, ви один з найкращих голів адміністрацій в Україні» «По області?» «Ні, у вас показники, ви у лідерах за всіма показниками» Я кажу — «Тоді в чому причина?» «Я ж вам сказав, що я не можу вам пояснити», — розповів голова ОДА.

Відео дня

Втім, Дмитро Габінет здогадується, що його звільненню посприяли народні депутати. Також він розповів, що ще рік тому перед призначенням група нардепів намагалася його «нагнути» — примусити виконувати їхні вказівки, зокрема, призначивши в Хмельницьку ОДА «своїх» людей.

— Здогадуюсь — допомагали «друзі», народні депутати, при чому як з правлячої коаліції, так і не з правлячої коаліції. Які робили все, аби я пішов з цієї посади цього року. Це робили з першого мого дня перебування на посаді, і навіть не з перебування, навіть не так. 28 жовтня 2019 року мене погодили призначити на цю посаду. А в середу, 30 жовтня 2019 року, мене запросили у Верховну Раду на зустріч з певним утворенням. Від 14:00 до 19:00 мене просто, не люблю такі слова говорити, намагалися «нагнути», і пояснити, що я буду робити, хто в мене буде замом. Оці всі зами, які в мене є, їх не мало би бути. Мали бути якісь зовсім інші люди, принципи яких я не поділяю. Мені сказали, що біля мене буде, умовно, «радник», який буде приймати рішення. «Що таке адміністрація? Тут можна амбарний замок повісити, і нічого не зміниться». Так мені говорили ці люди. Але завдячуючи позиції Сергія Трофімова, підтримці Руслана Стефанчука, якого я також дуже поважаю, я все ж таки був призначений на цю посаду, — розповів голова ОДА.

За словами Дмитра Габінета, він попросив звільнити його з понеділка, 23 листопада, аби він мав можливість прозвітувати про рік своєї роботи. До слова, згаданий Сергій Трофімов був звільнений з посади першого заступника керівника Офісу Президента 4 листопада.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Сьогодні у Хмельницькому Сьогодні у Хмельницькому
Коментарі (12)
  • Ігор Гілевич

    То в чому питання, нехай назве ці прізвища, щоб люди знали кого повибирали!
  • Євгенія Прокопишина

    Шкода...
  • Віталій Українець

    Габінет читав чи ти колись басню Квартет?
  • Емілі Ястремська

    Розумний, порядочний, мудрий, патріотичний керівник. Такі кадри безцінні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:15 Вночі на Хмельниччині збили «шахед» 18:10 Вербна неділя 2024: традиції та заборони 17:20 На Хмельниччині попрощались з п’ятьма захисниками. Історії Героїв 16:30 На Хмельниччині військові та чиновники обговорили питання мобілізації Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 15:44 На Хмельниччині чоловік підпалив будинок разом із братом. Його засудили 14:50 Капелан з Хмельниччини отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ 14:01 На Хмельниччині засудили водія, який пропонував патрульним хабар 13:11 За 2024 рік на Хмельниччині у ДТП з мотоциклами загинули та травмувалися 17 осіб 12:24 На Шепетівщині насмерть переїхали чоловіка, який лежав на дорозі, – поліція 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up