Кому з хмельничан Зеленський доручив реформувати український суд

Кому з хмельничан Зеленський доручив реформувати український суд
  • Суди, кримінальна юстиція та навіть Конституція — змінювати це все тепер будуть і хмельничани.

  • Володимир Зеленський створив спеціалізовану комісію та призначив її членів.

Президент України Володимир Зеленський створив Комісію з питань правової реформи. Вона буде розробляти та пропонувати зміни до існуючого законодавства. Відповідний указ опублікований сьогодні, 7 серпня. Документом також затверджено персональний склад комісії.

Серед людей, які допомагатимуть правовій реформі, є й ті, хто пов’язаний з Хмельницьким або Хмельниччиною. Ми зібрали про них короткі відомості.

Марина Стефанчук працює професором кафедри підприємницького та корпоративного права Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана. Від 2000 до 2012 року працювала на різних посадах в управлінні праці та соціального захисту Хмельницької ОДА та головному управлінні юстиції у Хмельницькій області. Згідно з реєстром електронних декларацій НАЗК, Марина Стефанчук є дружиною представника Президента України у парламенті Руслана Стефанчука. Працюватиме у складі робочої групи з питань реформування кримінальної юстиції.

Відео дня

Олександр Петришин народився 30 квітня 1960 року в Городку. Закінчив Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого у Харкові. Зараз очолює Національної академії правових наук України. Має звання професора та доктора юридичних наук. Працюватиме у складі робочої групи з питань підготовки пропозицій щодо внесення змін до Конституції України.

Віктор Грищук народився 27 січня 1950 року в Сохуженцях Ізяславського району. Вищу освіту здобув на юридичному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка. Від 2015 року працює деканом юридичного факультету Львівського державного університету внутрішніх справ. Має звання професора та доктора юридичних наук. Працюватиме у складі робочої групи з питань розвитку законодавства про організацію судової влади та здійснення правосуддя.

Анатолій Марцинкевич народився 1 серпня 1957 року в Соколівці Хмельницької області. Закінчив Харківський юридичний інститут імені Фелікса Дзержинського за спеціальністю «правознавство». Від 2016 до 2018 року очолював Апеляційний суд Хмельницької області. Має ступінь кандидата юридичних наук. Працюватиме у складі робочої групи з питань розвитку законодавства про організацію судової влади та здійснення правосуддя.

Денис Монастирський народився 12 червня 1980 року. Зараз мешкає у Хмельницькому. Працює експертом з питань реформування правоохоронної та судової систем в аналітичному центрі «Український інститут майбутнього». Нагадаємо, що раніше ми розповідали про його бачення майбутніх змін у правоохоронній та судовій системах. Працюватиме у складі робочої групи з питань реформування кримінальної юстиції.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Гагик Авакян

    Реформатры все совремён светского  союза?
  • Nataliya Tasha

    Політика - це як грати шахмати.
  • Валентина Татаринська

    Мої вітання Анатолій Марцинкевич!
    Успіхів та кар'єрного зросту.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:08 У Хмельницькому з 1 травня розпочнеться набір першокласників: як записатись 14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 11:17 Вчителя з Хмельниччини нагородили почесною відзнакою командувача ОК «Захід» photo_camera 10:29 На Хмельниччині судитимуть водія вантажівки за ДТП, у якій загинула 5-річна дівчинка 09:25 На Хмельниччині збили один «Шахед» 20:51 За погрози дружині суд відправив мешканця Хмельниччини на громадські роботи 20:11 Тато захищатиме з небес: на Шепетівщині попрощалися з воїном Юрієм Ткачуком 19:23 На Летичівщині зіткнулися дві автівки. Є постраждалі 18:50 Список 78 шкіл Хмельниччини, які можуть закрити 18:18 Воювали в гарячих точках: сім’ям загиблих воїнів вручили державні нагороди 17:45 Без води 16 квітня залишуться кілька мікрорайонів Хмельницького (АДРЕСИ) 17:15 Про оваріальний резерв жінки, вагітність й чоловіче безпліддя: інтерв’ю з репродуктологом Анною Каретною (новини компаній) 17:04 «Травмат» або «вогнепал»: як отримати дозвіл на зброю та де її купити в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 16:42 Наловили риби на мільйон гривень: на Хмельниччині затримали браконьєрів 16:02 Попрощались із 16-річною Іванною, яка загинула в ДТП на Озерній photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up