Вибори 2020: у Хмельницькій районній раді може змінитися склад партій

Вибори 2020: у Хмельницькій районній раді може змінитися склад партій
Ілюстративне фото
  • Кандидат від «Команди Симчишина» звернувся до суду через результат «ОПЗЖ».

  • У партії звинуватили районну виборчу комісію у фальсифікації.

  • Голова комісії заявила про технічну помилку.

Кандидат у депутати Хмельницької районної ради Анатолій Панчук подав позов до Хмельницького окружного адміністративного суду на районну виборчу комісію. Така інформація розміщена на порталі «Судова влада».

Як повідомляє пресслужба «Команди Симчишина» у Facebook, позов Панчука стосується результату партії «Опозиційна платформа — За життя». Членів Хмельницької районної виборчої комісії звинуватили у «підтасовці голосів» на користь «Опозиційної платформи». За інформацією «Команди Симчишина», до результатів «Опозиційної платформи» в окрузі №1 «дописали» 150 голосів, а до результатів цієї ж партії в окрузі №5 — 100 голосів.

В «Команді Симчишина» вважають, що саме це дозволило «Опозиційній платформі» отримати результат у 5,01%, подолавши таким чином прохідний бар’єр та отримавши місця у районній раді. Ймовірну фальсифікацію виявили, звіривши протокол районної комісії з протоколами дільничних комісій.

Відео дня

Голова районної виборчої комісії Ольга Багінська підтвердила журналістам vsim.ua, що Анатолій Панчук звернувся до суду через результати виборів в округах №1 та №5.

— Хмельницькою районною територіальною виборчою комісією було вивчено позовні вимоги. Було встановлено, що в першому та п’ятому округах помилково система згенерувала неправильні числа. Формувала результати виборів система, яка розроблена ОБСЄ паралельно з центральною виборчою комісією. Відповідно, була допущена технічна помилка в момент занесення відомостей із протоколів про підсумки голосування в систему обробки результатів голосування «Електронний кабінет». Цю помилку буде виправлено і системою буде згенеровано по-новому протокол, який буде оприлюднений з позначкою «уточнений», — розповіла Ольга Багінська.

Як саме зміниться остаточний результат голосування, поки невідомо, адже в суді розглядають ще один позов, але вже «Опозиційної платформи» до районної виборчої комісії. Він стосується результатів голосування в окрузі №6, який включає Хмельницьку та Лісовогринівецьку ОТГ. За словами Ольги Багінської, «Опозиційна платформа» скаржиться на те, що протокол Хмельницької міської виборчої комісії був складений з порушеннями.

Раніше районна виборча комісія оголосила такі результати голосування на виборах до Хмельницької районної ради:

Зважаючи на наявні судові позови, ці результати можуть зазнати змін.

Нагадаємо, що окружний адміністративний суд скасував результати голосування на виборах обласної в Хмельницькій ОТГ в частині результатів «Батьківщини». Також суд вирішив перерахувати бюлетені на одній з виборчих дільниць. Таким є результат розгляду позову кандидата до обласної ради від «Батьківщини» Вячеслава Антонюка.

Читайте також: «Свободівець» Посітко заявив про свою перемогу на виборах у Кам’янці-Подільському

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up