Від скрипальки до колишнього суперника Симчишина: що відомо про нових кандидатів в нардепи

Від скрипальки до колишнього суперника Симчишина: що відомо про нових кандидатів в нардепи
Віктор Артеменко, Костянтин Чернилевський, Майя Онищук та Василь Гаврилюк
  • Офіційних мажоритарників від округів Хмельницької області тепер 15.

  • Двоє з новоспечених кандидатів від «Громадянської позиції», ще по одному — від «Аграрної партії», «Голосу» та «Довіряй ділам».

На Хмельниччини з’явилися ще п’ять кандидатів у депутати Верховної Ради України. Вчора, 19 червня, їх офіційно зареєструвала ЦВК. Всі вони балотуються від політичних партій. Це Костянтин Чернилевський, Майя Онищук, Дмитро Шарий, Віктор Артеменко та Василь Гаврилюк.

Що відомо про Костянтина Чернилевського

Костянтина Чернилевського висунула партія «Громадянська позиція» від 187 округу. За даними сайту «РБК-Україна», він народився 23 січня 1970 року. Має вищу освіту. На сайті «Слово і діло» зазначено, що народився Костянтин Чернилевський у Хмельницькому. Вищу освіту здобув 1995 року у Хмельницькому національному університеті за фахом «Інженер-механік».

Від 2006 до 2014 року був депутатом Хмельницької міської ради двох скликань. Від 25 грудня 2013 року був секретарем міської ради. Від 22 листопада 2014 року до 19 листопада 2015 виконував обов’язки міського голови. За даними моніторингу активістів, виконав 20 своїх обіцянок із 26. На сайті проекту «Чесно» вказано, що 2010 року Костянтин Чернилевський балотувався до міської ради від «Батьківщини».

Відео дня

2015 року балотувався на посаду міського голови. З невеликим відривом поступився «Свободівцю» Олександру Симчишину. Під виборчої кампанії активісти «Інституту масової інформації» фіксували немарковану політичну агітацію («джинсу») на користь Костянтина Чернилевського. Розміщували її на сторінках місцевих друкованих видань.

За даними сервісу YouControl, Костянтин Чернилевський є керівником та співзасновником громадської організації «Нагляд». Зареєстрована вона у квітні 2015 року. Від квітня 2017 до квітня 2018 року був керівником Хмельницької територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка „Солідарність“».

Що відомо про Майю Онищук

Майю Онищук висунула «Аграрна партія України» від 187 округу. За даними сайту Хмельницької обласної філармонії, вона народилася 1 травня 1977 року. Закінчила Хмельницьке музичне училище імені Владислава Заремби. 2001 року закінчила Донецьку державну консерваторію імені Сергія Прокоф'єва. В обласній філармонії працює з 1999 року. Зараз займає посаду артистки оркестру Академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля». На сайті зазначено, Майя Онищук є скрипалькою, телеведучою та волонтером. Має звання Заслуженої артистки України.

За даними сервісу YouControl, Майя Онищук в листопаді 2003 зареєструвалася фізичною особою-підприємцем у Хмельницькому. Основним видом діяльності була роздрібна торгівля з лотків та на ринках. Юридичний статус був припинений 2011 року. За даними проекту «Чесно», 2015 року Майя Онищук балотувалася до Хмельницької міської та Хмельницької обласної рад від «Аграрної партії».

Що відомо про Віктора Артеменка

Віктора Артеменка висунула партія «Голос» від 191 округу. Відомості про нього є на його сторінці у Facebook. У профілі вказано, що він народився 17 липня 1991 року у Старокостянтинові. Жив у Брюсселі, а зараз мешкає у Києві. 2008 року закінчив Старокостянтинівський ліцей. Від 2008 до 2013 року навчався у Національному університеті «Острозька академія». 2015 року закінчив Університет науки та технології Лілль I у Франції. Також навчався у Київській школі економіки.

Працював менеджером проектів у Центрі демократії та верховенства права «CEDEM» (від грудня 2015 до червня 2017 року). Таку ж посаду займав в Інституті медіа-права від грудня 2015 до квітня 2016 року. Від червня 2017 до січня 2018 працював менеджером з адвокації у Реанімаційному пакеті реформ. Від червня 2017 року є співзасновником ресторану «Urban Space 500».

Що відомо про Василя Гаврилюка

Василя Гаврилюк висунула партія «Громадянська позиція» від 193 округу. За даними сайту Кам’янець-Подільської міської ради, народився він 4 липня 1969 року в Хмельницькому. 1984 року закінчив ЗОШ № 9 Кам’янця-Подільського та вступив до Індустріального технікуму. Від 1988 до 1990 року служив у армії.

Від 1994 року є приватним підприємцем. Від 2008 року є директором приватного підприємства «СТО „Престиж-2008“». 2011 року закінчив Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка за спеціальністю «Економіка підприємства». Є депутатом Кам’янець-Подільської міської ради. Від 2008 року керує громадською організацією «Керівників малого та середнього бізнесу». Від 2013 року керує Кам’янець-Подільським міським осередком партії «Рідне місто».

У реєстрі НАЗК є електронна декларація Василя Гаврилюка за 2018 рік. У ній вказано, що він володіє трьома житловими будинками — двома у Кам’янці-Подільському та одним у Дунаєвецькому районі. Також вказані шість земельних ділянок — чотири у Кам’янці-Подільському та дві у Дунаєвецькому районі. Крім того, розділі нерухомості вказаний пункт технічного обслуговування автомобілів у Кам’янці-Подільському. Ще один пункт техобслуговування є недобудованим. У розділі транспортних засобів вказані легковики «Таврія», «Ford Mondeo» та «ИЖ», а також причіп. За 2018 рік Василь Гаврилюк отримав 45 100 гривень зарплати та 476 652 гривні доходу від зайняття підприємницькою діяльністю.

Дмитро Шарий

Також ЦВК зареєструвала кандидатом Дмитра Шария. Його висунула партія «Довіряй ділам» на 189 окрузі. Керівниками партії є міський голова Харкова Геннадій Кернес та міський голова Одеси Геннадій Труханов. Чоловік народився 4 червня 1979 року в Одесі, Він є підприємцем і безпартійним.Проживає в місті Чорноморськ Одеської області.

Про всіх зареєстрованих кандидатів дізнавайтеся із нашої таблиці. Натискайте на імена, щоб відкрити матеріал про них.

Округ

Територія

Кандидати

187

місто Хмельницький, окрім північної частини

Сергій Мельник

Костянтин Чернилевський

Майя Онищук

188

північна частина міста Хмельницького, Хмельницький та Волочиський райони

189

місто Нетішин, Білогірський, Ізяславський, Красилівський та Теофіпольський райони

Вадим Лозовий

Дмитро Шарий

190

міста Славута та Шепетівка, Полонський, Славутський та Шепетівський райони

Анна Побережна

191

місто Старокостянтинів, Віньковецький, Деражнянський, Летичівський, Старокостянтинівський та Старосинявський райони

Антоніна Бойко

Олег Дубовик

Віктор Артеменко

192

Городоцький, Дунаєвецький, Чемеровецький та Ярмолинецький райони

Олександр Герега

193

місто Кам’янець-Подільський, Кам’янець-Подільський та Новоушицький райони

Володимир Мельниченко

Олександр Попов

Станіслав Сморжевський

Віктор Худняк

Василь Гаврилюк

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up