Новини компанії: Енерго-ефективний будинок

Новини компанії: Енерго-ефективний будинок
В останні роки увага суспільства та промисловості фокусується на скороченні споживання всіх форм енергії. Будівельний матеріал і дизайн грають ключову роль в енергетичній ефективності.

39% відсотків енергії споживаної середнім домовласником йде на обігрів або охолодження. Для порівняння освітлення та приготування їжі разом узяті складають разом лише 9%. Тому зменшуючи витрати на опалення та охолодження ми отримуємо значну вигоду. Але чи можливо зменшити витрати енергії на обігрів та охолодження, зберігши розумний температурний режим усередині будинку?

 

Існує 4 основних принципів архітектурного планування для енергоефективного будинку:

Відео дня

- Орієнтація

- Вентиляція

- Ізоляція

- Теплові маси

Орієнтація
Великі вікна в південній частині будинку (там, де сонце знаходиться найбільше часу) пропускають промені від низького зимового сонця. Просте затінення, наприклад карниз, закриває високе літнє сонце.

Вентиляція
В середині літа, повітря повинне вільно входити і виходити з будівлі, природно охолоджуючи будинок і його мешканців. Перехресна вентиляція збільшується відкриттям дверей чи вікон на обох кінцях будинку з мінімальними внутрішніми перешкодами.

Ізоляція
Ізоляція стін і стелі це бар'єр для руху тепла. Ефективність ізоляції вимірюється R-величиною (опір). Однак, R-величина не є повним параметром. Різні стіни можуть мати однакову R-величину, але мати різну ефективність, тому що R-величина не відображає користь теплоємності.

Теплоємність
Важкі і щільні матеріали стін, поглинають тепло і перешкоджають його переходу крізь стіну. Це стримує перепади температури, сповільнюючи нагрів влітку і зберігаючи тепло взимку. Це називається «період уповільнення». Легкі стіни, зібрані, наприклад, з вагонки або рифленого заліза, мають більш низьку теплоємність в порівнянні з цегляними стінами.

Піноблоки (дуже висока теплоємність, період уповільнення 7-8 год)

Лицьова цегла (висока теплоємність, період уповільнення 5-6 год)
Вагонка (низька теплоємність)

Перші два основних принципів енергетично ефективної архітектури - орієнтація і вентиляція - повинні бути закладені в плануванні будинку. Проте, вибір матеріалу для стін робить основний вплив на величину теплоємності будівлі.

На правах реклами

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:11 У Хмельницькій міськраді прозвітували про ремонт у «Дитячому світі» (ФОТО) 17:46 Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена 16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:21 У Хмельницькій області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки 14:36 Складаємо великодній кошик: що обов'язково класти, а що під забороною освячення 13:51 На Хмельниччині поліція викрила псевдомінера. Йому загрожує в’язниця 13:02 СБУ закликає жителів Хмельниччини не відвідувати масових зібрань на Великдень 12:14 На пожежі у Хмельницькому знайшли тіло чоловіка 11:29 Тонули у смолі під палаючим сонцем: на Хмельниччині офіцер врятував цуценят (ФОТО) 10:38 Отримали остаточний вирок нападники, які катували та обікрали пенсіонерку 09:52 Від сьогодні змінюється позначення навчальних автівок 09:08 На Хмельниччині розкладатимуть вакцину від сказу для тварин: як вони виглядають
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up