Яким було свято зими в Хмельницькому десятки років тому: історія і пазл

Яким було свято зими в Хмельницькому десятки років тому: історія і пазл
  • Десятки років тому зимові святкування хмельничан відрізнялися від сучасних.
  • Дізнавайтеся, як це було і складайте пазл.

Сучасні зимові святкування в Хмельницькому відбуваються за наявністю головної ялинки та різдвяного ярмарку. У попередні роки на Проскурівській облаштовували ще й сцену. Там виступали колективи і ансамблі. Цьогоріч цього не запланували через пандемію.

Так чи інакше, нинішні святкування відрізняються, від тих, що були десятки років тому. Тоді місцеві мешканці збиралися в парку Чекмана. Їх розважали програмою, сніжними скульптурами, театралізованими виступами й танцями. Розповідаємо, як все було за інформацією з міського архіву. Дізнавайтеся історію і складайте пазл старого фото. Результати пишіть в коментарях. 

Зима, 1987 рік. У парку культури та відпочинку імені 50-річчя Жовтня (тепер парк імені Чекмана) багато людей. Всіх зібрало свято зими, іншими словами “Руська зима”. В парку - чимало містян. Із святковими привітаннями виступає другий секретар райкому Компартії України, ветеран Великої Вітчизняної війни та активні громадяни міста. 

Відео дня

На свято прибула кінна театралізована кавалькада та кілька тематичних машин: “Козаки”, “Омелько на печі” і “Золотий ключик”. Не обійшлося і без народного ансамблю танцю “Веселка”. Також завітали троїсті музики заводу КПУ імені Куйбишева.  

Містяни зі всіх сторін обступили величезні сніжні фігури: українця та українку. Погляди скульптур горді, сніжні та холодні. Їх зріст вдвічі перевищує розмір людей.  Парк прикрашають зліплені зі снігу голови Чорномора та Іллі Муромця. Їх підготували учні училища №4. 

Загалом програма свята Зими виглядала так: 

  • 10:00 - 10:30 - збір учасників святкової кавалькади біля стадіона “Поділля” 
  • 10:30 - 11:45 
  • - марш-парад Мороза-Воєводи, Дідів Морозів, Снігурочок, Зими, казкових героїв, тематичних машин, оркестрів і учасників свята в парку культури і відпочинку. 12:00 - 12:30 - урочисте відкриття свята Зими на Центральній площі парку.
  •  12:30 - 16:00 - концерти колективів художньої самодіяльності і духових оркестрів та заводів.  
  • 12:00 - 16:00 - грають духові оркестри.
  • 13:00 - 16:00 - спортивні змагання хокеїстів, штангістів, мініфутбол на снігу, ходьба на ходулях і т.д. 
  • 12:30 - 16:00 - дитячий конкурс на краще виготовлення сніжної скульптури казкових героїв, змагання, конкурси, масові розваги, катання на качелях і каруселях.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • ivan ivanov

    3:42
  • Sasha Emelchuk

    4:01
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up