Рецепт вихідного дня. Готуємо яблучний пиріг з безе

Рецепт вихідного дня. Готуємо яблучний пиріг з безе
Фото: osoblyva.com
  • У вихідний маємо трішки більше часу для кулінарії.
  • Тож, сьогодні можна експериментувати зі сніданком. 

Для тіста:

  • 110 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 4 жовтки
  • 60 г сметани
  • 1 лимон
  • 250 г борошна
  • пакетик розпушувача
  • ванільний цукор
  • щіпка солі

Для начинки:

  • 5 яблук
  • ложка кориці
  • 3 ложки борошна

Для безе:

Відео дня
  • 4 яєчні білки 
  • 150 г цукру

Зніміть цедру з лимона. Вичавіть сік. Яблука нaрiжте скибочками. Перекладіть їх в миску та полийте лимонним соком. Після посипте корицею і борошном. Добре перемішайте.

Просійте борошно, додайте розпушувач і сіль. Вершкове масло розітріть з цукром. Обережно введіть в тісто жовтки.  Додайте сметану, лимонну цедру, ванілін. Додавайте борошно і замісіть тісто. Воно має вийти густим.

Форму застеліть пергаментом. Боки і дно змажте маслом. Розподіліть тісто, а зверху рівномірно викладіть яблука.

Випікайте при 180 градусах 30 хвилин.

Добре збийте білки з цукром. Рівномірно розподіліть безе і відправте в духовку ще на 20 хвилин.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up