COVID-19 та карантин: важливе та цікаве за 15 квітня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

COVID-19 та карантин: важливе та цікаве за 15 квітня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
Використано фото pixabay.com
  • Карантин продовжується, а дані по COVID-19 постійно змінюються. 
  • Ми зібрали найцікавіші та найсвіжіші дані про коронавірус.
  • За актуальними новинами слідкуйте разом із vsim.ua.

Карантин вніс свої корективи у наше життя. Карантин, самоізоляція, обсервація, COVID-19 — наразі саме ці слова постійно на слуху. Але новин про це  настільки багато, що іноді голова йде обертом. Ба більше, інколи вкрай важко зрозуміти де правда, а де черговий фейк.

Саме тут ми збираємо найактуальніші новини про події в Хмельницькому, Україні та світі, пов’язані із COVID-19. Новина динамічна і постійно оновлюється. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та будьте у курсі найактуальніших подій. 

Важливе та цікаве за 15 квітня

22:20 - зі всього світу 503 386 людини вилікувалися від коронавірусу. Такі дані надає Worldometers

Відео дня

21:40 - Правоохоронці повідомили про складений протокол на директора ринку «Дубово». У суді з’ясувалося, що він насправді не є директором цього ринку. Дізнавайтеся більше про цей та інші випадки. 

20:30 - 2 043 943 - кількість виявлених випадків коронавірусу у світі за даними сервісу worldometers.info

20:20 - Щоб уникнути інфікування COVID-19, однією з порад є дотримуватись дистанції. Чи не нехтують цим хмельничани?

19:25 - Кабмін ухвалив рішення закрити ще 10 пунктів пропуску на кордоні з Польщею, Румунією і Молдовою. Про це на засіданні уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Відповідне повідомлення опублікував "Урядовий портал".пропонується закрити пункти пропуску: "Костели", "Смільниця", "Грушів","Угринів", "Солотвино", "Кальмінці", "Бронниця", "Сокиряни", "Нові Трояни" та "Паланка".

18:10 - У Хмельницькій області вже 38 випадків захворювання на COVID-19. Такі дані подає ОДА станом на 18:00 середи, 15 квітня. Обоє хворих із Городоцького району. До цього інфікування коронавірусом там не виявляли. Відомо, що вони є жителями села Клинове. Це чоловік та жінка. До того ж  обоє є членами однієї сім'ї. Але це не подружжя. 

17:10 - МОЗ застерігає: надання планової стоматологічної допомоги під час карантину піддає ризику пацієнтів і лікарів... На період дії карантину заклади охорони здоров’я мають тимчасово припинити планові прийоми. Винятки становлять ургентні (невідкладні) випадки"

- карта пощирення коронавірусу в Хмельницькій області

17:00 - 15 квітня в Україні зафіксовано найбільшу кількість захворювань на COVID-19 за добу – 392 нові випадки. Це антирекорд для держави. Тому говорити про скасування карантину ще рано, а Христове Воскресіння краще відсвяткувати вдома. Приріст підтверджених випадків COVID-19 за цю добу у порівнянні з минулою становить 11,2% - МОЗ

16:30 - Через спалах коронавірусу в Чемеровецькому районі вводять додаткові обмеження

15:40 - Через карантин графік роботи стоматологів і спектр їхніх послуг обмежений. А як бути із зубом, що потребує термінового огляду і навіть хірургічного втручання? Із цим питанням лоб у лоб зіткнулась журналістка ВСІМ

15:10 - Коли транспорт у місті переведуть у режим спецрейсів, у міськраді поки не знають. Керівникам підприємств та організацій критичної інфраструктури вже видали 20 тисяч перепусток, ще 2,5 тисячі мають видати до кінця цього дня, 15 квітня. Про це журналістам vsim.ua розповів заступник міського голови Хмельницького Андрій Бондаренко. За підсумками будуть визначатися, чи замовляти додаткову партію перепусток. Режим спецрейсів запровадять, коли перепустки видадуть всім зацікавленим. Коли саме це буде, заступник міського голови сказати поки не може.

14:30 - "Припинити госпіталізацію хворих в КНП «Чемеровецька ЦРЛ» та здійснювати маршрутизацію хворих в КНП «Кам’янець-Подільська міська лікарня» та КНП «Городоцька ЦРЛ » за принципом територіальної доцільності" - рішення обласної комісії ТЕБ і НС

13:45 - Відвідування кладовищ Хмельницького у період великодня та поминальних днів буде заборонений. Приходити на цвинтар не можна буде 19, 20, 25 та 26 квітня. Поминальні дні перенесені на 6 червня. Про це під час онлайн-брифінгу розповів міський голова Хмельницького Олександр Симчишин. У вказані дні на кладовищах будуть чергувати патрулі поліції.

13:10 - Доька поліцейського теж хвора на коронавірус.

12:30 - Тимчасове скасування громадського транспорту та закриття продуктових магазинів — все це чекає на хмельничан протягом великодніх свят. Продуктові магазину будуть зачинені 19 квітня весь день. Громадський транспорт закінчить роботу о 17:00 суботи, 18 квітня. А відновлення роботи заплановане на вівторок, 21 квітня. Про це під час онлайн-брифінгу розповів міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

12:10 - що означає "громадське місце" та де потрібно носити маски. Пояснення від МОЗ.

11:45 - коронавірус виявили у поліцейського із Хмельницького. Це 36-ий випадок в області і 14-ий в місті.

10:30 - В Україні на коронавірус захворіли 684 медичних працівників.

9:30 - в Україні зафіксовано 3764 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.  Із них 108 летальних, 143 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 392 нові випадки.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

  • Вінницька область — 241 випадок;
  • Волинська область — 100 випадків;
  • Дніпропетровська область — 74 випадки; 
  • Донецька область — 12 випадків;
  • Житомирська область — 130 випадків;
  • Закарпатська область — 110 випадків;
  • Запорізька область — 99 випадків;
  • Івано-Франківська область — 356 випадків;
  • Кіровоградська область — 192 випадки;
  • м. Київ — 612 випадків;
  • Київська область — 230 випадків;
  • Львівська область — 152 випадки; 
  • Луганська область — 4 випадки;
  • Миколаївська область — 14 випадків;
  • Одеська область — 70 випадків;
  • Полтавська область — 27 випадків;
  • Рівненська область — 173 випадки;
  • Сумська область — 77 випадків;
  • Тернопільська область — 287 випадків;
  • Харківська область — 25 випадків;
  • Херсонська область — 41 випадок;
  • Хмельницька область — 34 випадки;
  • Чернівецька область — 589 випадків;
  • Черкаська область — 105 випадків;
  • Чернігівська область — 10 випадків.

Світлина від Центр громадського здоров’я України.

9:20 - Кількість виявлених випадків коронавірусу в Хмельницькій області за добу не змінилася - 35. такими є дані на 9:00 середи, 15 квітня. Про це інформує Хмельницька міська рада.

Всього випадків COVID-19 - 35

  • Активні - 30
  • Одужали - 3
  • Летальні - 2

Географія поширення COVID-19 на Хмельниччині

Серед хворих на COVID-19 є 10 мешканців . Із них 3 знаходяться у міській інфекційній лікарні. 7 осіб лікуються амбулаторно (вдома).

"В інфекційній лікарні на 8:30 загалом 47 хворих, з них одна дитина. В інфекційній лікарні 9 осіб - хворих на COVID-19, з них 3 мешканці Хмельницького. Із підозрою на СOVID-19 перебуває 4 особи, усі з районів області. Хворих з пневмоніями 33, в міській лікарні хворих з пневмоніями - 4 особи, в міській дитячій також 4", - повідомляють у Хмельницькій міськраді.

9:15 - за кордоном від коронавірусу вилікувалися вже 25 громадян України. Про це йдеться в оперативній інформації МЗС щодо коронавірусу.

Найбільше українців одужали у Польщі - 6, у Японії та Домініканській Республіці - по 4, у Італії та Нігерії - по двоє, у Великій Британії, ОАЕ, Таїланді, Німеччині, Швеції, Швейцарії та Єгипті - по одному.

Померли від коронавірусу 6 українців. 4 в Італії та по одному у Франції та США.

Крім того, за кордоном 175 українців лікуються від ускладнень, спричинених коронавірусом. Найбільше в Італії - 121.

9:10 - Від 15 квітня на період надзвичайної ситуації уряд повертається до державного регулювання цін на соціальні продукти, лікарські засоби та медичні вироби. Під державне регулювання підпадають гречка, цукор, борошно пшеничне в/г, вітчизняні макарони, молоко 2,5% в плівці, житньо-пшеничний хліб, курячі яйця 1 категорії, курка в тушці, вершкове масло 72,5% та мінеральна вода без газу. Державне регулювання також розповсюджується на медичні маски та рукавички, як засіб індивідуального захисту під час пандемії коронавірусу.

"Моніторинг буде розповсюджений на 10 продуктів, 8 фармпрепаратів та 2 медичних товари. Якщо ціна в торгівлі на них планує підвищуватися, то заклад торгівлі через електронну форму зобов’язаний повідомляти про це в Держпродспоживслужбу, - цитує слова прем'єр міністра України Дениса Шмигаля "Українська правда". - На виробників або постачальників це регулювання не розповсюджується. Але держава буде вивчати причини зростання цін в роздрібних магазинах та аптеках, і мати можливість впливати й на виробників, або імпортерів, якщо ціни зростають без економічного обґрунтування".

9:00 - кількість виявлених випадків COVID-19 у світі вже більше 2 мільйонів (2 000 231). Такими є дані сервісу worldometers.info. Одужали - 484 789, летальні випадки - 126 748.

Найважливіше за 14 квітня

20:25 - Якщо Італія та Іспанія вже пройшли або проходять пік епідемії, то у нас попереду ключовий, визначальний період. Це саме 20-ті числа квітня, - заявив Володимир Зеленський.19:15 - кількість зафіксованих випадків коронавірусу у світі майже сягнула позначки у 2 мільйони (1 955 648). Із них летальні - 123 436, одужали - 462 781. За даними сервісу worldometers.info.

19:05 - за останніми даними МОЗ найбільше випадків коронавірусу зафіксовано в Києві (551). Далі за цим показником іде Чернівецька область (546), Івано-Франківська область (332), Тернопільська область (280) та Київська область (224).

18:10 - Спалах коронавірусу на Миколаївщині пов'язаний з релігійними обрядами. Про це заявив голова місцевої ОДА. В області вже 14 випадків захворювання на коронавірус.

"Всі інфіковані належать до тісного кола спілкування осіб за релігійною ознакою. Акцентую увагу громади: поширення захворюваності на території Миколаївщини почалося через недотримання карантинних вимог та проведення релігійних обрядів на дому", - заявив Олександр Трайтля.

17:37 - кількість загиблих у зв’язку з пандемією коронавірусу в Швеції досягла 1033 осіб. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Local,

16:35 - Експрес-тести на COVID-19 сьогодні зробили водіям та іншим працівникам КП "Комунтранссервіс". Всі результати - негативні, - Михайло Сімашкевич, міський голова Кам'янця-Подільського.

16:20 - у світі найбільше хворих було виявлено в США - 580 619. Далі за цим показником йдуть Іспанія (170 099), Італія (159 516), Франція (137 875) та Німеччина (130 072).

15:40 - через спалах коронавірусу у Чемеровецькій райлікарні (там захворіли 8 медиків і 1 пацієнтка) планують протестувати усіх хворих, які знаходяться в лікарні. Про це під час щоденного онлайн-брифінгу повідомив заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш.

15:00 - за тиждень після Великодня українці традиційно відвідують кладовища, аби пом’янути свої померлих родичів. Цьогоріч цей день припадає на неділю, 26 квітня. Однак через поширення COVID-19 та карантин хмельничан відвідати кладовища, найімовірніше, не зможуть. У міській раді хочуть заборонити приходити на кладовища 26 квітня.

14:00У 8 медиків з Чемеровецького району виявили коронавірус

13:28 - у Запоріжжі зафіксували перший летальний випадок від COVID-19: помер 65-річний житель міста, який довгий час займався самолікуванням.. Про це головний санітарний лікар Запорізької області Роман Терехов повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна"

12:35 - Верховна Рада України внесла зміни до державного бюджету та створила Фонд боротьби з коронавірусом у розмірі 64,7 мільярди гривень, які підуть на додаткові виплати медичним працівникам, придбання медичного обладнання та інші виплати, пов'язані з корона-кризою. 

12:20 - нардеп Володимир Ватрас із Хмельницького, який подолав коронавірус: "Перші три-чотири доби перебував у реанімації, був момент, коли застосовували кисневий концентрат. В цілому, мій стан здоров’я медики оцінювали як середньої тяжкості". Про це він розповів УНІАН.

11:30 - ринки в Україні знову закриють на карантин, — Ляшко

11:00 - кількість випадків коронавірусної хвороби в Хмельницькій області по районах

10:00 - у всьому світі підтвердили 1 млн 921 тисяча випадків зараження коронавірусом.Померли 119 тисяч осіб, одужали – 449 тисяч. Такі дані центру Джона Гопкінса станом на ранок 14 квітня. Найбільше заражень (582 тисячі) зафіксовано у США.

9:30 - за даними МОЗ, станом на 9:00 14 квітня в Україні 3372 лабораторно підтверджені випадків COVID-19, з них 98 летальних, 119 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 270 нових випадків.

9:00 -  в Хмельницькій області станом на ранок 14 квітня вже 35 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. З них: 3 одужало, 2 летальних випадки, 1 на контролі Чернівецького лабораторного центру. Про це повідомили в ОДА.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up