Харчування п’ять разів на день – запорука здоров’я

Харчування п’ять разів на день – запорука здоров’я

Для того щоб бути здоровим, необхідно дотримуватися режиму дня, висипатися, правильно харчуватися і обов’язково займатися фізичними вправами. Інакше на вас чекає синдром хронічної втоми, слабке здоров’я і поганий настрій.

Харчуватися п’ять разів на день

Здоровий спосіб життя починається з дотримання режиму дня. Це ранній підйом, здоровий сон протягом шести-восьми годин і правильне харчування.

Аби бути здоровим, потрібно добре висипатися. Лягати спати потрібно не пізніше одинадцятої години.

- Тоді ви матимете повноцінний сон, - каже тренер В’ячеслав Нестеренко.. – Прокидатися потрібно о шостій або сьомій годині, аби повноцінно відпочити. Обов’язково потрібно снідати. За дві години організм зголодніє і потрібно буде ще раз поїсти. Перекусити можна яблуком для покращення обміну речовин або випити склянку кефіру. Ще за дві години настає обід. На обід потрібно їсти перше – наприклад, овочевий суп, на друге – гречку без підливи і шматок вареного або запеченого м’яса чи риби. Але час обіду залежить від робочого режиму людини.

Відео дня

За три-чотири години після обіду потрібно повечеряти і за дві-три години до сну ще раз перекусити.

- Це повинна бути легка вечеря. Можна з’їсти якісь нежирні кисломолочні продукти, відварену рибу з салатом. Тобто, це повинна бути така їжа, яка зможе за дві години до сну перетравитися і людина спокійно, з легким відчуттям голоду повинна йти спати, - каже В’ячеслав Нестеренко.

Їжте яблука і капусту

При дотриманні здорового харчування потрібно їсти максимальну кількість овочів.

- В осінній період варто вживати багато капусти. Її є велика кількість видів і вона дуже корисна. Це і білокачанна, і пекінська, і брюссельська, і броколі, - каже тенер. – Їсти потрібно буряк і моркву. З фруктів – це, звичайно, яблука, які найбільш корисні у цю пору і ростуть у наших широтах. Людина повинна з’їдати не менше двох-чотирьох яблук на день. Таким чином організм отримає велику кількість заліза, вітамінів та пектинів – клітковини, яка стимулює травлення та імунну систему. Крім того. яблука корисні для обміну речовин та шлунку.

Восени радять приймати полівітамінні препарати.

- Оскільки у міжсезоння імунітет людини послаблений, його потрібно підтримувати. З продуктами харчування неможливо повністю отримати весь комплекс полівітамінів, - каже В’ячеслав Нестеренко.

Люди, які ведуть здоровий спосіб життя, не повинні вживати алкогольних напоїв та палити. Шкідливі звички заважають людині жити та бути у здоровому дусі.

Як визначити свій біологічний вік

Вік, вказаний у паспорті, не відповідає тому, скільки років вам насправді, тобто біологічному віку. Психологічно ви можете бути набагато старше або, навпаки, молодше. Все залежить від того, на скільки ви себе відчуваєте і який спосіб життя ведете. Аби визначити біологічний вік, необхідно пройти тест. 

1. Виміряйте свій пульс. Зробіть 30 присідань у швидкому темпі і знову виміряйте пульс. Якщо пульс підвищився на:

  • 0-10 одиниць - вам 20 років
  • 10-20 одиниць - 30 років
  • 20-30 одиниць - 40 років
  • 30-40 одиниць - 50 років
  • більше 40 одиниць - 60 років і більше

2. Міцно стисніть великим і вказівним пальцями шкіру на тильній стороні кисті – ущипніть себе на 5 секунд. Відпустивши пальці, визначте, за скільки секунд ваша шкіра з побілілої стала звичайного кольору: 

  • за 5 секунд - вам близько 30 років
  • за 8 - близько 40 років
  • за 10 - близько 50 років
  • за 15 - близько 60 років

3. Встаньте прямо, зігніть ноги в колінах, нахиліться вперед. Спробуйте в цьому положенні торкнутися долонями підлоги:

ви поклали долоні на підлогу повністю - ваш біологічний вік - 20-30 років

торкаєтеся підлоги пальцями - близько 40 років

дістаєте руками тільки до гомілок - близько 50 років

дотягнулися лише до колін - за 60 років

4. Заведіть руки за спину і зчепіть в «замок» на рівні лопаток: 

зробили це з легкістю - вам 20 років

лише торкнулися пальцями - 30 років

не змогли торкнутися - 40 років

не змогли завести руки за спину - 60 років

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up