Хмельничанка переконана, що її дитина померла через недбалість лікарів

Хмельничанка переконана, що її дитина померла через недбалість лікарів
  • 39-річна хмельничанка Любов Аммар чекала на появу свої першої дитини, яка мала народитися вже у січні. 
  • Але 31 грудня серце дитини перестало битися. Лікарі діагностували смерть.
  • Мати дитини звинувачує лікарів у недбальстві, а медики кажуть, що причиною могло стати куріння жінки.

39-річна хмельничанка Любов Аммар довго не могла завагітніти. Вона вдалася до штучного запліднення. Жінка не здалася навіть коли пережила три невдалі спроби. І нарешті у 2017 році жінка почула радісну звістку - перша вдала спроба. Люба мала народжувати в середині січня.

Проте 31 грудня серце малечі перестало битися. Лікарі лише після кесаревого розтину діагностували смерть немовляти. Вони переконані, що дитина загинула в утробі матері через те, що жінка курила. Але сама Любов переконана, що вині лікарі. Про це повідомляє ТСН.ua.

Племінниця породіллі Олена розповіла, що період перед пологами минув добре і не було жодних проблем та патологій. За її словами, 30 грудня Любі стало погано й вони поїхали у лікарню. Але того дня лікарі просто поставили породіллі крапельницю і більше до неї не підходили.

Відео дня

“37-й тиждень в неї тоді був. 30 грудня ввечері Люба відчула себе погано та подзвонила до лікаря, який вів її вагітність. Їй сказали швиденько їхати до місцевого пологового будинку де зробили та послухали серцебиття дитини. Виявилося, що серцебиття монотонне і їй сказали лягати до лікарні”, – розповіла вона.

Головний лікар Хмельницького пологового будинку Андрій Ропотан, який і приймав пологи у Любові, наголосив, що попередні КТГ не показали ніяких ускладнень, і з дитиною все було добре. Дитина загинула через те, що жінка курила, переконаний він.

“Вона курила під час вагітності, я весь проміжок звичайно не бачив, але лікарі мені казали, що бачили, що курила. І я бачив у неї виражений хронічний бронхіт курця. Вона була під контролем і їй проводилась КТГ три рази на добу... Я особисто брав участь у розродженні... Якщо врахувати такі токсичні дії, як куріння, якого було дуже багато, то думаю, що це мало важливі моменти”, – розповів лікар.


З приводу куріння, племінниця Любові підтвердила, що це правда. “Вона курила багато років і до вагітності, і під час, і їй сказали, що не треба кидати, тому що це буде великий стрес для організму”, – розповіла вона.

Лікар-гінеколог Світлана Танчук, яка вела вагітність Любові зазначила, що в анкеті перед тим як стати на облік, вона зазначала, що не курить. Тому, в принципі, лікар не знала, що вона курить. Про це жінка розповіла лікарю тільки тоді, коли вона почала себе погано почувати, і її поклали на стаціонар. Гінеколог наголосила, що куріння зашкоджує вагітності, і звичайно воно негативно впливає на внутрішньоутробний стан дитини.

Наразі проводиться спеціальна експертиза, після якої будуть встановлені причини смерті дитини, загальний стан породіллі та оцінка всього терміну вагітності.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up