Лікар до 30. Дитячий офтальмолог Олександр запросив журналістів на операцію

Лікар до 30. Дитячий офтальмолог Олександр запросив журналістів на операцію
  • 29-річний Олександр Тарамбула працює в обласній дитячій лікарні офтальмологом.
  • Раніше лікарем він бути не хотів, бо бачив себе актором чи футболістом.
  • Тепер в день медик оперує до 10 дітей і оглядає чимало пацієнтів.
  • Ми побачили частину робочого дня молодого фахівця.
  • Були свідком операції та амбулаторних прийомів. 
  • Тепер знайомимо із лікарем до 30 і вас.

Лікарі до 30 - сьогодні таких фахівців працює в Хмельницькому чимало. Всі вони стали медиками відразу після “універу”. Їхній молодий вигляд і невеликий досвід роботи подекуди викликає запитання у пацієнтів. Та, як правило, вони підтверджують свою компетентність позитивним результатом лікування.   

За проханнями наших читачів, ми розповідали вам про інфекціоністку Аліну Микитюк, сімейних лікарів - Богдана Скринька, Ольгу Пеленичко та дитячого отоларинголога Валентина Постемського. А минулого тижня ми познайомили вас із гінекологом Тарасом Закутнім. Усім цим фахівцям ще немає 30 років. Попри молодий вік, вони щодня доводять свою професійність пацієнтам. Прочитати про них ви зможете за посиланнями в кінці матеріалу. 

Тепер знайомимося з дитячим офтальмологом Олександром Тарамбулою. У цьому матеріалі ми не лише розкажемо про молодого фахівця, а й покажемо, як він працює.

Відео дня

“Буде ще краще, ніж був”

Олександр Тарамбула - 29-річний дитячий офтальмолог. Він працює в Хмельницькій дитячій обласній лікарні. На роботу його покликали 5 років тому, коли медик проходив інтернатуру. З того часу він допомагає не втратити зір діткам, проводивши огляди та операції. Щоб подивитися, як минають оперативні втручання під його рукою, лікар запросив журналістів vsim.ua.

Зустріч була призначена в хірургічному відділені, на 9 ранку, сьогодні, 19 березня. У призначений час ми зустрілися. Олександр Тарамбула завів до свого кабінету й пригостив кавою, допоки анестезіолог готував дитину до операції. 

Сьогодні пацієнтом офтальмолога є 4-річний хлопчик. У нього виявили новоутворення нижньої повіки, що необхідно видалити хірургічним шляхом. Офтальмолог сказав, що операція триватиме не більше 10 хвилин. Тож коли дитину підготували - разом із медиком ми пішли до операційної. Допоки він ретельно обробляв руки, нас одягнули в халат, шапочку, бахіли й маску. В самій операційній все було готово - анестезіологи, операційна сестра та пацієнт були на місці. Також був присутній практикант, який спостерігав за усім з особливою зацікавленістю. Операція розпочалася, коли до роботи приступив Олександр Тарамбула. 

Під час процесу, вони із колегами робили все швидко та чітко. Іноді обмовлялися словами, як то кажуть, по справі. Коли бачили камеру - посміхалися. 

Серед присутніх були такі ж молоді лікарі, як і Олександр Тарамбула. Зокрема - анестезіолог. Він підійшов до нас і попросив надіслати йому фото, які ми робили під час оперативного втручання. 

Коли офтальмолог закінчив роботу, він наклав дитині спеціальні наліпки на очі. “Буде ще краще, ніж був”, - жартома сказав медик. 

За один день молодий лікар може прооперувати до 10 дітей. Решта часу йде на огляд пацієнтів. 

Нет описания.

Діти спілкуються з офтальмологом на “ти”

Під час амбулаторного прийому були присутні й ми. Загалом процес був звичайнісіньким. Фішка молодого лікаря - особливе спілкування з маленькими пацієнтами. Як Олександр Тарамбула пояснив згодом, він намагається для них бути другом. А от до їхніх батьків вимушений шукати підхід. Бо, за його словами, всі вони дуже різні. 

Майже з усіма дітками на прийом приходили мами. Одні мали питання із зором, інші прийшли на профілактичний огляд. Наприклад, 4-річний Тимофій має далекозорість. Він носить окуляри. До офтальмолога він звертається на “ти”. Допоки лікар проводив огляд, маленький пацієнт запитував у нього: “А що ти робиш?” 

Наприкінці Тимофій дав “п’ять” медику. Тоді почалося спілкування фахівця із мамою хлопчика. Олександр Тарамбула пояснив їй, який діагноз має її син. А також виписав необхідне лікування. 

Від акторської гри та музики до офтальмолога

Між пацієнтами Олександр Тарамбула зробив перерву й розповів про себе більше. Присвятити життя медицині він вирішив не випадково. Адже походить із династії лікарів. Він розповів, що медиком був його дідусь. Продовжила цю справу мама та його рідна тітка. 

Олександр серйозно задумався про лікарську справу лише в старших класах. Бо в шкільні роки його думки були зайняті іншими заняттями, що пов’язані з артистизмом.

У 9 класі майбутній медик свідомо вирішив піти стопами рідних й бути лікарем. Старші класи він закінчував не у звичайній школі, а в обласному ліцеї, де є хіміко-біологічний профіль. Наступним етапом у його житті - було навчання у Вінницькому національному медичному університеті імені Миколи Пирогова. Туди Олександр вступив на бюджет. Вже з перших курсів навчання він став закохуватися в медицину. Згадує, як на початку його вражала анатомія. “Я просто кайфував від цієї дисципліни”, - каже лікар. 

Інтернатуру медик проходив у Хмельницькій обласній лікарні. Тоді обрав для себе спеціальність офтальмологія. Зізнається, що серед варіантів було акушерство. Та його швидко відкинув, про що сьогодні не шкодує. 

Офтальмолог оглядає маленьких пацієнтів з народження. Каже, що часто має справу з недоношеними дітьми. Олександр розповів, що якось врятував такій дитині зір. Мовляв, вчасно поставив діагноз і вдалося виправити проблему. 

Нет описания.

Найпоширеніші проблеми з зором, які мають малі - це короткозорість, далекозорість, а також запальні захворювання ока. Щоб діагноз не засмучував пацієнтів, лікар всіх намагається розвеселити. Він розповідає, що до дівчаток завжди посміхається, а хлопчикам каже, що вони сильні. Найцінніше для молодого медика - коли йому дякують діти. Востаннє це було після закінчення операції.

Наразі молодий фахівець працює над кандидатською дисертацією, яку має захистити невдовзі. Тему поки тримає в таємниці, та зізнається, що вона пов’язана з дітьми та пандемією. 

Окрім медицини Олександр Тарамбула має ще одну пристрасть - футбол. Розповідає, що грає в Українській футбольній асоціації медиків. Щоправда, взяв паузу на період карантину. Та офтальмолог сподівається скоро відновити заняття улюбленим хобі. 

Відгуки про молодого офтальмолога

Відгуки про лікарів Хмельницького можна переглянути на сервісі medics. Там розміщена адреса, за якою працюють медики. Також деякі фахівці публікують своє фото. Хмельничани можуть поставити свою оцінку лікарю за 5-ти бальною шкалою. Або ж залишити відгук.  

Офтальмолога Олександра Тарамбулу хмельничани оцінили найвищим балом. Про фахівця залишили 20 відгуків. Майже всі вони є позитивним. Одна жінка залишила коментар не на користь фахівця: “Лікар не мав, напевне, настрою, щоб оглянути дитину.”

Читайте також:

Медик після універу. Як гінеколог Тарас допомагає народжувати хмельничанкам

Медик після “універу”. Дитячий лор Валентин малює з пацієнтами та навчає батьків

Лікар до 30. Як Ольга Пеленичко впізнає пацієнтів за голосом та їздить на роботу в шоломі

Медик до 30: хмельничанка Аліна розповіла про шлях від танців до роботи в інфекційній лікарні

Медик після “універу”. Розповідаємо про 29-річного сімейного лікаря Богдана Скринька

Лікар до 30. Розповідаємо про молодих медиків Хмельницького

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Светлана Цехацька

    Лікар від Бога.

keyboard_arrow_up