Лікарі оперували серце пацієнта сім годин

Лікарі оперували серце пацієнта сім годин
Лікарі-кардіологи Хмельницької обласної лікарні провели унікальну операцію на відкритому серці. Подібне оперативне втручання було проведено вперше на теренах Хмельниччини

П'ятдесятирічний хмельничанин до проведення оперативного втручання готувався впродовж двох тижнів. Перед цим проходив спеціальне лікування. За словами лікарів, на проведення оперативного втручання погодився без зволікань.
"Шістнадцять років тому в пацієнта стався трансмуральний інфаркт міокарда. Протягом цього часу в нього наростала серцево-судинна недостатність. Він не був вкрай важким хворим, але операція залишалася складною", - сказав лікар-кардіолог Хмельницької обласної лікарні Андрій Кланца. Як він розповів, якби пацієнту довелося робити подібне оперативне втручання пізніше, гарного результату воно не дало.
До операційної пацієнта доставили о сьомій ранку. О восьмій почали робити операцію із застосуванням апарату штучного кровообігу. "Це означало, що під час оперативного втручання основний етап проводився в такому режимі, що серце і легені пацієнта не працювали, були "законсервовані" спеціальним препаратом", - розповів лікар-кардіолог Андрій Кланца.
Операція тривала більше семи годин. На її проведення було залучено дев'ять працівників медичного персоналу. Її провели: хірурги Андрій Іванович Кланца, Валерій Анатолійович Сухарєв, Андрій Петрович Шинків, Олександр Андрійович Малоголовка, лікар-анестезіолог Дмитро Євгенович Бубчак.
Після шести годин по її завершенні пацієнт навіть намагався розмовляти із лікарями. "Через шість годин після операції чоловік почав відходити від наркозу. Лікарі пояснювали, що операцію вже завершено. Він казав, що почуває себе добре. Пацієнта було переведено на власне дихання, тобто його організм не залежав від апарату штучного кровообігу", - розповів Андрій Іванович.
За словами головного хірурга області Анатолія Суходолі, в обласній лікарні апарат штучного кровообігу найсучасніший: " Пацієнт не може їздити на операції до інших міст, відтепер подібні оперативні втручання проводяться в обласній лікарні. Й кількість таких операцій буде збільшуватися, адже чимало людей потребують їх. На сьогодні в Україні діючих апаратів штучного кровообігу є лише чотири - у Донецьку, Дніпропетровську, Києві, Хмельницькому".
Як стверджують лікарі, завдяки апарату вони можуть проводити складні операції з найменшим ризиком для пацієнта.
За декілька днів чоловіка було переведено з реанімаційного відділення до звичайної палати. З огляду на складність проведення операції, попри те, що реанімаційне відділення - закритого типу, дружина хворого щоразу перебувала поруч з чоловіком.
За словами лікарів, стан пацієнта поступово покращується і вже за десять днів, його планують виписати з лікарні.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    Як треба буде - покладеш, скільки треба... Всі такі розумні: Лкарі-хапуги! А ти вистій цілий день за операційним столом, а не в офісі на сайті Однокласники.ру.

    Anonymous reply Anonymous

    А я вважаю що з корупцією треба боротися! І не "класти скільки треба".

    Anonymous reply Anonymous

    А я вважаю, що зарплата високофахового лікаря повинна відповідати європейським стандартам, а не складати 600-700 грн.. Крім цього на медичні факультети повинні поступати ті, хто насправді має до лікарської справи хист, а не неуки і багатими батьківськими гаманцями, які по завершенню не знають навіть анатомії. І я теж проти "класти лікарю в кишеню", але тому у нас що медицина повинна бути страховою, а не безплатною (з точки зору заробітної плати лікаря).

    Anonymous reply Anonymous

    Можливо і так. Дещо згоден...
  • Anonymous

    а скіфльки коштує операція? Я маю на увазі - лікарям в кишеню скільки за таку операцію треба класти???

    Anonymous reply Anonymous

    Я гадаю, щоб так пропіаритися - лікарі самі заплатили пацієнтові
  • Anonymous

    =) Вот и я написал так же "соббщения" в комментарие вверху. Но я не журналист, мне прощается. Да и я перечитал и исправился...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up