У МОЗ розповіли, коли українці зможуть обирати вакцину для щеплення від коронавірусу

У МОЗ розповіли, коли українці зможуть обирати вакцину для щеплення від коронавірусу
Фото ілюстративне
  • Зробити щеплення препаратом, який пацієнт обиратиме особисто, можна буде лише тоді, коли в Україні з'являться комерційні вакцини проти COVID-19. 

Українці зможуть самі обирати вакцину від коронавірусу і купувати її лише, коли препарат з'явиться на комерційному ринку. Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов в інтерв'ю виданню "Гордон".

За словами очільника МОЗ, будь-яка вакцина, яку зареєструють в Україні, буде безпечною, адже в системі реєстрації працюють фахівці високого рівня, які "не поставлять на дозвільних документах свій підпис, якщо матимуть навіть найменші сумніви".

  • "Щойно на ринку України з'являться комерційні вакцини. З огляду на кон'юнктуру і те, що жоден виробник на сьогодні не продає вакцини на комерційний ринок, мені здається, раніше ніж влітку цього не станеться", - зазначив Степанов.

Нагадаємо, у лютому в Україні в Україні стартує компанія по вакцинації від COVID-19. За інформацією МОЗ, в першій партії надійдуть 117 тисяч доз вакцини "Pfizer/BioNTech", крім того, до кінця червня цього року Україна має отримати від 2,1 до 2,7 мільйона доз вакцини "Oxford/AstraZeneca".

Відео дня

Вакцинування від COVID-19 пройде у 5 етапів. Щеплення буде безкоштовним.

Читайте також: 

На Хмельниччині померло одразу 9 пацієнтів із COVID

Чи готові хмельничани робити щеплення від COVID-19 — результати опитування
 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up