У селах працюватимуть мобільні аптечні пункти: подробиці

У селах працюватимуть мобільні аптечні пункти: подробиці
Фото ілюстративне
  • Пересувні аптеки працюватимуть у селах та прифронтових територіях.

Уряд дозволив створювати мобільні аптечні пункти підприємствам, які мають ліцензію на роздрібну торгівлю лікарськими засобами. Про це повідомляють у МОЗ. 

В повідомленні йдеться, що мобільні аптеки зможуть функціонувати виключно у сільській місцевості, де відсутні аптечні пункти, а у мешканців – обмежений доступ до ліків. А на період воєнного стану такі пересувні аптечні пункти зможуть працювати на прифронтових територіях та у зонах надзвичайних ситуацій. 

За інформацією МОЗ, наразі в селах та селищах міського типу працюють близько 5 700 аптек та аптечних пунктів. Натомість загалом по країні залишається понад 20 тисяч сіл, які аптечних пунктів не мають. Зокрема, такі аптечні пункти відпускатимуть ліки, які підлягають реімбурсації за програмою «Доступні ліки»

Відео дня

В мобільних аптечних пунктах діятимуть ті ж правила відпуску лікарських засобів, як і в стаціонарних аптеках. Всі рецептурні препарати відпускатимуться виключно за рецептом (як паперовим, так і електронним).

— Важливою є не лише доступність, а і якість. Саме тому право створювати такі мобільні аптеки є виключно у ліцензованих підприємств. І я звертаюсь до цих ліцензіатів з проханням скористатись такою можливістю – створити ці мобільні аптеки та наблизити програму “Доступні ліки” до місця проживання тих, хто їх потребує, – зазначає міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up