“Їсти після шостої....можна”: поради схуднення від хмельницького гастроентеролога

“Їсти після шостої....можна”: поради схуднення від хмельницького гастроентеролога
  • Літо - найкращий час, щоб похизуватись своїми формами.
  • До чого тільки не вдаються представниці прекрасної статі аби досягти ідеальної фігури: від голодувань до раптових змін раціону.
  • Все про правильне схуднення розповіла журналістам vsim.ua хмельницький лікар-гастроентеролог.

Тема схуднення турбувала хоча б раз у житті чи не кожну представницю прекрасної статі. Зазвичай дівчата і жінки вдають до однієї з тисячі дієт, якими нині “кишить” чи не кожен популярний блог або ресурс. Як не нашкодити своєму організму і уникнути захворювань, що породжує неправильне схуднення, розповіла хмельницький лікар-гастроентеролог Ірина Гаєвська.

Рахуємо калорії 

Рахувати калорії - це перший крок до правильного позбавлення зайвих кілограмів. Як розповіла хмельницький лікар-гастроентеролог Ірина Гаєвська, в середньому на день людина може споживати від 2 500 до 3 000 калорій. Щоб розпочати схуднення, слід знизити їх кількість близько на 20% тієї норми, яку людина споживає впродовж доби.

  • Основне в правильному схудненні - це калорійність їжі. Усі люди живуть за рахунок енергії. Її кількість має дорівнювати кількості енергії, яку вона витрачає. Якраз це і є причиною зайвої ваги, бо кількість енергії, яку вона отримує більша за кількість тієї енергії, яку вона витрачає. Відповідно це говорить про те, що калорійність їжі ми маємо зменшувати, - пояснює Ірина Гаєвська.
Фото із сайту medics.com.ua
  • Перша помилка усіх тих, хто хоче схуднути, це раптове зменшення калорійності їжі. Наприклад, як деякі вважають: "все не буду їсти, буду пити один кефір". У результаті - стрес для організму, який проявляється у вигляді появи зайвої ваги. Тому так робити не можна. Калорії потрібно зменшувати поступово. Це має бути близько на 20% нижча кількість калорій, які людина вживає протягом дня - каже лікар-гастроентеролог.

Також до одного з перших кроків до схуднення відносять розвантажувальні дні. Цей спосіб полягає в тому, щоб не змінювати раціон свого харчування, а спершу виділити один або два дні на тиждень, коли харчування буде складатись із натуральних продуктів. Ірина Гаєвська називає такі дні відпочинком від надмірної їжі.

Відео дня

Їсти після шостої.... можна

 Серед найпоширеніших міфів серед тих, хто веде боротьбу із зайвою вагою, є те, що їсти після шостої вечора категорично заборонено. Насправді ж - це неправда. Як каже  Ірина Гаєвська, їсти після шостої можна. Адже вечірній прийом їжі залежить від того, коли людина лягає спати. Він має бути за три або чотири години до сну. 

А от щодо самого харчування - то воно є запорукою зовнішнього вигляду будь-якої людини. Якщо ж до схуднення ви підійшли вкрай серйозно, то і харчуватись слід відповідно. Варто відмовитись від смажених страв і замінити деякі продукти на більш натуральні. 

  • Правильне харчування - це натуральні продукти, краще, щоб вони були максимально приближені до природного харчування. Слід запам’ятати: пательні більше не існує. Лише варене, тушковане і страви на грилі. Краще виключити всі рафіновані продукти. Хліб має бути лише цільнозерновий. Також виключаємо зі свого раціону білий цукор, його можемо замінити на бурий, але у невеликій кількості. Також альтернативою цукру може бути одна столова ложка меду на день. Обмежень немає у овочах і фруктах. Для здорової людини це має бути не менше 400 грам на добу. Плюс додаємо нежирні сорти м’яса, їх кількість на день має бути 100-150 грам. Додаємо в раціон рибу, 100-150 грам на добу. Крупа теж краще щоб була цільнозернова, а саме: гречка, пшоно, перловка, бурий або чорний рис - розповідає Ірина Гаєвська.

Наслідки неправильного схуднення

Втрата зайвої ваги - це серйозні зміни для кожного організму. Як наголошує лікар-гастроентеролог, будь-яка дієта має проходити під контролем лікаря. Адже шлях до ідеальної фігури іноді може завершитись різними захворюваннями:

Цукровий діабет

Найчастіше, що буває - це те, що від неправильного схуднення людина починає набирати вагу. Коливання ваги може призвести до виснаження ендокринних залоз, і в перспективі може розвинутись цукровий діабет.

Виразка

Виразка - результат голодувань, до яких вдаються під час дієт жінки і дівчата. Тобто в людей можуть загострюватись хронічні захворювання і можуть відкриватись виразки.

Захворювання жовчного міхура

Якщо людина ставить за мету велику втрату ваги, то при тривалому притриманні тієї чи іншої дієти, у людини можуть утворитись камені в жовчному міхурі. Саме тому потрібно регулювати харчування або приймати правильні препарати, щоб уникнути загострення жовчі.

Токсини в організмі 

Під час схуднення організм може отруїтись токсинами. Це може відбуватись під час розщеплення збиткових жирових тканин. Тобто людина має щодня ходити в туалет. Якщо цього не буде, то токсини залишаються в організмі і відбувається постійне відчуття слабкості. 

Дистрофія 

Дистрофія - хвороба, що є результатом притримання не зовсім коректної пропорційної дієти. Адже є дієти, в яких не вистачає білка і людина втрачає м’язову тканину, за рахунок того, що неправильно харчується. Є люди, які таким чином доводять себе навіть до дистрофії, шляхом голодування і виснаження організма. Вивести того, хто худне, з цього стану важко і тоді може наступити навіть смерть. Це, звісно, трапляється рідко, але все ж такі випадки є. 

Ірина Гаєвська каже, що швидко схуднути неможливо. Щоб позбутись зайвої ваги, слід мати терпіння і силу волі. Та найголовніше - досягнувши бажаної форми свого тіла, варто продовжувати дотримуватись правильного і корисного харчування. Тоді зайві кілограми з вашого життя підуть, а гарна форма тіла - триматиметься й надалі.

Читайте також: Як схуднути в домашніх умовах: поради успішного бодібілдера з Хмельницького

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up