Що і за скільки можна побачити в музеях Хмельницького

Що і за скільки можна побачити в музеях Хмельницького
  • Музеї міста вже відновили свою роботу.

  • Що там можна побачити і яка вартість входу?

Обласний художній музей розташований у центрі міста на вулиці Проскурівська, 47. Там зібрано безліч різноманітних картин, які припадуть до душі кожному. Зараз у музеї актуальні експозиції у перших двох залах. Досить таки цікава виставка-діалог під назвою «Жага до живопису», складається з двох частин. Перша - «Чоловіки про жінок», а інша частина називається «Жіноцтво». 

В іншому залі відвідувачі можуть роздивитись окремий виставковий проєкт, що присвячений карантину. Він закликає людей похилого віку дотримуватись карантинних норм. Складається виставка з робіт хмельницьких митців, які знаходяться на самоізоляції. Вони представляють власні погляди на вихід з карантинного режиму та подарувати хмельничанам позитив.

Відео дня

Із 4 червня художній музей відкривав великий всеукраїнський проєкт «Дифузія». Також відбудеться  відкриття виставки творів «Космос» Емми Андієвської. 

Музей працює з вівторка по суботу з 10:00 до 19:00. Каса зачинається о 18:30. Вартість квитка у музей залежить від вікових та пільгових категорій, в основному це для дорослої людини – 30 гривень. Для учнів, студентів та пенсіонерів – 15 гривень. У музеї можна замовити індивідуальну й дитячу екскурсію або екскурсію на якусь окрему тему. Для цього необхідно попередньо записатися. 

У музеї дотримуються карантинних обмежень. На вході написані всі вимоги, екскурсійне обслуговування ведеться працівниками, які одягнені у захисні засоби. У приміщенні музею розміщені санітайзери та одноразові рукавички. Щодня проводиться температурний скринінг для працівників та відвідувачів.

Обласний краєзнавчий музей, що знаходиться на вулиці Подільська, 12, розповість про минуле і сучасне нашого краю.

Зараз у музеї можна відвідати шість залів із різною тематикою та виставку у тимчасовому залі. У ньому зберігаються експонати, що потрапили туди з різних країн світу. Вона була відкрита до Дня Європи й буде працювати до кінця літа.

Охочі можуть відвідати музей щоденно з 09:00 – 18:00.

Вартість квитка для дитини обійдеться у 8 гривень, студентам – 10,  та для дорослих – 20 гривень. Можлива екскурсія групи до 30 людей за 60 гривень.

Для відвідувачів обов’язкова наявність маски, на вході є антисептики та при вході обов’язково вимірюється температура. 

Тетяна Смолій, заступник директора Хмельницького краєзнавчого музею розповіла, що кількість відвідувачів зменшилась за час карантину. Адже він припав на активні місяці, коли музей в більшості відвідували школярі. Зараз переважно до музею йдуть сім'ями.

У вересні Тетяна запрошує відвідати виставку «Порцеляни», запевняє що буде цікаво та красиво.

Музей-студія фотомистецтва на вул. Проскурівська, 59, є чудовим зразком архітектурного стилю пізній модерн, який домінував на початку XX століття.

До кінця червня там можна переглянути виставку світлин з фондів музею, яка має назву «Animal Word».

Музей працює з 09:00 до 18:00, з вівторка по суботу. Вхідний квиток для дорослих коштує 17 гривень, студента – 15 гривень, учнів та пенсіонерів – 12 гривень.

Карантинні обмеження музею – маска, антисептики. Не більше 8 осіб, які можуть перебувати в музеї.

В порівнянні до карантину відвідуваність музею зменшилась, проте як запевняє директор музею фотомистецтв Віталій Савін, зараз люди все одно приходять та розглядають представлені світлини.

На майбутнє заплановано безліч виставок. Наприклад, «Хмельницький крізь об’єктив», яка відбудеться у вересні - жовтні, «Фотовернісаж на Покрову» та виставки, що представлені до Дня Гідності та Свободи.

Підготувала Олеся Липчак.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up