Які фільми знімали на Хмельниччині. Підбірка від читачів “ВСІМ”

Які фільми знімали на Хмельниччині. Підбірка від читачів “ВСІМ”
  • На Хмельниччині знімали кіно і за часів радянської влади, і в наші дні.
  • Кадри мальовничих місць та сучасних вулиць потрапили до відомих стрічок.
  • Вмощуйтеся зручніше і дивіться підбірку за версією наших читачів. 

Яких тільки краєвидів, місць та пам’яток немає на Хмельниччині. Старовинні замки, маєтки та мальовничі пейзажі - все це створює неймовірну картинку не лише для сучасних камер смартфонів. Запримітили хмельницьку красу ще давним-давно. І зробили це режисери й сценаристи зі всієї країни. 

Раніше ми вже знайомили вас із підбіркою кінострічок, зйомки яких відбулися в Хмельницькій області. До п’ятірки таких фільмів ми включили:

  • “Баладу про доблесного лицаря Айвенго” (1983)
  • “Зачароване кохання” (2008)
  • “Вовче сонце” (2013)
  • “Тіні незабутих предків” (2013)
  • “Кріпосна” (2019)

Де саме знімали ці фільми і про що йдеться в їхніх сюжетах, можете прочитати тут. 

Відео дня

Минулого разу в коментарях згадали й інші фільми, які не потрапили до підбірки. Тож ми підготували ТОП-5 стрічок за версією наших читачів. Серед них як фільми, так і серіали. Зйомки яких відбулися в Кам’янці-Подільському, Дунаєвецькому і Городоцькому районах. Гортайте далі та знайомтеся із кіно.

“Між високими хлібами” (1970)

У цьому радянському художньому фільмі розповідається про сільського конюха Павла Стручка. У нього виникла слабкість до алкоголю й потяг до неприємних ситуацій. 

Одного разу справа дійшла до народного суду, після чого засоромлений Стручок втік до Києва. Але життя у великому місті виявилося для нього нестерпним. Тож він повернувся до села. 

Зйомки села, де жив головний герой, відбувались у Лісоводах, що в Городоцькому районі.

“Небезпечно для життя!” (1985)

Зйомки цієї стрічки відбулися в Кам’янці-Подільському. Головний герой - Спартак Молодцов. Це людина, яка не може пройти повз чого-небудь. Через це він постійно потрапляє у різні пригоди. 

Одного ранку він виявив обірваний дріт високої напруги і запізнився на роботу, де фактично був зірваний прийом відвідувачів.

Молодцов, перебуваючи на своїй посаді, знайомиться з алкоголіком Чоколовим і дівчиною-водієм автофургона для перевезення морозива. Як розгортатимуться події далі - дивіться у фільмі.

Зйомки цього кіно відбулися в Чернівцях і як ми зазначали вище - в Кам’янці-Подільському.

“Циганка Аза” (1987)

Відомий український  радянський художній фільм режисера Григорія Кохана. Знятий кіностудією імені Олександра Довженка за п’єсою Михайла Старицького. 

У фільмі йдеться про цигана Василя, який закохався в українську дівчину Галю. Заради неї він вирішив залишитися в селі. Галя наперекір батькам вийшла за нього заміж. Та пройшов час і Василь почав нудьгувати за рідними. І тут починається найцікавіше.

У всесвітній мережі користувач під іменем Родаслава залишила повідомлення в якому йдеться про зйомки цієї стрічки на Хмельниччині. А саме - в селі Притулівка, що на Дунаєвеччині. За її словами, фільм знімали в будинку її прабабусі. 

“Дев’ять життів Нестора Махна” (2007)

У сюжеті фільму йдеться про життя Нестора Махна і його Революційну повстанську армію. Детально описується вступ до групи бойовиків-експропріаторів в період Першої російської революції, арешт, «тюремні університети», з яких він вийшов після амністії вже сформованим революціонером. Його перші кроки по організації комун в Гуляйпільському районі, формування повстанських загонів, з яких виросла Махновська армія, що вплинула на ряд подій громадянської війни. 

Зйомки проходили в Переяславі-Хмельницькому, Білій Церкві, Бершаді, Гайвороні, Дніпропетровську, Парижі і Києві. У Кам'янці-Подільському зняли сцени міста Катеринослава.

“ТойХтоПройшовКрізьВогонь” (2011)

Ще одна стрічка, кадри якої зняли в Кам’янці-Подільському та його околицях. 

Фільм розповідає про долю хлопця з Полтавщини, який стає радянським військовим льотчиком, Героєм Радянського Союзу. Але доля складається так, що йому доводиться пройти німецький полон, радянські табори, і зрештою, потрапити до Канади, де він стає вождем тамтешнього індіанського племені.

Друзі, якщо знаєте фільми, які знімали на Хмельниччині й вони не потрапили до нашої підбірки - пишіть в коментарях. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач18

    чудовий фільм "Coтворение любви "з відомими акторами Михайлом Казаковим та Олександром Панкратовим-Чорним знімався у селищі Зіньків Віньковецького району у 2006 році
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up