Зарплата у 10 тисяч і скромна декларація: що мають Симчишин і заступники

Зарплата у 10 тисяч і скромна декларація: що мають Симчишин і заступники

Картини, маєтки, коштовні годинники і розкішні шуби. Чиновники нарешті показали свої статки. Хмельницькі посадовці, порівняно з колегами «по цеху», виявились зовсім скромними. Із зарплатою у десять тисяч і ледь не «порожніми» деклараціями.

Поки всі порівнюють декларації чиновників за минулий рік, журналісти vsim.ua вирішили поцікавитись і теперішньою зарплатою місцевих посадовців. 

На зарплату єдину 
Ми відправили інформаційний запит до Хмельницької міської ради. Як виявилось, зарплата мера не сильно відрізняється від заробітної плати його замів. Якщо Симчишин отримує 10 932 гривні, то його заступник з питань ЖКГ Анатолій Нестерук всього на 57 гривень менше. Не відстала і керуюча справами виконкому Юлія Сабій і ще один заступник Андрій Бондаренко. 
 
Щоб дізнатись зарплату, наведіть курсор на фотографію

В бухгалтерії міськради пояснили, наведені вище суми є повними, враховуючи оклад, ранг посадовця, вислугу, премії і надбавки за інтенсивність роботи.
 
Що нажив мер до 2016 
Інша справа з деклараціями. Деякі заступники не мають де жити, а мер ходить пішки. Наскільки чесними були хмельницькі посадовці, заповнюючи декларацію, знають тільки вони самі. Так само тільки вони знають, скільки насправді у них грошей і нерухомості. Але оприлюднені документи ми все ж проаналізували. 
 
Олександр Симчишин не увійшов в п'ятірку найбагатших мерів України. Ні квитків у космос, ні раритетних авто, ні навіть квартири. В об’єктах нерухомості мер Хмельницького вказав одну земельну ділянку на 600 «квадратів». А також незавершений дачний будинок. Жодного транспортного засобу у декларації не вказано. У мера є тільки недобудований будинок.  Загалом за 2015 рік він отримав 19,5 тисяч гривень допомоги по безробіттю, ще 19 тисяч сім'я отримала по догляду за дитиною.
 
І в квартирі, і при землі 
Сім'я Анатолія Нестерука має у Кам'янець-Подільському районі будинок у 242 "квадрати" і там же більше двох тисяч метрів квадратних землі. Чималий магазин записаний на дружину у Кам'янці, ще 45 тисяч "квадратів" задекларував Нестерук у Білогірському районі. До речі, Анатолій Макарович єдиний, хто після зміни влади, залишився на посаді заступника.
   
Секретар міської ради Михайло Кривак задекларував земельну ділянку на 1000 "квадратів" в обласному центрі, один житловий будинок у Кам'янець-Подільському районі і незавершене будівництва в Хмельницькому.  На дружині – одна квартира у 40 квадратних метрів. Також Кривак вказав у декларації автомобіль. 
 
Є заступник-безхатько
Андрій Бондаренко задекларував на сім’ю аж три квартири і автомобіль «Renault Logan». Дві квартири загальною площею у 118 "квадратів" знаходяться у Дніпрі. Щоправда, на одну з них є спільна власність. Ще одну квартиру сім’я Бондаренка купила у столиці лише минулого року за 1 360 000 гривень. Цікаво, що в його декларації зазначений найменший серед усіх "вершків" мерії сукупний дохід сім'ї. Але він єдиний, хто має рахунок в банку. 

А от його колега Володимир Гончарук у декларації не вказав жодного нерухомого майна. Минулого року він отримував допомогу по безробіттю, тим часом його дружина отримала 80 тисяч гривень доходу від зайняття підприємницькою діяльністю. 
 
Галина Мельник і при машині, і при квартирі. У 2015 році заступниця мера продала нерухоме майно за 113 030 гривень. Задекларувала і недобудований гараж. Нагадаємо, що раніше Галина Леонтіївна була директором НВО №28.  

Власний автопарк "вершків" хмельницької мерії 

Не подала декларацію Юлія Сабій, адже керівники управлінь та відділів виконавчого апарату міських рад, а також керуючі справами виконавчих комітетів належать до четвертої категорії. А декларують свої статки лише 1-3 категорії.

Відео дня

vsim.ua
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • PAL

    Этой хамкой мельгник, должны заинтересоваться правоохранительные органы. Она скрывает истинные доходы.

    2 reply PAL

    Нехай перевірять не її, а племінницю, на яку вона все оформляє
  • Анонім

    О! У папередников было в 2 раза меньше, меньше года назад. За какие такие заслуги подняти себе зарплаты в 2 раза? Нигде такого поднятия не было.

    Анонім reply Анонім

    Підтримую. Ще нічого не зробивши - зарплату вже підняли!
  • Анонім

    о! У папередников было в 2 раза меньше, меньше года назад. За какие такие заслуги подняли себе зарплату в 2 раза? Нигде такого поднятия не было.
  • Анонім

    Боже мій! Та вони бідніше середнього хмельничанина... (крім парочки карасів)

    Народ, пропоную скинутись бідним держслужбовцям...

    Бо в інших областях он які красунчики! А наші вибачте на слові "голота" якась.

    Треба терміново петицію запілити, "Щодо матеріальної підтримки бідних обласних чиновників".

    Анонім reply Анонім

    Не варто. Вони самі візмуть, якщо дуже захочуть і питати нікого не будуть.

    Павло Наливайко reply Анонім

    це міських чиновників стаття, а не обласних
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими 12:52 У Кам'янці на смерть збили пішохода 12:13 На Хмельниччині запустили ще один комплекс зважування вантажівок 11:11 Смертельна ДТП на Хмельниччині: водій «ВАЗу» влетів у дерево 10:35 Готуємося до Великодня: де купити смачні паски та інші частування для святкового столу 10:20 У Маліївцях відкрили туристичний сезон 2024 photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up