«Справжній друг, справжня людина». Попрощалися з хмельницьким захисником Олександром Філем

«Справжній друг, справжня людина». Попрощалися з хмельницьким захисником Олександром Філем
  • Хмельничанин пішов на війну добровольцем.

  • Його не стало 7 листопада.

У Хмельницькому попрощалися з військовим Олександром Філем. Він загинув, захищаючи Україну у віці 35 років. На церемонію прощання у міську ритуальну службу прийшли рідні, друзі, побратими, представники місцевої влади.

Серед них був і Олег Соляр, друг загиблого. Вони були добре знайомі та навіть жили в одному будинку. Також були однокласниками та навчалися у 28-ій школі.

— Є дуже багато історій, але немає що розказати. Ми завжди підтримували один одного, бешкетували, інколи прогулювали. Він був справжнім другом. От ти звернешся до нього, потрібна якась допомога, він завжди, наприклад, зніме куртку і дасть її. Є одна гривня, розділить її по-братськи навпіл. Він справжній друг, справжня людина, — розповів Олег Соляр.

Відео дня

Олександр Філь був служив строкову службу. А коли почалося повномасштабне вторгнення, пішов на війну добровольцем.

Міський голова Олександр Симчишин у своїй промові розповів, що Олександр Філь відзначав свій останній день народження, коли йому виповнилося 35 років, саме на День міста. Це було 24 вересня.

— Наш обов’язок — пам’ятати обов’язково його слово. Розповідати про нього учням у школі, в якій він навчався. У 28-ій школі, де він навчався, обов’язково встановити меморіальну дошку. Обов’язково розповідати про нього у школах його дітей, у 28-ій та 1-ій початковій, і в усіх інших наших школах, — сказав міський голова.

Загинув Олександр Філь 7 листопада. Його поховали на Алеї слави у мікрорайоні Ракове.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (65)
  • Мария Крищук

    Царство небесне і вічна пам'ять.Спочивай з Богом.Співчуття рідним
  • Валентина Бровчук

    Вічна пам'ять Герою.
  • Ганна Кульчицька-Квітень

    Вічна пам'ять
  • Галина Танюк

    Вічна пам'ять Герою

keyboard_arrow_up