Заборона телефонів у школах: що вирішили у міськраді

Заборона телефонів у школах: що вирішили у міськраді
Ілюстративне фото
  • До міськради звернулися з пропозицією про заборону користування телефонами для учнів на уроках та перервах.

  • Вчора, 26 грудня, петицію розглянули на засіданні виконкому.

Хмельничани пропонували заборонити учням користуватися мобільними телефонами у школах. Петиція з такою ідеєю з’явилася 8 травня цього року. Розмістила її Наталія Гришнюк. На її думку, через телефони діти повністю втратили увагу на уроках, бажання спілкуватися з однолітками, псують зір та зривають уроки, граючись на гаджетах. Хмельничанка пропонувала заборонити користування телефонами і на уроках, і на перервах.

Із позицією Наталії погодилися 513 хмельничан. Саме стільки проголосували за петицію. Тому звернення потрапило на розгляд виконавчого комітету. Вчора, 26 грудня, це звернення відхилили. У рішенні пояснюється, що закон не забороняє користуватися телефонами у школах. Тому й немає підстав запроваджувати таке обмеження у Хмельницькому.

Разом з тим закон дозволяє кожному закладу освіти самостійно розробити власні правила користування телефонами під час навчання. Виконавчий комітет рекомендував всім школам Хмельницького встановити такі правила, якщо їх ще немає.

Відео дня

Опитування

Телефони у школах?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (105)
  • Людмила Гринько

    Это невозможно!Ребенок ещё не умеет толком говорить,но в тел все соображает!А в школу они идут уже мобильными профессорами!
  • Сила Віри

    За те щоб вранці здавали і аж до кінця занять в школі. Бо на перервах вони зомбовані в іграх.  І це майже всі діти так.

    Марина Польова reply Сила Віри

    Сила Віри і наші здають кілька років
  • Владимир Трофим

    В якісь мірі заборонити використовувати на уроках телефони... це є правильно! Використовувати та приміряти знання на уроках дит. має без допомоги телефону (смартфону...). Використання тел. на перерві це інша сторона. У світі нових технологій сматр....це невід'ємна сторона яка може полегшити деякі дії, а так як це розвивається то це потрібно опановувати! Але урок є урок- поки, що на уроках напевно бажано обходитись без телефону, адже мозок може більше допомоги надати, ніж смарт....!
  • Настя Дрома

    Дуже багато заборон, діти с цим будуть боротися ,але своїми методами,так що мало не покажеться....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони 20:15 Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція. 19:41 У Хмельницькому районі шукають зниклого чоловіка: прикмети 19:05 Потрібна кров для 8-річної хмельничанки Лізи: як допомогти Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:46 Зберігав наркотики, пропонував хабар: шепетівчанину загрожує тривалий термін ув'язнення 18:18 З якою швидкістю їздять тролейбуси у Хмельницькому (КАРТА) 17:56 В ОДА розповіли, скільки коштів отримали в кредит підприємці Хмельниччини у квітні 17:32 «Йому назавжди 25»: у Хмельницькому попрощалися із Максимом Ковальчуковським photo_camera 17:02 У дитсадку в Хмельницькому районі травмувалась 5-річна Єва. Деталі 16:33 Прокурори вимагають позбавити волі посадовицю з Хмельниччини, яка взяла хабар 15:54 Де не буде світла і води у Хмельницькому 8 травня (АДРЕСИ) 15:15 На в’їзді у Кам’янець водій на ВАЗ врізався у відбійник 14:36 Зеленський вручив «Хрест бойових заслуг» захиснику з Хмельниччини (ФОТО) 14:13 З крана тече іржава вода: яка причина і що робити 13:44 Як працюватимуть дитячі садочки влітку у Хмельницькому 13:20 Ціни на кавуни: за скільки продають у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 12:28 На Хмельниччині викрили групу «чорних» лісорубів, — ДБР photo_camera 11:57 Суди зобов'язали «Хмельницькобленерго» безкоштовно підключити електрику переселенці 11:27 Обласна ветлікарня незаконно купувала електровелосипеди у «свого» постачальника, — прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up