На Хмельниччині деякі члени комісій не підготовлені до роботи на виборах – КВУ

На Хмельниччині деякі члени комісій не підготовлені до роботи на виборах – КВУ
Всі дільниці на Хмельниччині відкрились вчасно. Гострих порушень у їх роботі не виявили, однак було чимало недоліків. Проблеми стосувались переважно роботи членів дільничних комісій. Деякі з них не мають елементарних знань про новий закон про вибори, інші не знають, куди потрібно везти протоколи.
- Робота членів дільничних комісій викликає занепокоєння. Перед виборами на Хмельниччині з працівниками комісій проводили навчання, - каже голова Хмельницького обласного осередку Комітету виборців України Юрій Ануфрієв.
Після того, як були сформовані дільничні комісії, відбувались заміни  – мінялись як члени, так і керівники комісій. Зрозуміло, що якість роботи буде дуже низька. Зараз деякі члени комісій не мають елементарного поняття про новий закон про вибори. Також виявляють випадки, коли  деякі члени дільничної виборчої комісії не знають, куди везти протоколи. Раніше возили в окружну комісію, сьогодні протоколи повинні здати в територіальні виборчі комісії сільські, а територіальні – в районні, - пояснює Юрій Ануфрієв. 
Проблеми виникли і з бюлетенями. Вчора, 24 жовтня, виборчі дільниці Городоцького району могли залишитись без необхідних бюлетенів – їх просто не встигла надрукувати. Робили це вночі у Чернівцях. Однак виборчий процес у районі це не зірвало.  Додрукували  більше півтори тисячі бюлетенів і в Кам’янці-Подільському. Наразі спостерігачі зафіксували кілька випадків, коли дільничні комісії отримували пачки бюлетенів, де їх кількість відрізнялась від тієї, яка була зазначена – їх було або більше, або ж менше. Однак, як переконують в обласному осередку комітету виборців, бюлетенів вистачає скрізь. 
Станом на 12 годину особливих порушень під час виборів на Хмельниччині не зафіксували. Стало відомо, що у Шепетівському районі Центр сталого організаційного розвитку проводить дослідження, під час якого опитують мешканців, хто і як проголосував. Наразі обставини та законність таких дій з’ясовуються. В цьому ж районі спостерігачі зафіксували автомобіль із написом «Аграрна партія України», який їздив від одної дільниці до іншої. За словами спостерігачів, це є фактом непрямої агітації, однак звинуватити у цьому їх не можуть. 
Ще один недолік зафіксували у роботі дільничної комісії №52. Там члена комісії не допустили до роботи через те, що той не прийняв присягу. 
Як проходять місцеві вибори у Хмельницькому: всі події ТУТ.
Коментарі (1)
  • PAL

    С кем поведешься, от того и наберешься. Столько лет все голосуют, а как надо в хрен не дуют. Так и будем жить опять,  это хрен с корня лизать.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up