Коли встановлять валідатори у нових комунальних автобусах Хмельницького

Коли встановлять валідатори у нових комунальних автобусах Хмельницького
  • Оплатити поїздку проїзною карткою можна у тролейбусах та старіших автобусах «Електротрансу».

  • Тим часом в автобусах, придбаних минулого року, валідаторів немає.

  • Коли будуть їх встановлювати?

Валідатори вже стали звичними для мешканців Хмельницького, які користуються тролейбусами. З допомогою цих пристроїв можна оплатити проїзд, маючи проїзну картку, а також зафіксувати поїздку за активованим місячним проїзним або пільговою карткою. Валідатори синього кольору також дозволять сплатити за проїзд банківською карткою.

Є валідатори й у комунальних автобусах, але не у всіх. Старіший транспорт має такі пристрої, тоді ж як автобуси, що придбані минулого року, наразі їздять без них. Оплатити проїзд там можна тільки готівкою водієві або кондуктору.

Чи планують у тих автобусах, де ще немає валідаторів, встановлювати їх? Про це журналіст vsim.ua запитав у виконувача обов’язки начальника управління транспорту Сергія Шепурева. Той розповів, що це хочуть зробити цієї весни. Таким чином хмельничани, ймовірно, зможуть користуватися проїзними картками в нових автобусах «Електротрансу» вже за кілька місяців.

Відео дня

Нагадаємо, що минулого року «Електротранс» придбав для міських маршрутів автобуси «Isizu» та «Solaris». Перші — це нові середньогабаритні машини виробництва заводу у Черкасах. Їх закупили вісім штук. Другі — це вживані великогабаритні з Польщі. Таких придбали 11 штук. Такі покупки дали змогу комунальному «Електротрансу» запустити нові маршрути та додати транспорт до наявних, які він обслуговує.

Додамо також, що «Електротранс» вже оплатив п’ять вживаних тролейбусів «Skoda» з Чехії. Один із них вже доставили на підприємство, решту мають привезти згодом. Більше про це ви можете дізнатися з матеріалу «Тролейбуси з Європи за 3,9 мільйона досі не їздять. Яка причина».

Щодо валідаторів у приватному транспорті, то про їхнє встановлення наразі, схоже, навіть не йдеться. Близько року тому, перед російським повномасштабним вторгненням, на нашому сайті вийшов матеріал на цю тему. Чиновники та перевізники навіть не могли дійти згоди, чиїм коштом це має відбуватися. Один із перевізників скаржився на високу вартість валідаторів. Більше читайте у матеріалі «Чому в маршрутках досі немає валідаторів? Запитали владу та перевізників».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач23

    Якщо буде банківська картка, то супер. А якщо це дасть можливість пільговикам бещлімітно там їздити, то це проблема.
  • Lilia Molotai

    а в приватних коли?

keyboard_arrow_up