Суд покарав штрафом чоловіка, який давав хабар хмельницькому патрульному

Суд покарав штрафом чоловіка, який давав хабар хмельницькому патрульному
Ілюстративне фото
  • Поліцейські зупинили водія та помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння.

  • Аби уникнути відповідальності, той запропонував патрульним 100 доларів.

  • Вони відмовилися та викликали слідчих.

На початку липня цього року хмельницьких патрульних повідомили про водія, який напідпитку їздить на вулиці Тернопільській. Поліцейські прибули на виклик та зупинили автомобіль «Renault Megane». За кермом був 45-річний мешканець Тернопільської області. Йому запропонували пройти тест на «Драгері», натомість нетверезий водій запропонував патрульним 100 доларів США, аби ті не притягали його відповідальності.

Поліцейські на пропозицію не пристали та повідомили водія про кримінальну відповідальність за спробу підкупу працівників правоохоронного органу. Проте кермувальника це не зупинило і він продовжив спроби «домовитися». Зрештою патрульні викликали слідчих, аби вони зафіксували спробу підкупу. А на водія таки оформили адмінпротокол за частиною 1 статті 130 КУпАП. У його крові виявили 2,5 проміле алкоголю. Про це повідомила прес-служба управління патрульної поліції у Хмельницькій області.

На початку жовтня кримінальну справу проти водія передали до Хмельницького міськрайонного суду. За результатами досудового слідства зібрали достатньо доказів, аби звинуватити тернополянина у вчиненні злочину за частиною 1 статті 369 («Пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, дій з використанням наданого їй службового становища»). Про це повідомила прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Відео дня

25 жовтня суд визнав винним водія за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу. Згідно з вироком, чоловік пішов на угоду зі слідством та повністю визнав свою провину. За спробу підкупу патрульного водієві призначили штраф у розмірі 8500 гривень. Цю суму він сплачуватиме протягом трьох місяців. До 100 доларів, які водій пропонував патрульним, застосували спеціальну конфіскацію.

Варто відзначити, що у липні водія визнали винним у нетверезому водінні та призначили штраф у розмірі 10 200 гривень, а також позбавили прав керування автомобілем на один рік. Згідно з даними порталу судової влади, чоловік подав апеляційну скаргу на це рішення, проте її не задовольнили.

Раніше ми вже писали про рішення Хмельницького міськрайонного та Хмельницького апеляційного судів у справах нетверезих водіїв. Детальний аналіз та інфографіки переглядайте за посиланнями:

Нагадаємо, що протягом минулого тижня, 21—27 жовтня, патрульні зафіксували у Хмельницькому 34 аварії. У них травмувалися 8 людей. Також оформили 50 водіїв за керування авто у нетверезому стані, серед яких 15 — у стані наркотичного сп’яніння.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:09 Загинуло семеро воїнів з Хмельниччини. Наймолодшому було 21 17:04 На заводі у місті-супутнику ХАЕС готові платити 32 тисячі гривень 16:13 З якими хворобами не мобілізують до армії. Оновлений перелік 15:25 У Хмельницькому відбудеться свято гаївок: де та коли Від читача 18:27 АРТЕРІАЛЬНА ГІПЕРТЕНЗІЯ. Чим небезпечна? Що потрібно знати? 14:39 Горіло сміттєзвалище. Три пожежі загасили цієї доби рятувальники на Хмельниччині 13:53 У Хмельницькому відключатимуть газ наступного тижня: адреси 13:06 На Хмельниччині у лісі та на полі знайшли артснаряди 12:21 Хмельничани можуть задати питання заступнику Симчишина: як звернутись 11:31 У Хмельницькому чоловік впав з висоти на будівництві багатоповерхівки 10:41 Закон про мобілізацію: що зміниться для жителів Хмельниччини 09:55 Погодинних відключень сьогодні, 18 травня, на Хмельниччині не буде, – обленерго 09:13 У Хмельницькому відкрили виставку, присвячену полеглим за Україну білорусам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up