У Хмельницькому вийшли на маршрути 10 тролейбусів

У Хмельницькому вийшли на маршрути 10 тролейбусів
Фото ілюстративне

Вони обслуговуватимуть 5 маршрутів. 

Ворожі ракети 10 жовтня вдарили по енергетичній інфраструктурі Хмельницького. Через це в місті зникло світло, згодом і вода. Електрику відновили ще в понеділок. Однак, мешканців усієї України попросили у вечірні години економити електроенергію. 

Через проблеми з електропостачанням у місті стали всі тролейбуси. На заміну їм комунальне підприємство «Електротранс» призначило автобуси.

У вівторок, 11 жовтня, директор підприємства Сергій Бобух повідомив, що цього дня тролейбуси ще не вийдуть на маршрути. Тож поки працюватимуть автобуси. 

Відео дня

Однак, згодом Олександр Симчишин зазначив, що ситуація з електроенергією дозволяє  запустити роботу тролейбусів у місті лише мінімально.

— Зранку курсуватимуть тролейбуси лише на маршруті Озерна-Ракове. Всі інші тролейбусні маршрути будуть підкріплені автобусами та маршрутками. Дуже сподіваємося, що найближчим часом відновимо повноцінну роботу електротранспорту, — повідомив мер. 

Пільгові категорії населення можуть користуватися автобусами з написом "Комунальний транспорт твого міста" безкоштовно при наявності посвідчення та електронного квитка без обмежень. 

На тролейбусному маршруті №3 вже курсують тролейбуси №018, №283, №41 та №42 (на автономному ходу). Три автобуси перекинуті з маршруту №8  і здійснюють пасажирські перевезення: один за маршрутом №11А та два за маршрутом №11. 

О 12.21 у Хмельницькій міській раді анонсували, що відновлювальні роботи електромережі тривають. Відтак, ще 10 тролейбусів виведуть на маршрути:

Нагадаємо, окупанти обстріляли більшу частину України. Били ракетами різних видів та безпілотниками. На Хмельниччині збили 3 ракети. Ще 3 поцілили по місту. Вже 11 жовтня над областю збили іранський безпілотник. У Хмельницькому анонсували “віялові” відключення світла. 

Президент Володимир Зеленський закликав всіх українців не відходити далеко від сховищ. Міністр освіти Сергій Шкарлет порадив перевести навчальні заклади в дистанційний режим. В Хмельницькій ОВА повідомили, що всі садочки, школи, училища та виші, а також позашкільні заклади сидітимуть на “дистанційці” до п’ятниці. А в поліції дали поради як діяти якщо все ж опинилися під час тривоги на вулиці або ж далеко від укриття. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up