Хмельничани без субсидій заборгували за газ 80 мільйонів гривень

Хмельничани без субсидій заборгували за газ 80 мільйонів гривень

У Хмельницькій області понад 54 тисячі сімей накопичують борги за блакитне паливо, однак не поспішають звертатися за субсидією.

За жовтень-листопад мешканці Хмельниччини, які не користуються державною субсидією, значно збільшили свої борги за спожите блакитне паливо. Вони зросли на 56% та складають 79,9 мільйонів гривень. Про це повідомляють у прес-службі ПАТ "Хмельницькгаз".

ТОВ «Хмельницькгаз збут» з початку 2016 року почав вимушено відключати газ. Вже 3883 споживачі залишилося без блакитного палива. Значна частина боржників – це матеріально забезпечені та платоспроможні хмельничани, які не претендують на субсидію. Але чимало споживачів дійсно опинилися у складному фінансовому становищі, але зволікають з подачею необхідних документів для отримання державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг.

- Наші клієнти повинні знати, що держава пропонує реальну допомогу, адже наявність заборгованості  за житлово-комунальні послуги не впливає на визначення права щодо призначення субсидії, - цитує прес-служба директора ТОВ «Хмельницькгаз збут» Олександру Панькевич. – Тому раджу звернутися у місцеві управління соцзахисту та скористатися пропозицією держави щоб не допустити припинення газопостачання у свої оселі. Але, зверніть увагу, що призначена субсидія не може покривати борги, які виникли до моменту призначення субсидії».

Відео дня

Право на державну допомогу мають родини, чиї витрати на оплату комунальних послуг перевищують 15% щомісячного сукупного доходу. Крім того, на державну підтримку можуть розраховувати ті, хто орендує житло, а також безробітні громадяни.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up