Вартість оновлення парку «Молодіжний» знизилася на п’ять мільйонів

Вартість оновлення парку «Молодіжний» знизилася на п’ять мільйонів
  • Планувалося, що роботи в парку на березі Південного Бугу виконають за 18,8 мільйона.

  • Тепер же ціна є значно нижчою.

  • Що саме вплинуло на вартість оновлення «Молодіжного»?

У лютому цього року ми розповідали вам про те, що чиновники планують оновити парк «Молодіжний». На той час вже був готовий проєкт робіт, і управління комунальної інфраструктури почало шукати підрядника. Запланували витратити на все 18 886 095 гривень. Розповідаємо, що змінилося з того часу та якою є уточнена вартість робіт.

В попередньому матеріалі йшлося про те, що управління комунальної інфраструктури оголосило тендер для пошуку підрядника. Оновлювати парк «Молодіжний» захотіло ТОВ «Архітектоніка». Фірма зголосилася виконати роботи за 12 998 049 гривень. Втім, торги не відбулися, оскільки учасників має бути мінімум двоє.

Чиновники оголосили тендер знову, але очікувана вартість стала нижчою — 17 880 604 гривні. Цього разу подалися дві фірми — вже згадана «Архітектоніка» та ТОВ «Шляхбудгруп». Вчора, 13 квітня, відбувся тендерний аукціон. Стартові пропозиції були такими:

Відео дня

Під час аукціону жодна з компаній ставку не змінювала. Зрештою переможцем стала «Архітектоніка», оскільки її пропозиція була більш вигідною. Станом на сьогодні, 14 квітня, пропозиція «Архітектоніки» має статус «Очікує рішення».

З порталу «Dozorro» ми дізналися, що «Архітектоніка» та «Шляхбудгруп» раніше тричі брали участь в одних і тих же закупівлях, а саме:

Що об’єднує чотири закупівлі, де брали участь «Архітектоніка» та «Шляхбудгруп»? По-перше, по суті, однаковий замовник — управління житлово-комунального господарства та управління комунальної інфраструктури. Останнє було утворене після реформування першого.

По-друге, цікава поведінка під час аукціону. В одних випадках «Шляхбудгруп» робить менш вигідну ставку й не змінює її протягом усього аукціону. Відповідно, аукціон виграє «Архітектоніка». Так було з парком «Молодіжний» та тротуаром на вулиці Зеньковського.

В інших випадках ставка «Шляхбудгруп» змінюється, проте вона все одно є менш вигідною за пропозицію «Архітектоніки». Так було з ремонтом вулиці Волошкової, де різниця остаточних ставок двох фірм склала тисячу гривень на користь «Архітектоніки».

Що відомо про ТОВ «Архітектоніка»?

Компанія заснована у жовтні 2006 року в Хмельницькому. Основним видом діяльності є організація будівництва будівель. Керівником фірми є Віталій Урсол, а засновником — Володимир Долгов. Такі дані у сервісі YouControl. Працівники «Архітектоніки» займаються облаштуванням зони відпочинку біля озера на Озерній, про що ми розповідали вам раніше.

Що відомо про ТОВ «Шляхбудгруп»?

Фірма заснована у Хмельницькому в листопаді 2016 року. Основним видом діяльності є будівництво доріг і автострад. Керівником та власником компанії є Юрій Балабан.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Ирина Старова

    Сколько "на карман" пошло?
  • Олександр Десятник

    Хотят в1дмити грош1
  • Valentyna Chernyuk

    Нарешті прапор для нас буде- "  БЕЗКОШТОВНИЙ" І  не будемо потім " плітки" розводити, що ми за нього платили!
  • Ірна Войтова

    Знову всю зелень знищите, і бруківкою застелете, це жах, краще вже як було
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:21 «Мобілізація – «це не повістка на цвинтар»: інтерв'ю з бійцями 19-го стрілецького батальйону Хмельницького play_circle_filled photo_camera 18:16 Суд конфіскував у росіянина успадковані земельні ділянки на Хмельниччині 17:40 Засудили хмельничанина, який п’яним насмерть переїхав 5-річного хлопчика (ФОТО) 17:04 Дівчина із Польщі приїхала оперуватися у Хмельницький Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:22 На Хмельниччині затримали посадовця за вимагання 8 тисяч доларів 15:34 Третьокласниця із Хмельницького отримуватиме президентську стипендію 14:50 У Кам'янці-Подільському потяги зустрічають та проводжають під мелодію «Щедрика» 14:02 На Пасхальні вихідні сталися три аварії у Хмельницькому районі, – поліція 13:09 Хмельничан попереджають про погіршення погоди і небезпечні стихійні явища 12:02 На проспекті Миру пʼяний на «Hyndai» спричинив ДТП. Постраждала жінка 11:44 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: фотоогляд матчів 10:16 Хмельницькі села, яких уже немає. Де вони були та що про них відомо photo_camera 09:41 У Хмельницькому районі провели футбольний турнір в пам’ять про загиблого воїна photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up