Смерть у хмельницькому СІЗО: Вдова каже, чоловіка "замовили"

Смерть у хмельницькому СІЗО: Вдова каже, чоловіка "замовили"
Слідство смерті кам’янчанина Андрія Данилюка триває з кінця жовтня. Підозру нікому досі не оголошено. Жінка загиблого вважає, що вбивство було замовним, мовляв, чоловік міг довести причетність керівництва виправного закладу до торгівлі наркотиками.

22 жовтня у хмельницькому СІЗО, після нічних подій, поспіхом організовують прес-конференцію.  Місцевим журналістам повідомляють, що напередодні 31-річний ув’язнений, який, за словами тюремників, напав на конвоїрів під час етатування, помер від серцевого нападу.

- Засудженого перевели до медпункту та викликали «швидку». Коли медики прибули, то вони констатували біологічну смерть. За попередніми висновками причиною стала гостра серцево-судинна недостатність, - повідомили тоді в управлінні Державної пенітенціарної служби в Хмельницькій області.

Журналістам повідомили, що працівники установи тоді також начебто отримали травми різного ступеня. Але більш детальної інформації на той час не давали.

Відео дня

«Не можу передати, що відчула, коли його побачила»

Про те, що ввечері 21 жовтня з чоловіком сталася біда, Яні Магелат повідомили співкамерники Андрія. Жінці сказали, що він пішов на розмову із керівництвом СІЗО і не повернувся.  Тоді жінка швидко зібралася та приїхала у Хмельницький. Але на території пенітенціарної установи її не впустили, їй навіть не сказали, що чоловіа уже немає в живих.

 «Біля стін СІЗО було дуже багато правоохоронців. Я подзвонила в дзвінок, вийшов охоронець. Я запитала, як можу побачити свого чоловіка. Охоронець пішов, потім повернувся і сказав, приходити завтра. Це така була мені відповідь, після того, як мого чоловіка забили на смерть» - каже  Яна Магелат.

Про смерть чоловіка їй повідомили тільки наступного дня – із СІЗО надіслали телеграму. Але причину смерті не вказали, каже жінка.

Офіційна версія смерті не сходила з вуст камянчан. Мало вірили у такі обставини: спочатку кримінальний авторитет напав на тюремників, бо не хотів переводитися у колонію, а потім, коли його завели у медпункт, помер від серцевого нападу.

Що зробили з чоловіком, Яна Магелат побачила вже в морзі.

«Я побачила тіло свого чоловіка, коли вже зайшла в морг. І я не можу навіть словами передати, що я відчула, коли я його побачила» - каже жінка.

Вбили, щоб не здав?

Признаки насильницької смерті видно на тілі загиблого Андрія Данилюка. Фотографії тіла чоловіка Яна виклала у мережі.   Отриману на руки довідку про причину смерті, яку також показали на загал, вказує, що чоловік помер від черепно-мозкової травми. 

На прес-конференції, яка була організована у Києві, на тему «Щодо вбивства ув’язненого Андрія Данилюка у стінах Хмельницького СІЗО», дружина убитого засудженого розповіла свою версію вбивства її чоловіка.

За її словами, чоловіка били молотком, а помер він від побоїв.

Вдова вважає убивство замовним. За її словами, загиблий міг довести причетність керівництва виправного закладу до торгівлі наркотиками. 

«Мій чоловік володів інформацією про високопосадовців пенітенціарної служби Хмельницької області, а точніше – про те, що вони займалися наркотиками і корупцією у Хмельницькому СІЗО. І вони про це знали», – каже  Яна Магелат.

Жінка каже, що є свідки, які можуть підтвердити знущання над чоловіком, але цих людей не допитують.

«Близько 18:00 до нього прийшли в камеру  і сказали Андрію йти  на розмову  до начальника СІЗО. Він вийшов без речей…  Тобто ні про яке етапування мови бути не може.  Його завели в підвальне приміщення СІЗО і забили. Це не було на першому поверсі. Є свідки, які це бачили. Але цих людей не допитують. Ніхто з прокуратури нічого робити не хоче», - жаліється вдова.  

 Хмельницька прокуратура розслідує  справу за «вказаним фактом можливого заподіяння працівниками пенітенціарної установи смерті засудженому при перевищенні ними меж необхідної оборони розслідується кримінальне провадження за ст. 118 КК України». 

Спростовують усі доводи 

Після галасу, якого набула справа в ЗМІ, відреагували і пенітенціарники. На сайті управління Державної пенітенціарної служби України у Хмельницькій області «вивішали» спростування на інформацію, яку оприлюднили в інтрнет-виданнях.

«Повідомляємо, що вказана інформація є необ‘єктивною та упередженою, а також не в повній мірі відповідає дійсності. .. засуджений Данилюк А.С. мав бути направлений до виправної колонії іншої області», - йдеться у повідомленні.

Від попередньої версії нападу самого засудженого на конвоїрів в управлінні не відходять. Далі пишуть на сайті, що:

"Під час етапування А.С. Данилюк здійснив напад та чинив опір працівникам пенітенціарної служби Хмельниччини, при цьому завдавши їм численних тілесних ушкоджень. З метою захисту життя та здоров’я, відповідно до ст. 106 КВК України, співробітниками ДПтС України Хмельницької області до вказаного засудженого було застосовано заходи фізичної сили та спеціальні засоби з метою припинення його протиправних дій", - йдеться  у повідомленні прес-служби відомства.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    А взагалі хтось знає, за що Данилюк відбувавпокарання, наскільки мені відомо, він займався вимаганням коштів в Кам"янець-Подільських перевізників, не нехтуючи при цьому їх побиттям і погрозами вбивст їх та членів їх сімей. Такий собі "божий одуванчик". Ще не відомо скільки людей,які зникли безвісти в результаті розмови з Данилюком найдуть з часом у річці Дністер.

    Анонім reply Анонім

    Що ти таке городиш.. ..  людини вже нема, а ти тут гониш. Не важливо,  що він робив за життя,  важливо як і хто його вбили.  Це вже не перший випадок в тюрмах.  . А Дайнеко працює на 33 каналі в нас в Хмельницькому  не раз бачив його на тв.

    Анонім reply Анонім

    Згідний що такі випадки трапляються, чому ж не розслідуються так ретельно злочини вчинені працівниками правоохоронних органів під час майдану, і Дейнека безкоштовно навіть пальцем не поворухнув щодо проведення журналістського  розслідування щодо цих подій?

    Анонім reply Анонім

    Наскільки мені відомо працював поки не вигнали, а це все що він городить проплочено за немалі кошти. Який молоток може бути в слідчому ізоляторі, ще би написпли, що в сізо кувалдами питають, буде заключення медиків тоді можливо щось писати, а не стверджувати зараз на вмання.
  • Анонім

    Слідство ще триває, а замовний опальний проплочений журналіст Дейнека теревенить про якісь молотки та інформацію нібито якою володів Данилюк. Чому ж він перебуваючи у слідчому ізоляторі з 2011 року її нікому не оприлюднив? Зробили собі з злодія у законі - потерпілого. Слідство та суд все поставить на свої місця, а не журналіст Дейнека та куплені ним правозахисники.
  • Анонім

    Чувак , який згвалтував дівчину та повісив її, ще працює в органах?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:04 У Хмельницькому проведуть благодійну фотосесію за донат 11:41 Повідомили про підозру підполковнику, який перейшов на бік ворога, – прокуратура 11:11 Курси валют в обмінниках та банках Хмельницького 2 травня (ІНФОГРАФІКА) 10:57 Водій з ознаками сп’яніння скоїв ДТП на Березневій і намагався втекти Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 10:13 Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології 09:41 На Чорновола і Шевченка 2 травня буде ускладнений рух 09:05 У Хмельницькому підробляли одяг відомих брендів: у поліції розповіли деталі photo_camera 19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up