Відкриття театрального сезону у Хмельницькому: чим порадують глядача

Відкриття театрального сезону у Хмельницькому: чим порадують глядача
  •  88 відкриття театрального сезону у Хмельницькому обіцяє вразити глядачів новим поглядом на класику.
  • Заплановано дві грандіозні прем’єри у жовтні, а вже в листопаді  хмельницьким глядачам покажуть актуальну виставу про проблеми підлітків.
  •  Чим планують вражати та яким буде Хмельницький академічний театр ім. М.Старицького під егідою нового керівника, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Премʾєрним показом музичної вистави за твором Лопе де Вега «Собака на сіні» відбудеться відкриття 88-ого театрального сезону у Хмельницькому обласному академічному театрі ім. М. Старицького. Побачити постановку заслуженої артистки України Людмили Колосович, глядачів запрошують 30 вересня о 19.00. Музична комедія вперше потрапила до репертуару театру. Глядачам обіцяють класичну історію в абсолютно новому звучанні: оригінальне образне рішення, пристрасна хореографія та неймовірна гра акторів – не залишить байдужими навіть суворих критиків.

Головну роль у прем’єрній виставі, роль Діани графині де Бельфор, зіграє Сніжана Туткевич-Самойлова. Своїми враженнями від постановки актриса поділилася з журналістами vsim.ua на допремʾєрному показі.

Сніжана Туткевич-Самойлова, актриса

Відео дня

C:\Users\Користувач\Desktop\Театр\DSCN0872.JPG- Це дуже хвилююча постановка особисто для мене. Справа в тому, що свою співпрацю з академічним театром ім. М. Старицького я розпочала саме з ролі Діани, і ось ювілейна 50 постановка і знову – Діана. Це також і перша моя робота з талановитою Людмилою Колосович. Я боялася, що нас будуть порівнювати з фільмом, що вийшов у 1977, але коли почала роботу, то зрозуміла, що ми кардинально інші. Ми не боїмося сміятися над собою, герої подані трішки в іронічному ключі. Моя героїня, незважаючи на перестороги того часу, бореться за своє кохання, не боїться показати свою пристрасть. На мені зараз сукня, історично достовірна тій епосі, і скажу я Вам,у ній дуже важко дихати. Мені здається в цьому теж є своя символічність: такий одяг сковує пристрасті, ховає все тілесне, а Діана не хоче бути скованою, вона виривається за рамки, і, врешті-решт, досягає своєї мети. Я думаю глядачі будуть задоволені.

Цього року академічний розпочне свою роботу під егідою нового керівника Андрія Ковальчука. Він розповів, які зміни чекають на театр під його керівництвом та яким буде новий театральний сезон. 

Андрій Ковальчук,  директор Хмельницького академічного театру ім. М.Старицького

C:\Users\Користувач\Desktop\Театр\DSCN0840.JPG- Плани на новий театральний сезон у нас по-правді грандіозні. Ми плануємо показ більше ніж 20 вистав у Хмельницькому та області. Нас запросили на ΧVI Всеукраїнський фестиваль «Тернопольські театральні вечори. Дебют». Там наш колектив покаже комедію Ж.Б.Мольєра «Скупий». Відвідаємо також Могилів-Подільський та Чернівці. До речі, у Хмельницькому також був свій театральний фестиваль, але останнім часом нажаль він трішки призабутий, але ми хочемо відновити цю традицію. Якщо все піде за планом, то в 2019 році ми відкриємо уже оновлений фестиваль театрального мистецтва. Раніше він був названий «Останні дні осені з Мельпоменою» чи він залишиться з такою назвою, чи буде ребрендований, сказати наразі не можу. У нас дуже гарне приміщення, лише 5 залів для репетицій, є де розвернутися і є з чим працювати. Хочемо також трішки покращити умови, йде зима, тому плануємо утеплятися. Я в театрі людина нова, але хочу сказати, що головна його перевага – це неповторний колектив, я дуже задоволений, це першокласні спеціалісти, які нічим не поступаються столичним. А ще, наші двері завжди відкриті, ми шукаємо нові таланти, запрошуємо молодь стати частиною нашої театральної сімʾї.

Вже в жовтні глядачі зможуть побачити 

  • 07.10-10.10 – прем’єра музичної вистави Лопе де Вега «Собака на сіні»;
  • 17.10 – комедія Рея Куні «Божевільна ніч або «№13»;
  • 21.10 – музична комедія А. Цагарелі, Г. Канчелі «Ханума»;
  • 28.10 – прем’єра комедії М.Гоголя «Одруження»;
  • 31.10 – трагікомедія І.Нечуя-Левицького «Кайдашева сімʾя».

Білетна каса театру - 65-59-25

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 11:17 Вчителя з Хмельниччини нагородили почесною відзнакою командувача ОК «Захід» photo_camera 10:29 На Хмельниччині судитимуть водія вантажівки за ДТП, у якій загинула 5-річна дівчинка Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 09:25 На Хмельниччині збили один «Шахед» 20:51 За погрози дружині суд відправив мешканця Хмельниччини на громадські роботи 20:11 Тато захищатиме з небес: на Шепетівщині попрощалися з воїном Юрієм Ткачуком 19:23 На Летичівщині зіткнулися дві автівки. Є постраждалі 18:50 Список 78 шкіл Хмельниччини, які можуть закрити 18:18 Воювали в гарячих точках: сім’ям загиблих воїнів вручили державні нагороди 17:45 Без води 16 квітня залишуться кілька мікрорайонів Хмельницького (АДРЕСИ) 17:15 Про оваріальний резерв жінки, вагітність й чоловіче безпліддя: інтерв’ю з репродуктологом Анною Каретною (новини компаній) 17:04 «Травмат» або «вогнепал»: як отримати дозвіл на зброю та де її купити в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 16:42 Наловили риби на мільйон гривень: на Хмельниччині затримали браконьєрів 16:02 Попрощались із 16-річною Іванною, яка загинула в ДТП на Озерній photo_camera 15:41 Вину мера Кам’янця у корупційному правопорушенні довели – прокуратура 14:44 За постріл у стінах прикордонної академії військовий заплатить великий штраф 14:08 У Хмельницькому ягдтер’єр загриз йорка та покусав дитину. Мешканці кажуть – це не вперше 13:31 Кам'янецький суд звільнив від покарання водійку, яка насмерть збила пенсіонерку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up