Як захистити техніку від перепадів напруги (Новини компаній)

Як захистити техніку від перепадів напруги (Новини компаній)

Сучасні будинки і квартири максимально наповнені електроприладами різного призначення - телевізори, холодильники, пральні машини, кондиціонери, комп'ютери і навіть банальні праски і електрочайники. При цьому в Хмельницькому регіоні з'являється не так багато новобудов із сучасною електропроводкою, а стара не розрахована на таку кількість потужних сучасних приладів, через що в будинках нерідко раптово виключається електрика. Все це може вивести з ладу навіть найнадійнішу електротехніку. Це робить дану проблему актуальною в сучасних реаліях.

Причини виходу приладів з ладу

Критичною відміткою вважається підвищення напруги до 250 В і вище (для однофазної мережі). В електроприладах такий стрибок призводить до нагрівання проводки і елементів пристроїв, що може стати епричиною виходу з ладу і вже точно знижує термін експлуатації приладу.

У приладах, наповнених електронікою, збільшення напруги веде до знищення елементів електронних плат, а при збільшенні вище 300-400 В може вибухнути конденсатор і інші ємнісні елементи, що може призвести не тільки до поломки, але і займання.

Зниження напруги є менш небезпечним для техніки, але також має свої нюанси. Особливо погано переносять такі скачки кондиціонери та холодильники. При низькій напрузі їм не вистачає потужності для старту компресора, через що вони можуть перегрітися.

Велика частина інших приладів при напрузі нижче 170 В можуть просто не включитися.

Як захистити техніку від перепадів напруги

Існує кілька способів захисту побутової техніки від перепадів напруги, кращим з яких є використання спеціального пристрою - стабілізатора напруги. Він набагато ефективніше звичайного мережевого фільтра і являє собою надійну систему захисту, яка виправляє сам ефект перепадів напруги.

В цілому, стабілізатори напруги мають такі переваги:

Як вибрати стабілізатор для будинку

Щоб вибрати хороший стабілізатор напруги, слід враховувати наступні моменти:

З першим критерієм все просто - велика частина побутових приладів працює від однофазної мережі 220В. Відповідно, для будинку краще вибирати серед однофазних побутових моделей.

Потужність стабілізатора є найважливішим критерієм. Якщо купити стабілізатори напруги для будинку з недостатньою потужністю, то воно буде регулярно «виходити в захист» при перевищенні допустимих параметрів струму. Якщо ж вибрати занадто потужний агрегат, то він може виявитися просто непотрібним. У більшості сучасних будинків цілком достатньо моделей середньої потужності, які працюють в межах норми.

За типом стабілізації пристрою діляться на:

Релейний тип

Перевагою першого типу є висока надійність, широкий діапазон значень вхідної напруги, гарний час реагування (30 мс), а також низька вартість.

До числа недоліків можна віднести знос контактів реле, швидкість якого безпосередньо залежить від інтенсивності перепадів напруги в мережі, а також обмежений модельний ряд пристроїв.

Електронні моделі

Електронний вирівнювач напруги має такі переваги:

Недоліки електронних стабілізаторів:

Сервопривідні стабілізатори

Перевагами таких пристроїв є:

Недоліки:

Такі моделі не підходять для використання в мережах з сильними і різкими перепадами. Основною сферою їхнього застосування є захист високоточної техніки, що робить їх кращими в місцях із значними стрибками напруги.

Правильний вибір такого пристрою забезпечить ваш будинок надійною роботою електромережі та убезпечить побутові прилади від поломок.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up