10 хмельницьких шкіл отримають компостер для переробки відходів

10 хмельницьких шкіл отримають компостер для переробки відходів
Фото ілюстративне. bilka.at.ua
  • 200 шкіл по всій Україні перемогли в еко-освітньому конкурсі “Компола”.
  • Серед них є кілька з Хмельницької області.
  • Навчальні заклади отримають компостер для переробки харчових відходів.

Конкурс на участь в екологічно-освітньому проекті “Компола” оголосили у Міносвіти. Вже стали відомі переможці. За результатами конкурсу, у 200 з 400 шкіл, які подавалися на конкурс, буде встановлено компостер для переробки харчових відходів. Він підійде для утилізації залишків їжі та інших побічних продуктів шкільних їдалень.

Серед переможців є навчальні заклади з усієї України. Так, компостер отримають 12 шкіл-інтернатів, 22 опорні школи, 1 спеціалізована школа для дітей з особливими потребами та 165 загальноосвітніх шкіл.

Список шкіл Хмельницької області, які перемогли:

Відео дня
  1. Хмельницька середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №13 імені М.К.Чекмана
  2. Славутський навчально-виховний комплекс "Спеціалізована школа І-ІІІ ст, ліцей "Успіх"
  3. Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №27 імені Дмитра Іваха м. Хмельницького
  4. Навчально-виховний комплекс №9 м. Хмельницького
  5. Смотрицька загальноосвітня школа І-ІІІ ст. ім.Мелетія Смотрицького Дунаєвецької районної ради Хмельницької області
  6. Хмельницька середня загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів № 14
  7. Хмельницька спеціалізована середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №6 з поглибленим вивченням німецької мови з 1-го класу
  8. Хмельницька загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів №2
  9. Гімназія №2 м.Хмельницького
  10. Навчально-виховний комплекс №10 м.Хмельницького

 «Компола» – це спільний еко-освітній проект Мінприроди та Міносвіти, що спрямований на підвищення рівня екологічної освіти та залучення молоді до практичних навичок сталого розвитку та споживання. Подання заявок тривало з 10 по 24 квітня цього року. Проект був започаткований київськими школярами Нікітою Шульгою та Софією-Христиною Борисюк і успішно реалізований у 32 навчальних закладах у різних куточках України.

Основна мета - дати додатковий поштовх та ресурс українським школам для розвитку екологічної грамотності учнів, допомогти школярам отримати практичні навички, а не суто теоретичну інформацію щодо відповідального споживання.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up