Чи будете одягати вишиванку 16 травня?

Чи будете одягати вишиванку 16 травня?
  • 16 травня – Міжнародний день вишиванки. У цей день українці одягають національне вбрання, а соцмережі стають схожими на справжню галерею вишитих сорочок.
  • Чи одягнете Ви вишиванку у її День?

Кожного третього четверга травня у світі відзначають День вишиванки. У цей день українці одягають вишиту сорочку та йдуть на роботу, навчання чи просто на прогулянку. Мета Дня вишиванки — зберегти та популяризувати традиції створення та носіння етнічного одягу. 

Історія свята. Ідея "одягнути вишиванку" та присвятити їй цілий день з'явилася у 2006 році. Ініціативу проявили студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Вони обрали один день і разом одягнули вишиванки. Згодом ініціатива знайшла підтримку і вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня. Через деякий час, до нього почали долучатися навіть за кордоном.

І хоча у свята немає офіційного статусу, воно стало дуже популярним та урочистим. Одягнути вишитий одяг у цей день для багатьох стало просто необхідністю. 

Відео дня

Друзі, а ви уже дістали вишиванки з шаф?

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • Галина Шаповалова

    У мене вишита трикотажна кофта,я її ношу щодня.
  • IGOR

    Смешно... Я ещё только за 1500 гривен не покупал рубашку)
  • Владимир Националистович

    то шо ви вдягнете вишиванки , жити краще не станете ...  Влада грабуюча народ не розженеться , війна не закінчиться , робочих нових місць і державних підприємств не буде, будете працювати як працювали на хозяюшок , зранку до темна і ше й без вихідних , як перли все з китаю так і будете перти , свого не в змозі зробити, на природі після свого пікніку не прибираєте за собою , в річках сміття , на полях сміття , в лісах сміття ...  А ви напялюєте вишиванки і які ви блять українці ахуєнні , правда ??????   А після , йдете на природу , на бухалово і розкидаєте банки з під пива , серветки , кришки , пивні бутилки і прочий мусор ..  Засуньте всю цю свою вишиванку собі в зад , бо це все фейк , херня ,  якшо носити вишиванку ,її треба носити з гордістю за свій народ і країну , вибачте .. але тут немає за шо і чим гордитись ...ви свині , яким як при совці потрібен залізний кулак , щоб боялись десь даже бумажку кинути , як і раніше , як мої батьки розказували шо за таке навіть садили в тюрму , ходили люди уповноважені і слідкували за дотриманням чистоти навколишнього середовища.
  • Мастер Автополив

    А шаровары одевать?

    IGOR reply Мастер Автополив

    Обязательно!)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up