Альтернатива «Буковелю»: чому затягують з будівництвом гірськолижного курорту в Сатанові

Альтернатива «Буковелю»: чому затягують з будівництвом гірськолижного курорту в Сатанові
  • Два роки тому анонсували відкриття гірськолижного курорту в Сатанові.
  • Перші лижники на нових трасах мали прокататися ще в грудні 2016 року.
  • Будівництво досі не розпочалося. Про причини дізнавалися журналісти vsim.ua.

Один із найулюбленіших видів відпочинку – катання на лижах. Чи не найпопулярнішим місцем в Україні для цього є «Буковель». Щось подібне захотіли зробити в 75 кілометрах від Хмельницького. Гірськолижний курорт запланували відкрити в Сатанові. Згідно проекту, він має включати шість трас для спусків. Ширина становитиме до трьохсот метрів. Вся довжина сягатиме 1,5 кілометри. Для лижників запланували зробити підйомники.

Немає електрики

Будівництво має проходити за кошти іноземних інвесторів. Та воно досі не розпочалося. Хоч відкриття планували ще на грудень 2016-ого.

 - Ніхто поки нічого не будує і не буде, поки не вирішиться питання із електропостачанням. Мають збудувати високовольтну підстанцію. Ми подали пропозицію і заявку. Також виділили 2 гектари землі під неї. Чому не будується? Це не наше питання. Тільки буде підстанція, розпочнуться роботи. Такі умови поставили інвестори, - розповів vsim.ua голова Сатанівського об’єднаної територіальної громади Альберт Собков.

Відео дня

То ж уся затримка в будівництві гірськолижного курорту – відсутність електропостачання. Чому не будують підстанцію, vsim.ua запитали в Городоцькому районі електромереж, до якого відноситься і Сатанів. Там повідомили, що роботи не ведуться через відсутність фінансування.

Відкриють у 2018-ому?

Підрядником будівництва гірськолижного курорту виступає ПРАТ «Об’єднання Прогес». Її засновником є депутат Хмельницької обласної ради Артур Фрідман.

- Завершуємо проектні роботи і будемо починати роботи. Багато часу забрали всілякі погодження. Якщо все піде добре, то наступного року все може бути готовим. Будівництво передбачає чотири черги. Можна буде частину запустити взимку, а влітку добудовувати, - каже Артур Фрідман. – Щодо енергозабезпечення, то без нього нічого не буде. Це одна із глобальних причин, чому не починається будівництво. Будемо звертатися, може наступного року підстанцію зроблять в рамках державної програми. Її не має робити інвестор. Це високовольтні лінії. Їх має робити держава. Надіюся, все вирішиться.

То ж, якщо вирішиться питання із електропостачанням, вже наступного року в Хмельницькій області може з’явитися своя альтернатива «Буковелю». Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Вячеслав Пилюйко

    Інвестори вимагають інфраструктурної участі держави. Вони не курник будують, а вкладають серйозні гроші. Люди поїдуть на курорт і залишать кошти по дорозі всім, 1000 людей отримають роботу, а підстанція електрична не може бути побудованою приватно, це може бути тільки робота обленерго. Відтягування з підстанцією могло бути спровоковано конкурентами
  • Діна

    Обленерго не будує, тому нах.. не треба витрачати свої гроші. Краще нагрузимо державу, а потім будемо продавати електрику, яка піде по лінії електропередач, що збудує держава. Отримай прибуток на рівному місці. А, не! Ще купу бабла зрубимо на підключенні обєкта до не своєї лінії.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up