Хмельницькі волонтери хочуть, щоб “Спецкомунтранс” стерилізував не тільки собак, а й котів

Хмельницькі волонтери хочуть, щоб “Спецкомунтранс” стерилізував не тільки собак, а й котів
Фото зі сторінки ГО "Врятуй життя"
  • Волонтери зоозахисної ГО “SOS” звернулись до заступника мера Нестерука з проханням дозволити стерилізувати котів у місцевому притулку “Добро”.
  • Чиновник пообіцяв, що протягом місяця внесуть зміни у документи стерилізатора.
  • Та в “Спецкомунтрансі” кажуть, що ловити котів не будуть, а грошей на стерилізацію бездомних пухнастиків поки не мають.

У Хмельницькому нема притулку для бездомних чотирилапих. Безпритульних псів відловлюють працівники “Спецкомунтрансу” і привозять у стерилізатор “Добро”. Собак стерилізують ветеринари і за деякий час їх відпускають на вулицю. Волонтери зоозахисної організації “SOS” кажуть, проблема з бездомними котами така ж як і з псами. Аби чотирилапі пухнастики не розмножувались їм потрібно робити операцію і видаляти яєчники.

Волонтери попросили про стерилізатор для котів

Зараз хмельницькі волонтери роблять стерилізацію для безпритульних котів за власні кошти. Проте нещодавно вони звернулись до заступника міського голови Анатолія Нестерука. Попросили, щоб він допоміг влаштувати у притулку “Добро” ще й стерилізатор для кішок.

- Є такі двори, де просто повно котів, народжують і народжують. На Виставці є декілька місць таких. Потрібно зупинити розмноження, бо тільки й видно, що то там, то там кричать маленькі кошенята.Тільки їх потопили, а кішка потім через тиждень знову вагітна. Люди дзвонять постійно, готові самостійно вести їх на стерилізацію і забирати назад. Нам пообіцяли, що за місяць має бути офіційна стерилізація котів. Мають переробити документи, включити кішок, - розповідає vsim.ua голова ГО “SOS” Людмила Давидюк.

Відео дня

Треба міняти документи і виділяти гроші

Місцевим зоозахисникам пообіцяли, що розглянуть можливість робити стрилізацію і для котів. Але в “Спецкомунтрансі” відловлювати чотирилапих пухнастиків не готові. Кажуть, зараз навіть грошей нема на те, аби робити операції кішкам.

- Таке звернення було, ми вчора спілкувались з управлінням ЖКГ. Рішення будемо приймати, поки розглядаємо можливість. Зараз наша задача - це відлов і стерилізація собак, стосовно котів нема нічого. Якщо рішення приймуть, то будемо робити розрахунки, щоб нам виділяли кошти і на котів, бо поки ми маємо лише на собак, - каже директор КП “Спецкомунтранс” Владислав Кривенчук.

Отож, чи стерилізуватимуть у Хмельницькому котів за бюджетні кошти, поки невідомо. Редакція слідкуватиме за тим, як виконуватимуть обіцянку для волонтерів. Слідкуйте за новинами на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Люда

    Собаку або кота ,який заглядає в очі та просить тихенько хліба чи кусочка ковбаски,присипляти? Подумайте,що ви говорите?Ні на кого вони не нападають.Це люди вбивають,грабують один одного,нікого не жаліють.Люди жорстокіше за тварин.І ніхто не дав людині права вбивати тварину,бо вона живе на вулиці! Не брудніть руки та душу у крові,бо не відмиєте ні ви,ані ваші нащадки!
  • irina

    Можливо хтось назве мене ненормальною або жорсткою на мою думку безпритульних тварин требе присипляти, адже свого часу ці тварини не були потрібні своїм хазяям і були викинуті на вулицю. наразі бзпритульні тварини розносять різномнітні інфекціїї, агресивні собаки нападають на людей. а стерелізація нічим не допомагає ви гляньте скільки "весіль" зимою і літом а потім безліч гарненьких цуценят які виростають до розмірів поні

    Любовь Прушинская reply irina

    Іра  а наркоманів і бомжів? що з ними робити адже вони тоже інфекцію розносять.... ви жінка і таке пишите... як не соромно вам.. вони мають право на життя так як і інші.... Бог створив Землю і створив пса і кота так само як і Людину....
  • Горячая Дарина

    это гуманно
  • Елена Самойленко

    Обязательно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up