Мешканці новобудов на Озерній кинули оком на сотку міської землі

Мешканці новобудов на Озерній кинули оком на сотку міської землі
  • Мешканці ЖК “Золота підкова” на Панаса Мирного сваряться через клаптик зеленої зони.
  • Одні хочуть, аби там «виріс» дитячий майданчик, інші добиваються розширення в’їзду до будинку. 
  • В мерії кажуть, щоб мешканці визначались на зборах, а тоді писали звернення. Розглянуть їх чиновники за місяць. 

 

Новобудови на Панаса Мирного розташовані поруч перехрестя з вулицею Кармелюка. Зелена зона, через яку йде війна, розкинулась між будинками 18 Б та 18 А. Територія охайно засаджена травою. З розташованої поруч художньої школи сюди часто виходять діти. Вмощуються на галявину і малюють. Ділити територію між будинками мешканці почали місяць тому. 

 Одного майданчика мало
«Будальянс» здав дві багатоповерхівки в експлуатацію два роки тому. Забудовник передбачив прибудинкову територію з паркомісцями та один дитячий майданчик. Але мешканцям цього недостатньо.
Лише нещодавно вони захотіли ділити територію. Просять, аби їм зробили чіткі межі між будинками. 

От за цей клаптик і будуть боротись мешканці. Останнє слово за мерією

Відео дня

Світлана Вербицька проживає з чоловіком і маленькою донькою в будинку №18 Б. Вона одна з тих, хто ініціював будівництво дитячого майданчику. До слова, один у дворі вже є. Та, за словами жінки, там мало місця. Ба, більше, на нього «скидались» самі жителі. В квітні мешканці цього будинку дізнались, що сусіди навпроти заговорили про розширення дороги, яка веде до будинку, за рахунок цієї зеленої зони. 

- Розділу території між нашими будинками немає ніякої.  Ділянку ми не приватизовували, це земля міська. В нас є дитячий майданчик, але там постійно сонце. Дерева самі посадити не можемо, бо внизу гаражі. Ми то голосуємо на зборах з мешканцями, але по суті не можемо цього робити, бо територія не наша, - пояснює Світлана Вербицька. – Якщо діти будуть гратись на покривалах тут, а ми з мамами будемо на лавочках збоку сидіти, то ми зможемо від всього вберегти наших дітей.

Червоним виділена ділянка, яку хочуть поділити мешканці будинків

Хочуть ширшу дорогу
Тетяна Ковальчук – мешканка будинку 18 А, що навпроти. Вона, як і її сусіди, не проти, аби між будинками розширили дорогу. Навіть прорахували - для того, аби це зробити, потрібно «зрізати» шмат зеленої зони. Мова йде про в’їзд до будинку зі сторони вулиці Кармелюка, яку теж якраз розширюють. За словами жінки, на дорозі, що веде до будинку, часто залишають на ніч по кілька автомобілів. В разі необхідності, ні «швидка», ні пожежна до під’їзду заїхати не зможе. Вирішили збирати для цього підписи.

На думку мешканців 18 А, ця доріжка, яка йде зі сторони Кармелюка до будинку, завузька

- Є мешканці, які мають по кілька автомобілів. Буває, стоять по два буси, на тротуарах. Наші автомобілі паркуються на розі, там де проїзд. Бо місць під будинком не вистачає. Парковки нам тут ніхто не дасть зробити. Але якщо буде можливість, будемо добиватись розширення дороги і щоб забрали десь 3,5 метри зеленої зони. Таке враження, що нас зводять з будинком 18 Б, щоб ми конфліктували. Можна ж забрати дитячий майданчик на цю зелену зону. Могли б двома будинками зібратись. Але ж не можемо зробити щось, а лише багато говорити і сваритись,  - говорить Тетяна Ковальчук.
 
Просити мера чи депутата округу
В міській раді мешканцям радять приймати рішення на спільних зборах. Після того, як зможуть домовитись, слід писати звернення в мерію чи управління житлово-комунального господарства. Та на чиїй стороні буде влада – сказати поки не можуть. Потрібно спершу виїхати на місце, а тоді скликати комісію. Далі рішення буде прийматись колегіально. За словами профільного заступника міського голови Андрія Бондаренка, весь процес може затягнутись на місяць.

- На сьогодні немає механізму закріплення земельної ділянки за ОСББ. Якщо ж це землі міської ради, а не ОСББ, то мешканці можуть звернутись до депутата свого округу чи міського голови з проханням облаштувати там дитячий майданчик. Вже в міській раді скличемо комісію, куди будуть включені управління ЖКГ, архітектура, долучимо і депутата округу. Подивимось, по нормах як має бути і тоді будемо вирішувати питання комісійно, - каже Андрій Бондаренко.

Якщо мешканці зійдуться на думці, що їм таки потрібен дитячий майданчик, мають звертатись до управління ЖКГ. Теж саме стосується і розширення дороги. Проте мають бути готові – гроші на їхні забаганки виділять не одразу. В управлінні спочатку складуть перелік потенційних об’єктів, які потребують виділення коштів. Потім дві комісія мають затвердити титульні списки – комісія ЖКГ та бюджетна. Тоді питання розглядатимуть і будуть приймати рішення – наскільки це першочергово. За словами заступника мера, можуть додатково виділити гроші або ж відкласти на наступний рік. В міській раді не виключають і можливості, що мешканці можуть власним коштом встановити майданчики. В будь-якому випадку, мерія планує дослідити питання. За законом, мають зробити це впродовж місяця. 

Це будинки зі сторони Панаса Мирного. Жителі кажуть, тут паркуються переважно власники офісів та магазинів

Мешканці будинку №18 Б вже підготували своє звернення, де просять дитячий майданчик. На черзі - прохання від 18 А

 

Праворуч - вулиця Кармелюка, яку цього року теж мають розширити

Парковочних місць біля будинку 18 Б не бракує

Читайте також: Війна за землю на Озерній: облаштують сквер чи зведуть багатоповерхівку?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Виктор

    Вся  новая озерка закатана в асфальт. Летом жара невыносимая из-за того, что этот асфальт нагревается. Интересно чем разрешится этот конфликт. Кому отдадут предпочтение: детям или собственникам автомобилей и автобусов))

    Правдолюб reply Виктор

    Краще віддати перевагу власникам авто. Бо діти залежать від власників авто, а не навпаки. Якщо батьки не зароблять їм на їжу, одяг тощо, то це вже проблема. Дітям рости потрібно, нормально харчуватись, а на траві посидіти можна і за містом

    Panaz reply Правдолюб

    Ха-ха, во дебил!

    Правдолюб reply Panaz

    Так самокритично? Молодець
  • Ноутбукова Катя

    Насправді  на тій зеленій зоні деякі мешканці, які мають по пару бусів, хотіли собі стояночку зробити, аби комфортно свої 5 чи 7 метрові буси ставити. І сказали всім іншим:  "Ми тут собі для бусів і машин стоянку робимо". А територія то спільна для будинків. От, які  хитрі комерсанти. Мешканці іншого будинку висловились мовляв, а чого пару людей вирішує що і як тут робити. Якшо є буси - то купи гараж або жени на стоянку, а в дворі хай ростуть дерева , і граються діти на майданчику дитячому, а не поміж бусів. Мешканці будинку, які за  нормальний двір включились і почали відстоювати свої спільні інтереси.  А власник, чи власники  бусів  спохватисвся і перекрутив все в позицію, мовляв мала дорога, швидке не розминеться. А журналіст, який  писав цей матеріал,  видно не дікнця розібрався, або клюнув на цей провокаційний гачок. Загальне питання не в тому, що мешканці не можуть поділити зелену зону, а в тому, що мешканці не дали свій двір закатати в асфальт, бо комусь там хочеться,  щоб буси  його стояли  під носом.  Бо конструкція там мала бути серйозна, з підпірними стінками і таке інше. Але слід відзначити: парко-місць і дитячих майданчиків для такого "крутого" комплексу - дуже мало. Але бачили очі, що купляєте...

    Правдолюб reply Ноутбукова Катя

    А ті що бусів не мають, мають по кілька домашніх псів і будуть їх водити срати на ту зелену зону.

    Правдолюб reply Ноутбукова Катя

    А у селах діти граються поміж свійських тварин, посеред куп гною і нічого, виростають і не кашляють
  • Правдолюб

    З чого зроблено висновок, що парковочних місць не бракує? З того, що автомобілі не стоять один на одному? Висновок потрібно робити, виходячи із наявної кількості автомобілів у жильців цього будинку. Будинок великий, автомобілів зрозуміло багато, а паркомісцт всього по 4 біля підїзду. Ще як варіант кількість паркомісць можна і можливо потрібно було так зробити одразу  за рахунок зменшення клумб під будинками. Хоча це не дуже сподобається жителям перших поверхів, але яка різниця? У будь-якому разі вихлопні гази не дивляться на межі клумб і т.п. А клумби - це місце , куди наші бидло-європейці будуть кидати недопалки і усяке сміття. На проїзжій частині є хоча б сподівання, що це сміття позамітає двірник.

    Орест reply Правдолюб

    "Хоча це не дуже сподобається жителям перших поверхів, але яка різниця?" .......дуже правильна позиція, правдолюб. Поставте камери, якщо боїтесь, що будуть смітити. Краще ж всьо парковочними місцями заробити

    Правдолюб reply Орест

    І камери будуть фіксувати як приземляються на клумби недопалки?))))))
  • Правдолюб

    Однозначно збільшити кількість парковочних місць. А діти у спеку нехай вдома сидять і там малюють і т.д. Зробили їм майданчик дитячий із сонячної сторони, щоб їхнім дітям тепло було і тут не догодили.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up