На честь хмельницького прикордонника, який загинув рятуючи військових, відкрили меморіал пам’яті

На честь хмельницького прикордонника, який загинув рятуючи військових, відкрили меморіал пам’яті
Рідні та близькі Павла Дияка досі сильно переживають свою втрату. Військовий загинув у липні минулого року.

30 травня у центрі забезпечення навчального процесу Національної академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького відбувся мітинг-реквієм. На честь прикордонника Павла Дияка, який загинув 12 липня 2014 року в зоні АТО, відкривали меморіал памяті.

- Я знав Павла більше 15 років. Я був разом з ним, коли він загинув. Наша колона попала під артобстріл. Перша машина проскочила. А на БТР, звернувши в сторону, потрапив на міну. Нажаль, мій побратим загинув, розповідає навідник кулемета Сергій Шорохов. -  Я отримав чисельні травми. Чисельні опіки і гематоми, зламані ребра. Нещодавно мені у видалили селезінку.

Колега прапорщика Павла Дияка під час виступу на відкритті меморіалу не зміг стримати сльози від гіркоти своєї втрати. Усе заплановане, схоже, він так і не сказав. Йому важко було говорити.

Відео дня

Дружина та діти вдячні за хороші слова про Павла Дияка і постійну підтримку від його колег та друзів. Сьогодні його старша донька навчається в прикордонній академії. Продовжити справу батька хоче і 8-річна Олександра.

- Я продовжу династію прикордонників. Хочу служити в академії, як і моя сестра. Мені подобається військова форма, - розповідає Олександра Дияк.

Не змогли стримати сліз і рідні та близькі прикордонника, коли відкривали меморіал і покладали перші квіти на нього.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up