На хмельницькій школі встановили пам’ятну дошку на честь загиблого в АТО прикордонника

На хмельницькій школі встановили пам’ятну дошку на честь загиблого в АТО прикордонника
У День Гідності та Свободи на стіні загальноосвітньої середньої школи № 1 з’явилась меморіальна дошка на честь прапорщика прикордонної служби Павла Дияка.
Військовослужбовець загинув 12 липня 2014 року у Донецькій області, рятуючи життя своїх побратимів. Чоловік підірвався на фугасі. 
Сьогодні, 21 листопада, у школі, де навчався прикордонник, зібралися близькі, друзі, товариші та колеги по службі. 
Всі присутні прийшли з квітами
- Сьогодні дуже сумна дата. Ми згадуємо героїв Майдану, героїв, які боронять нашу державу на Сході. Одним із таких мужніх чоловіків і був Павло Дияк. Він навчався у цій школі з 1978 по 1986 роки. Зовсім молоде життя обірвалось, ціна велика - за незалежність і за нас з вами. Щодня ми будемо бачити очі цієї людини і знати заради чого жити, навчатись, - говорить директор спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Алла Кіящук. 

Відкрили дошку на честь загиблого прикордонника його дружина Анжела Іванівна та діти – Іванна та Олександра.

За словами ректора прикордонної академії Олега Шинкарука, всього за період ведення бойових дій на Сході загинуло 67 прикордонників.

Відео дня

Сьогодні прикордонники гідно виконують завдання в зоні проведення АТО, показуючи відданість народу України і патріотизм. Ми знаходимось по всій лінії розмежувань упродовж 560 кілометрів. На превеликий жаль, не повернулись із зони АТО 67 прикордонників, серед яких і Павло Дияк. 397 отримали поранення. Він проходив службу з 1989 року. На всіх ділянках роботи, які йому доручали, він демонстрував професіоналізм. Коли розпочалась російська агресія, він навіть не родумуючи пішов на захист кордону. 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up