На Хмельниччині не залишилось місць для тривалого перебування переселенців, — Офіс Президента

На Хмельниччині не залишилось місць для тривалого перебування переселенців, — Офіс Президента
Фото ілюстративне
  • Сім областей не можуть дати прихисток на довгий час. 

  • Ще в чотирьох є від 4 до 11 тисяч вільних місць. 

Після повномасштабного вторгнення та окупації частини території України чимало людей почали шукати прихистку в інших областях. Так Хмельниччина стала чи не найбільшим транзитним хабом для внутрішньо переміщених осіб. Наш регіон є одним із перших в якому зупиняються після довгої дороги ті, хто тікає від жахіть війни. 

Хтось продовжує свою мандрівку у західні землі, хтось залишається на Хмельниччині, осідає, знаходить прихисток та будує нове життя. З початку війни в обласному центрі створили Штаб допомоги переселенцям, який розташований у кінотеатрі імені Шевченка. Телеведуча Леся Нікітюк розповіла, що за весняні та літні місяці війни Штаб прийняв більше 250 тисяч переселенців. А були й такі періоди, коли їм доводилось поселяти по 7 тисяч людей за добу. 

У вівторок, 21 грудня, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив, що в семи областях на території України більше немає можливості приймати переселенців на довгий час. 

Відео дня

За його словами, нині відсутні вільні місця для тривалого перебування внутрішньо переміщених в таких регіонах:

Разом з тим ще у чотирьох регіонах можна прихистити від 4 до 11 тисяч людей. Найбільша кількість вільних місць для довготривалого перебування переселенців:

Тимошенко також додав, що на сьогодні облаштовано 5 521 Пункт Незламності по всій країні. Нині тривають роботи з відновлення зруйнованого й пошкодженого на деокупованих територіях.

 

Нагадаємо, Пункти незламності по всій Україні працюватимуть за єдиними стандартами і цілодобово. Нещодавно Уряд затвердив єдині вимоги до місць тимчасово перебування в разі відключень електрики. Детальніше — читайте за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталя Анатоліївна

    🤦пункти незламності...
  • Сергій Макогончук

    Влада пише що на Хмельниччині немає вільних місць для переселенців,шановні ви забули про забуті села там дуже багато вільних місць,вперед освоюють,щоб не зникали наші села!

    Читач48 reply Сергій Макогончук

    Типу наша влада тепер має стати загарбником будинків в яких не живуть? Це приватна власність, чи вже на вашу думку ні?

keyboard_arrow_up