Комунальники знесли паркан на Кам'янецькій, де хочуть будувати "хмарочос"

Комунальники знесли паркан на Кам'янецькій, де хочуть будувати "хмарочос"
  • Біля набережної Бугу хочуть побудувати найвищий у Хмельницькому будинок. 
  • Місце ще декілька років тому обгородили зі всіх сторін парканом. 
  • У п'ятницю виконком скасував забудовнику містобудівні умови.
  • Сьогодні, 5 травня, туди зігнали комунальні служби, щоб розібрати огорожу. 

Біля Будинку побуту на Кам'янецькій сьогодні, 5 травня, відбувся такий собі чиновницький флеш-моб по знесенню паркану. Заступник мера Володимир Гончарук, начальники управлінь Василь Новачок, Олександр Чорнієвич, Олександр Луков й керівники декількох комунальних підприємств покинули свої робочі місця. Усі вони прийшли подивитися або й самим взяти участь в демонтажі паркану, який огороджував земельну ділянку біля Південного Бугу. Але про все по порядку.

Земельна ділянка уже декілька років обгороджена парканом. На цій території запланували побудувати 24-поверховий житловий будинок. Забудовником являється ПМП "Фінмаркет". Восени минулого року його співзасновник Сергій Пенкаль розповідав vsim.ua, що має усі документи для початку робіт. За його словами, процес гальмувала міська влада. 

 - Хотів зустрітися із нашим мером, аби спробувати розібратися у даній ситуації й віднайти спільного рішення, яке б влаштувало усіх. Поки в міській раді кажуть, що у нього немає часу. Щодо будівництва, то у нас все за графіком. Якщо все буде добре, то до 2020 року маємо його завершити - казав у жовтні 2016-ого Сергій Пенкаль.

Відео дня

Тоді ж в міськраді говорили, що можуть скасувати містобудівні умови для ПМП "Фінмаркет", який і планує збудувати на тому місці "хмарочос". Заступник мера Андрій Бондаренко говорив, що влада категорично проти таких планів підприємця. Зазначали, що можуть скасувати містобудівні умовиІ це зробили у минулу п'ятницю, 28 квітня, на засіданні міськвиконкому. 

- В 2008 році земельну ділянку брали в оренду для будівництва триповерхового торгівельно-розважального центру. З часом це змінилось на багатоповерхівку. Тут хочуть забудувати 100% ділянки, а це неможливо. Тому ми скасували містобудівні умови, - розповідає vsim.ua Володимир Гончарук. - А сьогодні ми демонтуємо паркан, яким огородили ділянку. Його встановили на 15 метрів далі від меж орендованої землі. По факту він стоїть на землі загального користування, яка належить місту.

Двоє молодих хлопців прийшли у балаклавах. Журналісту vsim.ua вони представилися небайдужими громадянами.

Повернути землю, яка, за словами Володимира Гончарука, належить місту, вирішили шляхом знесення паркану. Комунальники спільно із кількома представниками ВО "Свобода" почали зрізати огорожу сьогодні, 5 травня о дев'ятій ранку. Василь Новачок, Володимир Гончарук, депутати міськради від "Свободи" Олег Яницький і Олег Гунько ламали й таскали паркан по земельній ділянці. 

В цей час на території вже припинили роботу будівельники ПМП "Фінмаркет". Журналісту vsim.ua вони розповіли, що зранку почали крутити конструкції. Їх згодом мали забивати на 12 метрів у землю і заливати бетоном. 

Представників забудовника на місці не було. vsim.ua звернулися за коментарем до співзасновника ПМП "Фінмаркет" Сергія Пенкаля. Він сказав наступне:

- "Право сили" по-свободівськи. Звертайтесь до мера - це його метод роботи, хай він і коментує.

Близько години часу знадобилося працівникам комунальних служб, аби зрізати паркан. Його вони перекинули на орендовану ділянку. Про подальший план дій влада й забудовник поки не говорять. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua. 

Паркан зняли зі сторони Кам'янецької і Південного Бугу.На земельній ділянці вже розпочали підготовчі роботи до зведення 75-метрового "хмарочосу".Будівельники крутили конструкції, які планують загнати в землю на 12 метрів. Їх роботу зупинив прихід комунальників і представників влади.Паркан загороджував земельну ділянку декілька років. Орендували її ще у 2008-ому.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Василь Новачок

    Немає такого депутата Олег Ясенко. І не Яніцький, а Яницький. Про інші помилки і неточності я  вже мовчу. Вчіться працювати коректно
  • Правдолюб

    Ну що ж подивимось шо корисного для громади міста Хмельницького і його гостей збудує команда  сільського вчителя, вихованого у дусі "совєтського чєловєка".  Я вважаю, що максимум це буде громадський туалет зразка часів СРСР
  • Роман Каюк

    Забудовники часто нагліють. Невраховують парковочні місця, двір, азабудують рівно по межі, а потім хочуть розмістити це все на несвоїй території. Тож якщо незаконно вилізли за межі будівництва то дуже добре що зупинили це зарас. Коли будівля збудована важко  добитися  справедливості! Підтримую активістів та владу.
  • Катеринка Грибкова

    Давно вже пора було знести,дістало вже це все..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up