Не знімайте та не поширюйте відео ворожих «прильотів», — СБУ

Не знімайте та не поширюйте відео ворожих «прильотів», — СБУ

Правоохоронці зазначають, що відео можуть використати окупанти для пропаганди, вкидів фейків та коригування ворожих ударів. 

В Службі безпеки України закликають не знімати на гаджети відео рашистських прильотів, не поширювати в соцмережах та не передавати один одному. 

— Ваш «невинний» запис може бути використаний не тільки російськими пропагандистами, а й російськими військовими – які, побачивши наслідки своїх ударів, можуть завдати їх повторно і точніше, — пояснюють в СБУ. 

Як приклад, наводить розповідь чоловіка, який зняв 2 відео. На них чітко було видно пошкодження, завдані внаслідок влучання двох дронів-камікадзе та масштаби руйнувань об’єкта критичної інфраструктури. Чоловік перекинув відео своїм друзям в месенджери, а ті опублікували їх в соцмережах. росіяни ж побачили та використали ці відео на свою користь. 

Відео дня

— Мої знайомі поширили це відео в інтернеті. Потім його використали пропагандистські ЗМІ для проведення спеціальних інформаційно-психологічних операцій проти України. Я усвідомлюю, що мої відеоматеріали могли бути використані у тому числі для коригування точності завдання ударів, – зізнався чоловік. 

 

Разом з тим, в СБУ нагадують, що за подібні дії передбачена кримінальна відповідальність. Нині правоохоронці активно відпрацьовують кожен випадок поширення подібних відео в інтернеті. Вони вживають всі необхідні пошуково-процесуальні дії зі встановлення та притягнення фігурантів до відповідальності.

Нагадаємо, 10 та 11 жовтня росія вчинила масовану ракетну атаку по Україні. В ці дні сирени на Хмельниччині не вщухали по 5 годин. 10 жовтня в Хмельницькій області збили 3 ракети. Ще 3 влучили в електропідстанцію в Хмельницькому. 

В місті зникло світло та вода, зупинилися тролейбуси, не працювали світлофори. Були перебої з мобільним зв’язком та інтернетом. Всі навчальні заклади відправили на “дистанційку” до 14 жовтня. 

А вже 11 жовтня над областю збили іранський дрон-камікадзе. На маршрути почали потроху випускати тролейбуси. У Хмельницькому анонсували “віялові” відключення світла. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up