“Ні — ворожій церкві”: у Кам’янці депутати також провели “релігійну” сесію

“Ні — ворожій церкві”: у Кам’янці депутати також провели “релігійну” сесію
Фото Кам'янець-Подільської міської ради

Розповідаємо, які звернення підготували кам’янецькі депутати та що ухвалили стосовно земельних ділянок, які належать УПЦ (мп).

У вівторок, 4 квітня, в Хмельницькій області запланували провести одразу 4 сесії, пов’язані з релігійними питаннями. Їх проведення спровокувало побиття священиком колишнього військового в соборі на Володимирській. 

Так, депутати Хмельницької міської ради своїм рішенням відібрали право на володіння 13-ма земельними ділянками, що належали УПЦ (мп). Деталі читайте у матеріалі Релігійна сесія: хмельницькі депутати відібрали право на землю в храмів УПЦ (мп)

У Кам’янці-Подільському також провели сесію міської ради. На ній депутати одноголосно прийняли три звернення щодо:

Відео дня

— Також проголосували "за" 19 проектів про припинення користування земельними ділянками московською церквою і одне — про скасування оренди, — повідомили у міськраді Кам’янця. 

 

Додамо, що сьогодні у зв’язку з подіями у соборі УПЦ (мп) на Володимирській також скликають сесію обласної ради. Виносять на неї два питання:

У районній раді також відбудеться сесія 4 квітня.  Вона є черговою і не пов’язана з подіями у соборі. На неї виносять 63 питання. Серед них є й релігійне. Йдеться про звернення до вищих органів влади, яким вимагається закрити церкви УПЦ (мп). Цей документ включений до порядку денного ще до подій на Володимирській.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up