Нові факти у смертельній ДТП за участю Романа Миколаїва

Нові факти у смертельній ДТП за участю Романа Миколаїва
Роман Миколаїв хотів вийти із СІЗО під домашній арешт. Суддя відмовила. Екс-керівник департаменту освіти і науки Хмельницької міськради пробуде під вартою до 30 вересня.
  • Екс-керівник департаменту освіти і науки Хмельницького хотів вийти із СІЗО.

  • Питання про це розглядали сьогодні, 13 вересня.

  • На засіданні суду розповіли про нові деталі по смертельній ДТП.

В ніч на 30 травня близько 23:50 по Вінницькому шосе, на в‘їзді до міста Хмельницького, сталася смертельна аварія. Легковий “Nissan Leaf” врізався в вантажівку “КамАЗ”. В салоні легковика було четверо дорослих і троє дітей. За кермом службового “Nissan Leaf” був 38-річний директор Департаменту освіти і науки Хмельницької міськради Роман Миколаїв. А в салоні - завідуюча садочку № 53 Наталія Докторук, методистка Департаменту Антоніна Манзюк і її чоловік Олександр Манзюк. 33-річна Наталія і 32-річний Олександр загинули. Троє дітей і одна жінка зараз перебувають в лікарні.

Наступного дня міський голова Хмельницького Олександр Симчишин на спеціально організованому брифінгу розповів про стосунки між Миколаївим і Докторук. Також сказав, що звільнить директора департаменту освіти і науки. Відповідне розпорядження було підписане через день після ДТП - 30 травня.

Роман Миколаїв знаходиться в СІЗО із 30 травня цього року. Досудове розслідування по смертельній ДТП ще не завершилося. Тому слідчий по справі звернувся до суду, щоб термін тримання під вартою продовжили. Він мав закінчитися 15 вересня.

Судове засідання відбулося сьогодні, 13 вересня, у приміщенні на Пилипчука, 1. На нього з’явилися підозрюваний у вчиненні смертельної ДТП Роман Миколаїв, його захисник, слідчий. прокурор й з десяток журналістів та активістів.

Відео дня

На початку засідання суддя Інна Порозова попросила слідчого аргументувати необхідність продовження тримання під вартою. Той зазначив доволі стандартні для цього причини та ризики: досудове слідство ще не завершене, підозрюваний може чинити тиск на свідків, втекти або ж вчинити нове правопорушення

Стосовно виїзду за кордон, то слідчий говорив про Російську Федерацію, уродженцем якої є Роман Миколаїв. На це сам підозрюваний відповів, що ще в 2011 році він був депортований з цієї країни і в’їхати туди не може. Також він заявив, що тікати від слідства не збирається.

На рахунок можливого тиску на свідків Роман Миколаїв і його адвокат Максим Шевчишин сказали, що слідством уже проведено та зафіксовано всі допити. Додали, що усіх їх попередили про кримінальну відповідальність за неправдиві свідчення й тому вони їх змінити не зможуть.

Аргументуючи можливість вчинення нового правопорушення Романом Миколаївим, якщо той вийде із СІЗО, слідчий нагадав про обставини, які передували ДТП. А це використання службового авто в позаробочий час і керування транспортом в стані сп’яніння. Також правоохоронець повідомив про те, що за версією слідства перед зіткненням водій “Nissan Leaf” перевищив дозволену швидкість руху, оскільки їхав 102 кілометри на годину. нагадав він і про більшу дозволеного кількість людей, які були в салоні - 7. Додав, що, за версією слідства. вони не були пристебнуті ременями безпеки.

Згадав слідчий і про вчинення Романом Миколаївим правопорушення вчинене ним згілно частини 1 статті 122 КУпАП "Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху". Підозрюваний попросив суд не звертати на це особливої уваги, оскільки це єдине зафіксоване порушення ним правил дорожнього руху за 10-річний стаж водіння.

Адвокат Романа Миколаїва знову заговорив про те, що винним у ДТП може бути не лише його підзахисний. Каже, що причетним до цього може бути і водій “КАМАЗу”. Припускає, що той міг не виставити необхідний дорожній знак про аварійну зупинку. Також адвокат сказав, що причіп вантажівки був брудним. Через це нібито Роман Миколаїв не міг бачити транспортний засіб та ввімкнену “аварійку”. Припустив, що та взагалі могла не працювати.

Вислухавши аргументи і доводи усіх сторін, суддя вийшла до нарадчої кімнати. Була вона там хвилин 20. Повернувшись, зачитала ухвалу - продовжити тримання під вартою Романа Миколаїва до 30 вересня. Сам же підозрюваний просив домашнього арешту і казав. що готовий носити електронний браслет. Слідкуйте за розвитком подій стосовно смертельної ДТП на vsim.ua.



 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Inna Grinkevich

    Я взагалі не розумію чому він ще у СІЗО?!! Він давним давно мав бути у в‘язниці. То його відпускали у міську лікарню,бо в нього страшна гематома,то він у фейсбуці сидить. Пане мере я вас дуже поважаю,розумію що це ваший товариш,але для злочинців має бути покарання! За що йому такі привілегії? За те що загинуло двоє людей і маленька дівчинка на інвалідному візку? Схаменіться хай кривдник буде покараний!

    Сіма reply Inna Grinkevich

    Пане мере я вас нет поважаю і ваших друзів також. Ви маєте подати у відставку і забратись з міста разом зі своєю свободівською гопкомпанією поки вас усіх ще не посадили до вязниці

    Марк reply Inna Grinkevich

    до чого тут мер? слідство і суд мер не проводить. не пишіть дурниць....
  • Катя

    А водій камазу  повинен був це передбачити, що складе аварійну ситувцію і зателефонувати у відповідну службу, щоб ті відтягнути його  притчеп
  • Лариса Андрєєва

    Адвокат  має захищати любого, навіть серійного вбивцю! Але не так, як, наприклад Медведчук Стуса! Законом обумовлено право на захист! Єтична сторона важлива, але це робота, не менш важлива, ніж люба інша!
  • Татьяна Савицкая

    Якби їхав не 102 км а 60 то бачив і Камаз і все інше...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 На Хмельниччині працюватиме 108 постійних пунктів незламності 20:01 На Хмельниччині зростає захворюваність на кишкові захворювання: що потрібно знати 19:17 Житель Хмельниччини з ножем напав на оператора столичної АЗС: його затримали 18:28 Заступник Симчишина особисто прийматиме громадян: де та коли Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:43 У громаді на Хмельниччині таксистів зобов’язали зареєструвати свою діяльність 17:04 "Мам, я скоро прийду": у Хмельницькому попрощалися із 41-річним захисником Юрієм Шамраєм photo_camera 16:41 Як сдати ексзамен ПДР і отримати водійське? Green Way допоможе! (новини компаній) 16:33 На Хмельниччині затримали жінку, яка вдарила чоловіка ножем в живіт 16:01 Рейтинг хмельницьких ВНЗ в Україні 15:33 На Хмельниччині викрили організатора, який переправляв чоловіків через кордон 14:55 Робота у Хмельницькому: є 348 вакансій (СПИСОК) 14:31 Розклад Великодніх богослужінь у храмах Хмельницького 13:46 Військового з Хмельниччини засудили до 5 років ув’язнення 13:14 Як хмельничанам поводитися у поминальні дні: відповідає військовий капелан 12:15 Викрадачу електросамоката дали 5 років увʼязнення 11:18 Скасували 24 закупівлі на 128,5 мільйона. Дізналися деталі 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:04 У Хмельницькому районі на місці пожежі знайшли тіло чоловіка photo_camera 09:17 Три перемоги і одна поразка: огляди матчів хмельницьких команд play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up